Αρχική / Σεξ / Επισκεφτήκαμε ένα sex shop για εσάς για να λύσουμε απορίες
Επισκεφτήκαμε ένα sex shop για εσάς για να λύσουμε απορίες thumbnail

Επισκεφτήκαμε ένα sex shop για εσάς για να λύσουμε απορίες

Όλοι έχουμε σκεφτεί να επισκεφτούμε ένα κατάστημα με ερωτικά είδη αλλά για κάποιο λόγο διστάζουμε. Ειδικά στην Ελλάδα η ιδέα ενός sex shop φέρνει στο μυαλό μας εικόνες από βρώμικους, σκοτεινούς γεμάτους καπνό χώρους με ταινίες πορνό και ξεθωριασμένα παλιά αντικείμενα. 
Η αλήθεια όμως είναι ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για οργανωμένα καταστήματα όπως όλα τα μαγαζιά που μπαίνουμε για τις αγορές μας καθημερινά. Πλεόν τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όπως θα μπαίναμε χωρίς δεύτερη σκέψη σε ένα καταστημα να αγοράσουμε ένα ρούχο έτσι πλεόν μπορούμε όλοι να μπούμε σε ένα sex shop για να αγοράσουμε το αγαπημένο μας ερωτικό παιχνίδι. Οπώς γίνεται και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, εδώ και καιρό, έτσι και στην Ελλάδα το σεξ έχει απενεχοποιηθεί. Το καλό σεξ είναι υγεία και δεν πρέπει να υπάρχουν ντροπές.


Εμείς επισκέφτηκαμε το κατάστημα ερωτικών ειδών, AROMA, στην Αθήνα και μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη, Κο. Αντώνη Ζωίδη.-       Καλησπέρα σας, τί ηλικίες έρχονται στα καταστήματα σας και υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο είδος πελατών;


-       Όλες οι ηλικίες, από τα 18 έως τα 68. Το 60 με  70% που έρχονται είναι γυναίκες και λιγότερο άντρες, οι οποίοι συνήθως θα έρθουν να ψωνίσουν για τις συντρόφους τους. Να αναφέρω πως τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας μας, οι γυναίκες φοβόντουσαν να μπουν μέσα. Οι άνθρωποι είναι όλων των κατηγοριών δηλαδή ο φτωχός, ο πλούσιος, ο άνθρωπος ο απλός, ο καθημερινός, ο επώνυμος. Δεν υπάρχει ένας τύπος που να ξεχωρίζει. 


-       Ποια προϊόντα πουλάνε πιο πολύ;


-       Πιο πολύ παιχνίδια αλλά και ρούχα, τα οποία είναι πιο εξειδικευμένα για ερωτικό παιχνίδι όπως ζαρτιέρες, όμορφα δικτυωτά καλσόν, ψηλοτάκουνες δερμάτινες μπότες.


 


  


-       Ο κόσμος ντρέπεται ακόμα όταν μπαίνει σε sex shops;


-       Η πρώτη επαφή με το χώρο είναι λίγο δύσκολη. Mε τις διάφορες εκπομπές όμως, τα διάφορα κανάλια, την ετήσια εκθέση σεξουαλικού περιεχομένου που γίνεται κάθε χρόνο στη Μεταμόρφωση με 30000 συμμετέχοντες, oι άνθρωποι έχουν αρχίσει να ανταποκρίνονται πιο θετικά. Υπάρχουν και πιο πολλά καταστήματα πλέον. Βασικά είναι το ταμπού μέχρι να μπουν μέσα στο κατάστημα. Μετά νιώθουν πιο άνετα και όχι τόσο ευάλωτα. Βεβαια παίζει ρόλο και πως το χειρίζεται και ο κάθε ιδιοκτήτης. Όπως βλέπετε, εμείς εδώ έχουμε βιτρίνες, εχουμε καλό φωτισμό στους χώρους, είμαστε χαλαροί, εξυπηρετικοί. Προσπαθούμε να είμαστε πιο ευέλικτοι και πιο πρωτοπόροι και αν είναι δυνατόν να φτάσουμε και τα ευρωπαϊκά επίπεδα τα οποία είναι ανώτερα σε σχέση με εμάς και πιο εξελιγμένα.


 


-       Καθ’όλη την επαγγελματική σας πορεία έχει συμβεί ποτέ τίποτα περίεργο; Εννοώ κάποιο περιστατικό ή κάποιο αίτημα που να ξεπερνάει ακόμα και τα δικά σας όρια;


-       Όπως σε όλες τις δουλειές έτσι και στη δική μου υπάρχουν καποια πράγματα που σου κάνουν στην αρχή εντύπωση και μετά συνηθίζεις.
Κάτι συγκεκριμένο δεν θα ήθελα να πω καθώς σέβομαι τα προσωπικά δεδομένα των πελατών μου. Άλλωστε για αυτό πάντα ξαναγυρνούν στο ίδιο κατάστημα. Πολλές φορές λόγω άγνοιας
σχετικά με αυτό που ζητάνε δεν ξέρουν τι θα βρουν.
Υπήρχαν άνθρωποι που έμπαιναν μέσα στο κατάστημα και νόμιζαν πως ένα sex shop είναι μαγαζί όπου γίνεται στριπτίζ. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν τη διαφορά ενός καταστήματος που πουλάει ερωτικά είδη και παιχνίδια με το στριπτίζ. Κατά τ’άλλα το θεωρώ ενα φυσιολογικό επάγγελμα οπως όλα τα άλλα, με τα αρνητικά αλλά και τα θετικά του στοιχεία.


-       Πιστεύετε πως υπάρχουν φετίχ ;


-       Ναι βεβαίως και υπάρχουν. Και όσο ο κόσμος γνωρίζει την ύπαρξη των sex shops ανεβαίνει το φετίχ γιατί βρίσκονται και τα ανάλογα παιχνίδια.  Στα δικά μας καταστήματα, μιλάμε για απλό φετίχ και όχι για το ακραίο και το κακό. Το απλό το φετίχ το οποίο φτιάχνει τη σεξουαλική διάθεση.


 


-       Υπάρχουν παιχνίδια και για άντρες;


-       Βεβαίως υπάρχουν προϊόντα τα οποία μπορούν να δώσουν μία έξτρα ευχαρίστηση στον άντρα.  Γενικότερα όμως όλα τα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άντρες και από γυναίκες. Δεν υπάρχει λόγος να τα χωρίζουμε. 


 


-       Στολές έχετε, πουλάνε;


-       Δεν υπάρχει πια τόσο ενδιαφέρον στις στολές καθώς ο κόσμος είναι σφιγμένος οικονομικά και οι στολές είναι από τα πιο ακριβά μας κομμάτια. Αλλά γενικά πουλάμε.-       Πιστεύετε ότι υπάρχουν διαστροφές ή όλα επιτρέπονται όταν υπάρχει ευχαρίστηση και δεν προκαλείται πόνος σε κανέναν;


-       Πιστεύω πως πάντα υπήρχαν διαστροφές στο ανθρώπινο είδος και πάντα θα υπάρχουν.
Δεν έχει να κάνει με κάτι κακό. Η διαστροφή για μένα εχει να κάνει με το πως σκέφτομαι και με το τί θέλουμε να κάνουμε στο «κρεβάτι». 
Δεν πουλάμε αντικείμενα που μπορούν να βλάψουν τους ανθρώπους. Είναι προϊόντα καθαρά για σεξουαλική ευχαρίστηση τα οποία θα μας δώσουν μία ώθηση να παίξουμε λίγο παραπάνω στο κρεβάτι είτε έχουμε σχέση είτε δεν έχουμε. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο αντικείμενο θέλει με όποιον τρόπο θέλει. Οι ανθρωποι πρέπει να αρχίσουν να βλεπουν τα καταστήματα με ερωτικά είδη ως ενα παιχνίδι που θα αυξήσει το χρόνο τους στο κρεβάτι. Με ή χωρίς σύντροφο. Το σεξ είναι πολύ σημαντικό. Ελευθερώνει το πνεύμα. Και παρατηρώ πως υπαρχει διάθεση στην Ελλάδα για σεξ και όχι των πέντε λεπτών και της ίδιας στάσης.


 


 


 


-       Τα παιχνίδια που κρύβουν μία δόση βίας, έστω και μικρή, είναι και αυτά μέρος του παιχνιδιού, πουλάνε;


       Γενικά τα μαστίγια, οι χειροπέδες πουλούσαν και πουλάνε. Ειναι αυτό που λέμε το παιχνίδι των ρόλων. Οταν σου κλείνω τα μάτια, περιορίζω το χώρο σου και νιώθεις ευάλωτος. Αφήνεσαι και δημιουργείς έναν ερεθισμό. Πάντα με χαλαρό τρόπο όμως. 


 


-       Πιστεύετε ότι τα παντρεμένα ζευγάρια χρησιμοποιούν πιο πολύ τα sex toys ή τα παράνομα;


-       Αυτό που έχω διαπιστώσει σχετικά με το ερώτημα σας είναι ότι πιο πολύ θα αγοράσουν παιχνίδια αυτοί που βρίσκονται σε μόνιμη σχέση – είτε είναι παντρεμένοι είτε όχι. Όταν έχεις μία μόνιμη σχέση, καποια στιγμή θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό και να δοκιμάσεις κάτι νέο. Δεν παίζει ρόλο εάν είσαι παντρεμένος αλλά παίζει ρόλο η οικειότητα μεταξύ του ζευγαριού, το οποίο έχει την επιθυμία να ανοίξει νέους ορίζοντες στην σεξουαλική τους "πορεία". Έχουν ήδη πειραματιστεί και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πιο πιπεράτο!
Θέλω να προσθέσω πως τα ζευγάρια δεν μιλάνε μεταξύ τους. Δεν μοιράζονται τις φαντασιώσεις και δεν εκδηλώνουν τα φετίχ τους. Ανακαλύπτω μετά από συζητήσεις με πελάτες ότι έχουν ανάγκη από περισσότερα πράγματα και ίσως να θέλουν να παίξουν πολύ παραπάνω. Από μία ζαρτιέρα έως ένα λάδι για μασάζ – το πρόβλημα όμως είναι η ντροπή.  Οι άνθρωποι που μιλούν για τη σεξουαλικότητα τους και αναζητούν αυτά που τους ικανοποιούν έχουν πολύ καλύτερη σεξουαλική ζωή. Πρεπει να εκφράσεις στον σύντροφο σου τι θέλεις. Για μένα, οι επιθυμίες και τα θέλω είναι το πιο σημαντικό από όλα σε μία σχέση.  Το μπορώ έρχεται δεύτερο, το πρώτο είναι να ξέρω τι θέλεις και μετα αν μπορώ να σου δώσω αυτό που θέλεις.


 


-       Τί θα προτείνατε σε μία αναγνώστρια μας που θα έμπαινε πρώτη φορά στο κατάστημα σας;


-      Να μπει και να περιηγηθεί το χώρο, δηλαδή να βρει τι είναι αυτό που της προκαλεί το ενδιαφέρον. Να συζητήσει με τους πωλητές τι είναι αυτό που ψάχνει.  Ο πελάτης στα καταστήματα μας μένει ευχαριστήμενος γιατί μπορεί να δει τα προϊόντα, να τα ανόιξει, να τα περιεργαστεί, να κουβεντιάσει μαζί μας, να της δώσουμε συμβουλές.


 


Συνέντευξη – Γιάννης Μαλαβάκης


Το κατάστημα AROMA βρίσκεται στην Καλλιθέα, Ελ. Βενιζέλου 295, 2109480559
https://www.aroma-sexshop.gr/


 


 


      


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X