«Ξένος αρχιδιαιτητής ή Έλληνας κοινής αποδοχής»

Συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League το θέμα της διαιτησίας και του νέου αρχιδιαιτητή και το κατά πόσον θα αναλάβει τη διαιτησία στο νέο πρωτάθλημα. Στην πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ της Λίγκας αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι επαφές και η έρευνα για την προώθηση Ευρωπαίου αρχιδιαιτητή μέσα από μία λίστα που θα προτείνει μέσω της ΕΠΟ η UEFA . Εν συνεχεία θα εξεταστεί το αν αυτά τα ονόματα πληρούν τις προϋποθέσεις που θέλει η Λίγκα, δηλαδή να είναι έμπειροι και να μην έχουν υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις.

Η δεύτερη λύση είναι να αναζητηθεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής από τον ελληνικό χώρο της διαιτησίας, η οποία όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Δημήτρης Αγραφιώτης, θα προωθηθεί μόνο αν υπάρχει κοινή απόφαση, δηλαδή αν συμφωνήσουν και οι 18 ΠΑΕ.

Το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν καλό και πλέον είναι και θέμα των ΠΑΕ το κατά πόσον αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί από επιτυχία.

Το “παρών” στο Δ.Σ έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, ο Θεόδωρος Γιαννίκος από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας καθώς και οι περισσότεροι πρόεδροι των ΠΑΕ.

Σχετικά άρθρα