Αρχική / Ψυχολογία / Αυτοπεποίθηση / Αυτοεποίθηση: Πώς θα αγαπήσω ξανά τον εαυτό μου;
Αυτοεποίθηση: Πώς θα αγαπήσω ξανά τον εαυτό μου;  thumbnail

Αυτοεποίθηση: Πώς θα αγαπήσω ξανά τον εαυτό μου;

Αναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας: 

 

Πώς θα αγαπήσω τον εαυτο μου και πάλι νιώθω ότι δεν έχω καμία αυτοπεποίθηση. Σοφία, 32 ετών από Θεσσαλονίκη Απευθύναμε το ερώτημά σας στον ψυχολόγο- ομαδικό θεραπευτή Δημήτρη Κατσαρό Δημήτρης Κατσαρός

 

Aγαπητή αναγνώστρια: 

 

Aπό τον τρόπο που μιλάτε λίγες συμβουλές μπορεί να δώσει κάποιος χωρίς να μοιάζει επιπόλαιος. Ο λόγος είναι ότι δεν αναφέρετε τίποτα άλλο πέρα απ' αυτό που σας λείπει: Το νοιάξιμο. Κάποιον να σας νοιάζεται. Πολλοί άνθρωποι που φτάνουν σ'αυτό το σημείο είναι βέβαιο κατ' εμέ και ίσως κι άλλους ότι η βοήθεια ξεπερνά τον εαυτό τους. Γι'αυτό την αναζητούν απ'έξω. Δεν είναι ότι "δεν μπορείτε" να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Είναι ότι δεν θα αναγνωρίσετε την αυτο-βοήθεια. Γιατί εφόσον νιώθετε πως δεν έχετε αυτοπεποίθηση, πως θα θεωρήσετε με θετικό τρόπο αυτά που θα κάνετε για τον εαυτό σας; Ό,τι κι αν κάνετε θα σας φαίνεται λίγο ή "λιγότερο" από κάτι που "δεν σκεφτήκατε να κάνετε". Η λειτουργία που δίνει την αυτοεικόνα στον εαυτό είναι αυτή του καθρεφτίσματος. Δηλαδή να δείτε τι κάνετε για σας μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου. Είναι δηλαδή το συναίσθημα που αντλείτε μέσα από τις αντιδράσεις των ανθρώπων γύρω σας ο τρόπος μέσα απ'τον οποίο θα δομήσετε την αυτοπεποίθησή σας. Και γι'αυτό χρειάζεται να τους εμπιστεύεστε. Να μην έχετε την αίσθηση πως σας κοροϊδεύουν ή θέλουν το κακό σας. Με λίγα λόγια και με το κίνδυνο να φανώ επιπόλαιος για να αγαπήσετε τον εαυτό σας στραφείτε στους γύρω σας. Μη σκεφτείτε ότι "δεν είστε αρκετή". Αυτά είναι παγίδες της ντροπής και της εσωστρέφειας. Ακούστε το τραγούδι: "Don't you want somebody to love? Don't you need somebody to love? Wouldn't you want somebody to love? You better find somebody to love!" Κάθε φορά που νιώθετε μόνος-μόνη σκεφτείτε με εξωστρέφεια και χωρίς προϋποθέσεις. Αυτό θα σας σώσει από τον μεγαλύτερο και πιο ακόρεστο τιμωρό που υπάρχει: Τον εαυτό.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X