Τούρτα παγωτό με twix και σιρόπι καραμέλας

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για την τουρτα παγωτό</span><br />2 δίσκους παντεσπάνι σοκολάτας εμπορίου<br />1 1/2 λίτρο παγωτό βανίλια φλιτζάνια<br />2 κούπες ψιλοκομμένα Twix<br />Σιρόπι καραμέλας<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το παγωτό βανίλια</span><br />2 κούπες κρέμα γάλακτος<br />1 κούπα χλιαρό γάλα<br />100 γραμμάρια μέλι<br />1 βανίλια σε σκόνη<br /><br /> <br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p><span style="text-decoration: underline;">Για την τούρτα παγωτό</span><br />Αφήνετε το παγωτό να ξεπαγώσει για λίγη ώρα.<br />Καλύψτε με λαδόκολλα μια στρογγυλή φόρμα φόρμα με αποσπώμενο πάτο.<br />Τοποθετήστε την πρώτη στρώση από παντεσπάνι στο πάτο της φόρμας.<br />Απλώστε το ένα τρίτο περίπου του παγωτού πάνω από το παντεσπάνι και ισιώστε το με μια σπάτουλα. Πασπαλίστε με κομματάκια από twix.<br /><br />Στη συνέχεια συνεχίζετε το χτίσιμο του γλυκού βάζοντας από μια στρώση παντεσπάνι, παγωτό, twix.<br />Καλύψτε το παγωτό με τη λαδόκολλα που προεξέχει και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 4 -5 ώρες.<br />Πριν ξεφορμάρετε, ξεπαγώνετε για 5  λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρετε προσεκτικά τραβώντας τη λαδόκολλα από τη φόρμα προς τα έξω.<br />Τέλος σερβίρετε την τούρτα παγωτό με<strong> <a href="http://www.sidagi.gr/section/spitika-ulika/content/siropi-karamela" target="_blank">σιρόπι καραμέλας.</a></strong><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για το παγωτό βανίλια</span><br />Σε ένα λεκανάκι αδειάζουμε το χλιαρό γάλα.<br />Διαλύουμε σε αυτό τη βανίλια και ανακατεύουμε.<br /><br />Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι.<br />Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.<br /><br />Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μια ώρα προτού το ρίξουμε στην παγωτομηχανή.<br />Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.<br />Αφού παρασκευαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη  για 6-8 ώρες.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα