Χοιρινές μπριζόλες με αγκινάρες

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p>Για 2-4 άτομα<br /><br />7 αγκινάρες καθαρισμένες<br />6 χοιρινές μπριζόλες<br />1 κόκκινη πιπεριά( κομμένη σε χοντρά κομμάτια)<br />1 κίτρινη πιπεριά ( κομμένη σε χοντρά κομμάτια)<br />Δενδρολίβανο ψιλοκομμένο<br />2 σκελίδες σκόρδο<br />Λίγο θυμάρι φρέσκο<br />10 μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα<br />15 φρέσκα κρεμμυδάκια<br />1 σέλερι ψιλοκομμένο<br />Ελαιόλαδο<br />Αλάτι<br />Μαύρο πιπέρι<br />Άσπρο πιπέρι<br />Κόκκινο πιπερι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Λαχταριστό και μυρωδάτο πιάτο για το μεσημεριανό σας γεύμαΠλένουμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις βάζουμε σε νερό που βράζει μαζί με λίγο αλάτι για δέκα λεπτά.<br />Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε  το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τις μπριζόλες. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.<br />Σουρώνουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.<br /><br />Όταν πάρουν χρώμα οι μπριζόλες, προσθέτουμε τις αγκινάρες, το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά.<br />Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, βάζουμε τα κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια,να σοταριστούν. Συμπληρώνουμε το σέλερι, το σκόρδο,τις πιπεριές και ανακατεύουμε.<br />Στο μείγμα αυτό ρίχνουμε το πιπέρι, φρέσκο θυμάρι και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.<br /><br />Στο τέλος ρίχνουμε τα μανιτάρια με λίγο αλάτι και αφήνουμε να συνεχιστεί το βράσιμο των υλικών. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.<br />Αδειάζουμε σε ένα ταψί τις μπριζόλες με τις αγκινάρες, το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα