Πλήρης η 4η ημέρα των Αγώνων για τα Ελληνικά χρώματα

Του Κάρολου ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΥ

Πληρέστερη ημέρα για τα Ελληνικά χρώματα είναι η τέταρτη αφού κατά την διάρκεια της Εξι αθλητές θα αγωνισθούν στο 15ο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Εφήβων – Νεανίδων το οποίο διεξάγεται από τις 22 έως και τις 27 Ιουλίου, στόχος όλων των παιδιών είναι η καταξίωση.
 
Ανάμεσα σε αυτούς οι οποίοι συμμετέχουν στους αγώνες είναι ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης και ο Γιάννης Βαίτσης, που θα πάρουν μέρος στον τελικό των 10.000 μ. βάδην, με τον πρώτο να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες διάκρισης.

Ο Τσαμουδάκης (αθλητής του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου) θα επιδιώξει καταρχήν να καταταχθεί στην πρώτη 12άδα και εφόσον οι συνθήκες βοηθήσουν να διεκδικήσει θέση ακόμη καλύτερη. Ο 18χρονος, ταξίδεψε στο Γιουτζίν με 42.01.41, επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει.

Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι καλές, καθώς η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες στο Γιουτζίν δεν ξεπερνάει τους 23 βαθμούς.

Στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, ο Γιάννης Βαίτσης στοχεύει στην επίτευξη μιας επίδοσης κοντά στο ρεκόρ του (42.50.40) και να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία. Ο τελικός των 10.000μ. βάδην ξεκινά στις  20.00 (10πμ. τοπική ώρα) θα πάρουν μέρος συνολικά 37 αθλητές και ως είθισται θα είναι επίπονος και θα υπάρξουν και ακυρώσεις λόγω ακατάλληλου βαδίσματος.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 04.30 ο Γιώργος Τεσσαρομάτης θα πάρει μέρος στον τελικό του ύψους. Ο αθλητής από την Νάουσα έχει ήδη ολοκληρώσει επετυχημένα την παρουσία του στην διοργάνωση και απαλλαγμένος από το άγχος θα επιδιώξει να κυνηγήσει να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ (2,16 μ.). Οι εννέα από τους 13 μετέχοντες του τελικού έχουν φετινό ρεκόρ, πάνω από τα 2,20 μέτρα. Το έργο του Τεσσαρομάτη δεν θα είναι εύκολο ωστόσο ο στόχος ούτως η αλλιώς έχει επιτευχθεί με την πρόκριση του στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο Γιάννης Κυριαζής “ρίχνεται” και αυτός στην “μάχη” μετέχοντας στον προκριματικό του ακοντισμού. Ο πρωταθλητής μας είναι από τα φαβορί για διάκριση και η κατάσταση στη  οποία θα βρεθεί την ώρα του αγώνα θα είναι καθοριστική στην επιδιώξη για ένα πολυπόθητο αποτέλεσμα. Αρχική σκέψη του Κυριαζή είναι η ταχεία πρόκριση του (εάν είναι δυνατόν με τη  πρώτη βολή) στον τελικό του ακοντισμού και ακολούθως μια βολή πάνω από τα 73μ. για να “αδράξει” την επιτυχία. Το όριο πρόκρισης είναι 72μ. ωστόσο πιθανότατα θα χρειαστεί μικρότερη βολή για να συμμετάσχουν οι δώδεκα αθλητές στον τελικό.. Ο αθλητή μας μετέχει στο Α’ γκρουπ, το οποίο θα γίνει στις 22.45.

Η Αναστασία Μαρινάκου θα επιδιώξει να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που μετέχει σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος στα 1.500 μ.. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου θα τρέξει στην πρώτη προκριματικό σειρά (22.15, Ελλάδος) και θα επιδιώξει να τερματίσει στις τέσσερις πρώτες της σειράς της, προκειμένου να πάρει την απευθείας πρόκριση. Η αθλήτρια με 4.14.66 έχει την 4η επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες. Την πρόκριση στον επόμενο γύρο θα πάρουν ακόμη οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι από τις δύο σειρές.

Στον προκριματικό της δισκοβολίας θα αγωνιστεί ο Κυριάκος Ζώτος (20,00, Ελλάδας) με ατομικό ρεκόρ 56,76 μ. και θα έχει δύσκολο έργο δεδομένο του ότι το όριο συμμετοχής στον τελικό έχει οριστεί στα 59,00 μέτρα , ωστόσο ελπίζει σε μια καλή βολή και στην  πτώση του ορίου πρόκρισης γεγονός το οποίο συμβαίνει πολλάκις σε κορυφαίους διεθνείς αγώνες όπου τα όρια της  IAAF είναι ιδιαιτέρως υψηλά.

Σχετικά άρθρα