Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ανοίγει ο δρόμος για καύση νεκρών και στην Ελλάδα
Ανοίγει ο δρόμος για καύση νεκρών και στην Ελλάδα thumbnail

Ανοίγει ο δρόμος για καύση νεκρών και στην Ελλάδα

Καύση νεκρών με μια απλή δήλωση-Τι προβλέπει σχετική τροπολογία


 


Το "πράσινο" φως  δόθηκε στη δημιουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ), με πρόσθετη τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, "Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης". Για τη δημιουργία αυτών των Κέντρων σε περιοχές εντός ή εκτός σχεδίου πόλεων θα αποφασίζουν οι Δήμοι.


Στην τροπολογία περιλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα των Δήμων που διαχειρίζονται κοιμητήρια να ιδρύουν εντός αυτών μονάδες αποτέφρωσης οστών νεκρών, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που ανακύπτουν μετά την εκταφή με την αναζήτηση χώρων για την φύλαξη των οστών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αποτέφρωση νεκρών ορίζεται ότι "συντάσσεται ληξιαρχική πράξη εντός 60 ημερών από το θάνατο" και αφού προηγουμένως προσκομιστεί έγγραφη δήλωση ή σημείωμα του θανόντος ότι επιθυμούσε την αποτέφρωση της σορού του. Αντίθετα, η αίτηση μπορεί να υπογραφεί από τους συζύγους, τους συντρόφους με σύμφωνο συμβίωσης ή από συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού.


Τις προωθούμενες ρυθμίσεις, υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο υπουργός  Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.  


 


www.madata.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X