Αρχική / More / Anna's Notes / Ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Από τον Θανάση Λάλα
Ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Από τον Θανάση Λάλα  thumbnail

Ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Από τον Θανάση Λάλα


ΜΙΛΑΝ ΚΟΥΝΤΕΡΑ
"Η γιορτή της ασημαντότητας" 
(«La fete de l'insignifiance»)
Μεταφραση: Γιαννης Η. Χάρης
Εκδοσεις: ΕΣΤΙΑ
(O Mίλαν Κούντερα σε ηλικία 85 ετών έγραψε μία νουβέλα με τίτλο "Η γιορτή της ασημαντότητας" («La fete de l'insignifiance»), που κυκλοφόρησε στις 3 Απριλίου στη Γαλλία από τις εκδόσεις Gallimard. 
Θέμα: τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, δοσμένα όμως υπό την οπτική της φαντασίας και της υπερβατικότητας, το έργο του γνωστού συγρραφέα είναι και αυτή τη φορά καινοτόμο και ανατρεπτικό.

Τέσσερις είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές στην ιστορία που συνέθεσε ο Μίλαν Κούντερα, οι οποίοι βολτάρουν στους κήπους του Λουξεμβούργου και συζητούν διεξοδικώς για εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα με εξαιρετική όμως… ελαφρότητα.

Ο Αλέν που λατρεύει τους αφαλούς των νεαρών κοριτσιών, ο Ραμόν που επιχειρεί συστηματικά να δει μια έκθεση του Σαγκάλ αλλά εγκαταλείπει πάντοτε την ουρά έξω από το μουσείο, ο Σαρλ που λέει ανέκδοτα για τον Στάλιν και ο Καλιμπάν που εφευρίσκει ένα πακιστανικό γλωσσικό ιδίωμα το οποίο βεβαίως δεν υπάρχει).Θανάσης Λάλας 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X