Ενώπιον δικαστηρίου ο Μέσι

Δεν φαίνεται πως θα ξεμπλέξει εύκολα με τις δικαστικές αρχές η οικογένεια Μέσι για την υπόθεση φοροδιαφυγής, καθώς αναμένεται να παραστούν ενώπιον δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, δικαστής στη Βαρκελώνη εισηγήθηκε να οδηγηθεί σε δίκη ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος το διάστημα 2007-2009 εμφανίζεται να απέκρυψε από την εφορία το ποσό των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ. Ο δικαστής έκρινε ότι «υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι ο παίκτης θα μπορούσε να γνωρίζει και να συναινέσει στη δημιουργία και τη διατήρηση μιας πλασματικής εταιρικής δομής με αποκλειστικό σκοπό την αποφυγή της τήρησης των φορολογικών υποχρεώσεων από έσοδα που προέρχονται από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του».

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ο πατέρας του άσου της Μπαρτσελόνα, Χόρχε Μέσι, με τον αρμόδιο εισαγγελέα να υποστηρίζει ότι είχε την ευθύνη για τα οικονομικά της οικογένειας.

Ωστόσο ο δικαστής που χειρίζεται την υπόθεση δεν πείστηκε από αυτούς τους ισχυρισμούς αλλά ούτε και από πληρωμές του Μέσι ζητώντας αρχειοθέτηση της υπόθεσης και απ’ ό,τι φαίνεται τόσο ο παίκτης, όσο και ο πατέρας του θα βρεθούν ενώπιον δικαστηρίου.

Σχετικά άρθρα