Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου τι προβλέπετε
Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου τι προβλέπετε  thumbnail

Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου τι προβλέπετε

Σήμερα – εκτός απροόπτου – θα κατατεθεί στη βουλή το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει τα υπόλοιπα 6 προαπαιτούμενα προκειμένου να ξεκλειδώσει η δόση του 1 δισ. ευρώ και αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 8 Αυγούστου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλλαγές στο πόθεν έσχες, στις εκκαθαριστικές δηλώσεις του ΦΠΑ και στην χάραξη των αιγιαλών. 

Συγκεκριμένα 

• Καταργείται η υποχρέωση υποβολής της ετήσιας εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

• Απενεργοποίηση του ΑΦΜ για όσους έχουν χρέη στην εφορία ή εμφανίζουν μηδενική δραστηριότητα.

• Εντείνονται οι φορολογικοί έλεγχοι με την προσθήκη 400 οργανικών θέσεων στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. 

• Αλλάζει το πλαίσιο για το «πόθεν έσχες». Συγκροτείται Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων προσώπων, η οποία αποτελείται πλέον από δύο αντιπροέδρους της Βουλής, δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και ενός υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

• Θεσπίζεται η υποβολή δήλωσης οικονομικών συμφερόντων, προβλέπεται η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων «Πόθεν Έσχες» μέσω ίντερνετ.

• Μέσα στον επόμενο ενάμισι χρόνο θα πρέπει να γίνει χάραξη του αιγιαλού στο σύνολο της χώρας. Αποσύρονται όλες οι διατάξεις που αφορούσαν τρόπου αξιοποίησης του αιγιαλού.

• Ενοποιούνται επικουρικά ταμεία 

• Αλλάζει το σύστημα δημοσίων συμβάσεων, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρώπη. 

Ωστόσο ανοιχτό παραμένει το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων που η τρόικα το έχει θέσει ως προαπαιτούμενο. Το πολυνομοσχέδιο ενδέχεται να περιλαμβάνει ορισμένα άρθρα και τα υπόλοιπα να ψηφιστούν τον Οκτώβριο. 


Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X