Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πειθαρχικά :Στα μαλακά ρίχνουν τους γιατρούς με τα φακελάκια
Πειθαρχικά :Στα μαλακά ρίχνουν τους γιατρούς με τα φακελάκια  thumbnail

Πειθαρχικά :Στα μαλακά ρίχνουν τους γιατρούς με τα φακελάκια

Στα μαλακά ρίχνουν τα πειθαρχικά συμβούλια ακόμα και τους επίορκους γιατρούς που συλλαμβάνονται φακελάκι την ίδια στιγμή που, παρά τις δεκάδες καταγγελίες για χρηματισμό γιατρών, παρά μόνο 12 ποινικές διώξεις έχουν γίνει την τελευταία διετία για αντίστοιχες περιπτώσεις σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον άδικο χαμό του καρδιοπαθούς, ο οποίος για να εγχειριστεί  «πλήρωσε» τον θεράποντα ιατρό του, το «Έθνος» αποκαλύπτει την περίπτωση του χειρουργού από την Θεσσαλονίκη ο οποίος συνελήφθη επ΄αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι 500 ευρώ τον Μάρτιο του 2011. Ο συγκεκριμένος γιατρός καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη αλλά τελικά «αθωώθηκε» από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΚΠΣ) Ιατρών ΕΣΥ με απόφαση που ελήφθη την 1-7-14.

Συμψηφισμός

Το ΚΠΣ του επέβαλε ποινή παύσης ενός έτους και την επόμενη ημέρα επέστρεψε στη δουλειά του αφού συμψηφίστηκε η ποινή με την αργία που είχε τεθεί λόγω της σύλληψης του. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής  θα καταθέσει  προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου με αίτημα την απόλυση του συγκεκριμένου γιατρού.

Η υπόθεση αφορά τον Χ.Φ διευθυντής της χειρουργικής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη στις 28 Μαρτίου 2011 και παραπέμφθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας καθώς – όπως αναφέρει το ΔΣ του νοσοκομείου στις 11 Απριλίου του 2011 – «απαίτησε και έλαβε από πολίτη το ποσό των 500 ευρώ προκειμένου να επισπεύσει χειρουργική επέμβαση».


Madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X