Αθερινόπιτα … η Χιώτικη : Oτι πρέπει για το ουζάκι σας

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">1/2 κιλό αθερίνα</li>
<li class="rr_method_list">3 κρεμμύδια σε μισές ροδέλες</li>
<li class="rr_method_list">Λίγο αλεύρι (2-3 κ.σ περίπου)</li>
<li class="rr_method_list">Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα</li>
<li class="rr_method_list">Αλάτι</li>
</ul>
<span>Για το σερβίρισμα:</span>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Λεμόνι</li>
<li class="rr_method_list">Μαϊντανός ψιλοκομμένος</li>
</ul>
</div>
<p><span><br /><br /></span></p>
<div class="rr_steps">
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Πλένουμε καλά την αθερίνα και την στεγνώνουμε με λίγο χαρτί, να φύγουν τα πολλά νερά.</li>
<li class="rr_method_list">Σ' ένα μπολ, ρίχνουμε την αθερίνα, το αλάτι, τις ροδέλες του κρεμμυδιού, το αλεύρι και τ' ανακατεύουμε κάλα (με τα χέρια), μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να κολλάει ελαφρώς πάνω στα χέρια.</li>
<li class="rr_method_list">Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι (μισό δάχτυλο περίπου) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, πατώντας το ελαφρά.</li>
<li class="rr_method_list">Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές (το αναποδογυρίζουμε όπως την ομελέτα).</li>
<li class="rr_method_list">Όταν ψηθεί, ρίχνουμε μπόλικο λεμόνι και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.</li>
</ol></div>
<div class="divider"> </div>
<div class="rr_comments">
<h3>Λίγα μυστικά ακόμα</h3>
<p> </p>
<p>Βγαίνει σαν πιτούλα, εξού και το όνομα αθερινόπιτα.</p>
<p>Αλεύρι βάλτε τόσο, ώστε το μείγμα, να κολλάει ελαφρώς πάνω στα χέρια. Μην το παρακάνετε στο λάδι, βάλτε όσο είναι απαραίτητο για να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού.</p>
<p>Βγαίνουν με αυτήν την ποσότητα περίπου 3 αθερινόπιτες.</p>
</div>
<p><span><span><br /><br />Διαβάστε περισότερο: <a href="http://www.sintagespareas.gr/sintages/atherinopita-i-xiotiki.html#ixzz38rBiI4NH">www.sintagespareas.gr</a></span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα