Αρχική / More / Αθλητικά / «Με γεμίζει ευθύνη η εμπιστοσύνη»
«Με γεμίζει ευθύνη η εμπιστοσύνη» thumbnail

"Με γεμίζει ευθύνη η εμπιστοσύνη"

Η εμπιστοσύνη της διοίκησης του Κόροιβου Αμαλιάδας αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για τον Χάρη Μαρκόπουλο στο νέο ξεκίνημα της καριέρας του.
Η «νεοφώτιστη» στην Α1 ομάδα της Ηλείας παρουσίασε τον νέο προπονητή της και «πρωτάρη» ως χεντ κόουτς στην μεγάλη κατηγορία. Ο Μαρκόπουλος βρίσκεται στην Αμαλιάδα από χθες Δευτέρα (28/7) και σήμερα το πρωί ξεναγήθηκε στους χώρους του γηπέδου του Κόροιβου και αργότερα είχε την πρώτη γνωριμία του με τα τοπικά ΜΜΕ.
Ο κόουτς του Κόροιβου απευθυνόμενος στους φίλους της ομάδας τόνισε: «Αυτό που ζητάω προκαταβολικά είναι την αγάπη και τη στήριξή σας».
Τη συνέντευξη Τύπου προλόγισε εκ μέρους της διοίκησης ο Χρήστος Λαγός: «Μια καινούργια χρονιά ξεκινάει, με νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες και φιλοδοξίες. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είμαστε όλοι υγιείς και ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε μια ανεπανάληπτη χρονιά για τον σύλλογο. Καλωσορίζω στην οικογένειά μας τον Χάρη Μαρκόπουλο, ένα παιδί νέο και φιλόδοξο, που στο πρόσωπό του βλέπουμε τον μελλοντικό ηγέτη της ομάδας μας. Θέλω να του ευχηθώ πρώτα απ’ όλα υγεία, δύναμη, κουράγιο και καλή επιτυχία στην ομάδα μας».
«Εάν πριν από έναν μήνα μου έλεγαν πως θα βρίσκομαι σήμερα εδώ, σίγουρα δεν θα το πίστευα, όμως είμαι εδώ, στην πρώτη συμμετοχή του Κοροίβου στην Α1», είπε αρχικά ο Χάρης Μαρκόπουλος και επισήμανε: «Η μικρή μου εμπειρία λέει πως για να μπορέσει μια ομάδα να πετύχει θα πρέπει να υπάρχει πολύ σκληρή δουλειά και αρμονική συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων της ομάδας, εννοώντας τη διοίκηση, τους προπονητές, τους παίκτες και τον κόσμο. Επίσης απαιτείται αγάπη και μεγάλη υπομονή. Κανένας δεν είναι προφήτης, οπότε δεν μπορούμε με το καλημέρα να σας πούμε τι μπορούμε και τι όχι. Αυτό που μπορώ να σας πω και να στοιχηματίσω πάνω του, είναι ότι θα δουλέψουμε όλοι μαζί, θα δουλέψω προσωπικά πολύ σκληρά, θα δώσω και την ψυχή μου για να δικαιώσω τις προσδοκίες των ανθρώπων που με έφεραν εδώ με την ιδιότητα του προπονητή. Θα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος αν στο τέλος της διαδρομής μας δω χαμογελαστά και ικανοποιημένα πρόσωπα από την προσπάθεια και την πορεία που θα έχουμε κάνει. Θα με ρωτούσατε ποιο είναι το κίνητρό μου που είμαι εδώ πέρα. Θα μπορούσα να σας πω ότι είμαι ένας επαγγελματίας προπονητής που έχω στόχο να πετύχω και ήρθα να κάνω απλά τη δουλειά μου. Όμως, η αλήθεια δεν είναι αυτή».
«Ξεκινάμε από το μηδέν»
«Το μεγαλύτερό μου κίνητρο είναι κάποια άτομα της διοίκησης γνωρίζοντας ότι είναι η παρθενική παρουσία της ομάδας στην Α1, γνωρίζοντας το υψηλό ρίσκο, εμπιστεύτηκαν εμένα», τόνισε ο Μαρκόπουλος. «Αυτό με γεμίζει με μεγάλη ευθύνη. Είναι κάτι που όποια είναι και η διαδρομή, θα μου μείνει και δεν θα το ξεχάσω. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο. Κακά τα ψέματα είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και ίσως ξεκινάμε από το μηδέν σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Γι’ αυτό τον λόγο σας θέλουμε όλους μαζί για να μπορέσουμε να πετύχουμε. Θέλουμε να στηρίξουμε τα παιδιά που θα φέρουμε και να μην τα καταδικάσουμε αν θα γίνουν λάθη. Έτσι, με αυτό τον τρόπο πιστεύω πως θα πετύχουμε πολλά περισσότερα. Έχω ακούσει πολλά για τον κόσμο της ομάδας. Προσωπικά δεν τους γνωρίζω ακόμα. Αυτό που ζητάω προκαταβολικά είναι την αγάπη και τη στήριξή σας. Αυτός που δέχεται αγάπη και λειτουργεί καλύτερα και αγωνίζεται καλύτερα, αλλά και ζει καλύτερα».
Σε ερώτηση για το μπάτζετ και το αν επαρκεί για να μείνει η ομάδα στην Α1, ο Μαρκόπουλος απάντησε: «Έχουμε συζητήσει πολλά με τη διοίκηση της ομάδας. Υπάρχει ένα ξεκαθαρισμένο μπάτζετ και το πώς θέλουμε να κινηθούμε. Από εκεί και πέρα, σίγουρα το οικονομικό κομμάτι είναι περιορισμένο και από την πλευρά μας θέλουμε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους, οπότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για το τι μπορούμε να μιλήσουμε αφότου ολοκληρώσουμε τις κινήσεις μας τόσο εμείς, όσο και οι αντίπαλοί μας. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και ξέρουμε κάθε επιλογή παίκτη για ποιο λόγο έρχεται, τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε αρκετά καλά πράγματα φέτος».
«Καρύδας και Νοέας οι μόνοι σίγουροι»
Σε άλλη ερώτηση για το αν έχουν συμφωνήσει ήδη κάποιοι παίκτες να έρθουν στον Κόροιβο, ο Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι:  «Αυτή τη στιγμή στην ομάδα μας βρίσκονται μόνο ο Καρύδας και ο Νοέας. Υπάρχουν συζητήσεις με κάποιες περιπτώσεις, όμως δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Ελπίζω ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις προκειμένου να γεμίσουμε τον κορμό μας και σιγά-σιγά να ολοκληρώσουμε το ρόστερ μας. Ίσως, όμως, και να μην βιαστούμε και να ολοκληρώσουμε το ρόστερ μας λίγο πιο αργά απ’ ό,τι είναι το σύνηθες».
«Ή θα ξεκινήσουμε στις 22 ή στις 25 Αυγούστου και η προετοιμασία μας θα γίνει εδώ», είπε ο νέος προπονητής του Κόροιβου για την προετοιμασία εν όψει της «παρθενικής» συμμετοχής στην Α1 και σχετικά με το εάν θα υπάρξουν και δοκιμές παικτών για τον καταρτισμό του ρόστερ, είπε: «Είναι μία σκέψη που κάνουμε σε περίπτωση που δεν θα έχει κλείσει το ρόστερ μας, όταν θα ξεκινάει η προετοιμασία. Στη λογική να έρθουν κάποια παιδιά και να μας βοηθήσουν για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας, αλλά και μείνουμε ευχαριστημένοι τόσο εμείς, όσο και εκείνοι από την παρουσία τους στις προπονήσεις να μπορέσουμε να συνεργαστούμε».
Σε ερώτηση αν οι επιλογές των ξένων θα είναι από την ευρωπαϊκή αγορά ή από κολέγια, επισήμανε: «Όταν ένας παίκτης έχει παίξει στην Ευρώπη, σίγουρα το ποσοστό του λάθους είναι μικρότερο. Ωστόσο, αυτό δεν μας λέει εμάς τίποτα. Θέλουμε τα χαρακτηριστικά του παίκτη να ταιριάζουν με τη χημεία των υπολοίπων παικτών και αναλόγως το ρίσκο της κάθε περίπτωσης να προχωρήσουμε ή όχι. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις Αμερικανών που έχουν έρθει από τα κολέγια και οι εμφανίσεις τους ήταν καλύτερες αντίστοιχων που έχουν παίξει στην Ευρώπη».
Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κόροιβου ο Μαρκόπουλος σχολίασε: «Στην πόλη μας υπάρχει ένα γήπεδο-στολίδι, καθώς και όλοι οι χώροι και οι εγκαταστάσεις για να μπορέσει ένας προπονητής να κάνει όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά του. Στο χέρι μας είναι να τους εκμεταλλευτούμε και να έχουμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα».
Ο Χάρης Μαρκόπουλος, επίσης, έστειλε το μήνυμά του στον ηλειακό κόσμο: «Η περσινή επιτυχία έχει δημιουργήσει μια χαρά και μια προσμονή, αλλά παράλληλα και την προσδοκία να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο και να πάμε ακόμη καλύτερα. Εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα καταφέρουμε. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Να τον κρατήσουμε και γιατί όχι με τις εμφανίσεις μας να τον αυξήσουμε».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X