Δυσαρέσκεια ΕΟΚ και για Παναθηναϊκό

Την έντονη ενόχλησή τους για το νέο θέμα που προέκυψε σε σχέση με τη λειτουργία των εθνικών ομάδων εκφράζουν κύκλοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Μετά την έκταση που πήρε η οργισμένη αντίδραση του προπονητή της εθνικής εφήβων Ηλία Παπαθεοδώρου σε μια φάση του αγώνα της Ελλάδας με την Ισπανία για το Ευρωμπάσκετ, και την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε βάρος του προπονητή για την «επίθεσή» του στον αθλητή Κόνιαρη, η ΕΟΚ είναι διαρρέει την δυσαρέσκειά της. 

«Ας αφήσουν επιτέλους τις εθνικές ομάδες να δουλέψουν απερίσπαστες», λένε κορυφαία στελέχη της Ομοσπονδίας που βλέπουν να συνεχίζεται ο πόλεμος των αιώνιων. Πρώτα ήταν ο Ολυμπιακός και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έπληξαν καίρια την ομαλή προετοιμασία της εθνικής νέων (και φυσικά την πορεία της στην Κρήτη), τώρα η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για τον Παπαθεοδώρου και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που φαίνεται ότι η ομάδα μπορεί να διακριθεί στο Ευρωμπάσκετ των εφήβων. Τονίζουν μάλιστα με έμφαση ότι δεν υπήρξε χρήση βίας , ούτε χτύπημα από τον προπονητή προς τον αθλητή και θεωρούν ότι διογκώθηκε ένα γεγονός που προήλθε από την ένταση της στιγμής και δεν εκφράζει ούτε τη φιλοσοφία του ίδιου του προπονητή. 

Η ηγεσία της ΕΟΚ είναι ενθουσιασμένη με το κλίμα που επικρατεί στην ανδρών μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι κι επιθυμεί πάση θυσία να διαφυλάξει το εξαιρετικό κλίμα στις τάξεις της ομάδας, επισημαίνοντας συνεχώς ότι η επίσημη αγαπημένη είναι πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις, πάνω από συλλόγους.

Σχετικά άρθρα