Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Μισογύνηδες: Γιατί κάποιοι άνδρες δε συμπαθούν τις γυναίκες;
Μισογύνηδες: Γιατί κάποιοι άνδρες δε συμπαθούν τις γυναίκες; thumbnail

Αναστασία 30 ετών

Μισογύνηδες: Γιατί κάποιοι άνδρες δε συμπαθούν τις γυναίκες;

Αναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας: 


Το αφεντικό μου συμπεριφέρεται πολύ άσχημα στις γυναίκες και με προσβλητικά σχόλια όλες μας στο γραφείο λέμε ότι είναι μισογύνης… Γιατί κάποιοι άνδρες μισούν τόσο πολύ τι γυναικες; Μπορεί να είναι ακόμα και σεξουαλικό το θέμα;


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά η Λητώ Κατάκη, ψυχολόγος-οικογενειακή θεραπεύτρια, Διευθύντρια Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. 


Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να φέρεται άσχημα κάποιος σε κάποιον άλλο επειδή έχει ένα  χαρακτηριστικό που του ανακινεί δικά του αρνητικά βιώματα ή ψυχολογικά τραύματα, συνειδητά ή ασυνείδητα.Και τα χαρακτηριστικά που πυροδοτούν την άσχημη συμπεριφορά μπορεί να είναι το φύλο, η συνθήκες: εργασίας, διασκέδασης κλπ, η ηλικία, η εμφάνιση ή και επιμέρους χαρακτηριστικά εξωτερικά, το ντύσιμο κλπ.Αν λοιπόν το αφεντικό σας φέρεται άσχημα καλύτερα να διερευνήσετε πως μπορείτε καλύτερα να το  διαχειριστείτε εσείς. Δοκιμάστε άλλους τρόπους προσέγγισης. Για παράδειγμα, αν του μιλάτε ήρεμα μπορεί να σας νοιώθει συγκαταβατική και αυτό να του πυροδοτεί τις άσχημες αντιδράσεις.  Μπορεί να είστε πολύ έμμεση από φόβο, και να θέλει περισσότερη αμεσότητα , μπορεί να μη συνειδητοποιεί πόσο άσχημα σας κάνει να νοιώθετε,  οπότε το να του πείτε πόσο σας πληγώνει η συμπεριφορά του σε μια στιγμή φυσικά ηρεμίας μπορεί να βοηθήσει.Είναι δύσκολο να πω περισσότερα χωρίς πληροφορίες, και τα παραπάνω είναι τροφή για σκέψη όχι συμβουλές. Είναι παραδείγματα για να δείξω τι εννοώ να στραφείτε στο τι ΕΣΕΙΣ μπορείτε να κάνετε διαφορετικά για να μην υφίσταστε τις επιπτώσεις των δικών του θεμάτων.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X