Οι προσκλήσεις για τη συγκρότηση των προεθνικών ομάδων

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανακοίνωσε τα ονόματα των αθλητών και των αθλητριών, που προσκαλούνται στη συγκρότηση των προεθνικών ομάδων και των κλιμακίων επιλέκτων για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Η προετοιμασία των διεθνών αρχίζει επίσημα το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας, 4 Αυγούστου, στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και σε αυτή ο προπονητής Κώστας Βατσακλής επέλεξε 9 άνδρες, 5 γυναίκες και 6 αθλητές των νεαρών ηλικιών. Στις μεγάλες κατηγορίες νέο πρόσωπο είναι ο 20χρονος αθλητής του Α.Ο. Πεύκης Γιάννης Παπαδάκης, ενώ μετά από πολλά χρόνια δεν συμπεριλαμβάνεται στο προσκλητήριο ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ο 30χρονος αριστερόχειρας πρωταθλητής έχει υπογράψει συμβόλαιο ως προπονητής στον Α.Ο. Ταταύλα και με βάση το καθημερινό του πρόγραμμα στο σωματείο δεν γίνεται να παρακολουθεί και τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας. Για το κλιμάκιο επιλέκτων της Πάτρας το προσκλητήριο αφορά την έναρξη της θερινής προετοιμασίας, ενώ για το κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει ανάλογη ειδοποίηση, αφού ως γνωστόν η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είναι σε αναζήτηση προπονητή.
Οι άνδρες και οι γυναίκες, που θα πρέπει να βρίσκονται στο Σ.Ε.Φ. τη Δευτέρα στις 17.00 είναι οι εξής:
ΑΘΛΗΤΕΣ:
1. Καλλίνικος Κρεάνγκα
2. Παναγιώτης Γκιώνης
3. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
4. Κωνσταντίνος Λαγογιάννης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)
5. Λευτέρης Μάκρας (Α.Σ. Πέρα)
6. Αναστάσιος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
7. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Α.Σ. Ίφιτος Πατρών)
8. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Α.Σ. Ίφιτος)
9. Ιωάννης Παπαδάκης (Α.Ο. Πεύκης)
* Για τον Κρεάνγκα και τον Γκιώνη δεν αναφέρονται οι ομάδες, επειδή ανήκουν σε σωματεία του εξωτερικού.
ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ:
1. Αγγελική Παπαδάκη (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)
2. Μαρία Χριστοφοράκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. Φιλαρέτη Εξάρχου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)
4. Γεωργία Ζαβιτσάνου (Α.Σ. Πέρα)
5. Αικατερίνη Τόλιου (Α.Ο. Δ.Α.Ο. Ταύρου)
Από τους μικρότερους σε ηλικία αθλητές προσκλήθηκαν στις προεθνικές ομάδες πέντε παιδιά, που αγωνίστηκαν στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, συν τον Γιώργο Σταματούρο, ο οποίος ήταν από πέρσι στο κομμάτι του Σ.Ε.Φ.. Λόγω της συμμετοχής τους στο Ευρωπαϊκό οι ακόλουθοι αθλητές καλούνται να παρουσιαστούν δύο εβδομάδες μετά στην ομοσπονδιακή αίθουσα του φαληρικού σταδίου και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στις 17:00:
1. Κωνσταντίνος Αγγελάκης ( Α.Σ. Πρόοδος)
2. Ανδρέας Τσόπελας (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. Πάρις Ζώνιος (Α.Ο. Ταταύλα)
4. Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Σ. Άρης Βούλας)
5. Στράτος Δαμιανής ( Γ.Σ. Άρης Βούλας)
6. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
H ομοσπονδία ανακοίνωσε παράλληλα την κλήση αθλητών κι αθλητριών στο Κλιμάκιο Επιλέκτων Αθλητών Πελοποννήσου στην Πάτρα. Στην επίσημη έναρξη της προετοιμασίας, που θα γίνει στην αίθουσα του Παμπελοποννησιακού σταδίου τη Δευτέρα 18 Αυγούστου, στις 09:00, καλούνται συνολικά 35 αθλητές κι αθλήτριες. Είκοσι από το τμήμα προχωρημένων όλων των ηλικιακών κατηγοριών και 15 από το τμήμα mini, δηλαδή τις μικρότερες ηλικίες. Όλα τα ονόματα βρίσκονται στην ανακοίνωση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στην ιστοσελίδα httf.gr. Εκεί σημειώνεται επίσης ότι αυτοί οι αθλητές και αθλήτριες καλούνται στη θερινή προετοιμασία και όχι στα τμήματα, που θα συγκροτήσουν το Κλιμάκιο των Επιλέκτων Αθλητών Δυτικής Ελλάδας για την αγωνιστική χρονιά 2014-2015. Για τη δεύτερη περίπτωση θ’ ακολουθήσει η τελική κλήση των αθλητών μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2014.

Σχετικά άρθρα