Συμμετοχή Ελλήνων στο Γιόγκριμ

Οι Έλληνες Επικοντιστές συνεχίζουν ακάθεκτοι τους διεθνείς αγώνες τους πριν την συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών-Γυναικών της Ζυρίχης.

Η αγωνιστική δράση των κορυφαίων αθλητών :  Κώστα Φιλιππίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζεται στο Γιόγκριμ της Γερμανίας΄

θα συνεχιστεί η αγωνιστική δράση των κορυφαίων αθλητών του επί κοντώ. Στο γνωστό μίτινγκ θα συμμετάσχουν τρεις Ελληνες πρωταθλητές, που σε περίπου 10 μέρες θα κυνηγήσουν τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του κλειστού στίβου έκανε τον τελευταίο του αγώνα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου ξεπέρασε τα 5,60 μ. και είχε καλά άλματα στα 5,70 μέτρα.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, που έχει ξεπεράσει φέτος τα 5,62 μ., θα έχει την ευκαιρία να δείξει ετοιμοπόλεμος πριν την Ζυρίχη για τον λόγο αυτό απέναντι στους Κάρστεν Ντίλα και Τόμπιας Σέρμπιαθ θα επιδιώξει ένα άλμα κοντά στα 5,70μ..

Η Στεφανίδη με 4,71 μ. βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης μαζί με την Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ, που επίσης θα είναι παρούσα στον αυριανό αγώνα και προέρχεται από μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων σε υψηλό επίπεδο.

Ο μόνος πονοκέφαλος για την Στεφανίδη είναι τα κοντάρια, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στην Γερμανία αύριο το μεσημέρι, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Σε καλή κατάσταση είναι και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που άφησε πίσω της τις ατυχίες του πρώτου μισού της θερινής σεζόν και είναι έτοιμη για μεγάλα άλματα. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ θα κάνει τον τρίτο της αγώνα μετά το ατύχημα στο Μάντσεστερ και έχει ως στόχο να ανέβει υψηλότερα από το 4,40 μ. του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Η Κυριακοπούλου έχει μια από τις καλύτερες επιδόσεις της σεζόν, με 4,63 μ. από το Diamond League, που έγινε στην Ντόχα.

Την συμμετοχή στη διοργάνωση ακύρωσε τελικά ο Δημήτρης Πατσουκάκης, που προέρχεται από τραυματισμό και δε θέλει κάποια υποτροπή και κατ΄επέκταση να ρισκάρει τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Σχετικά άρθρα