Αρχική / Διατροφή / Η σύζυγος μου είναι υπέρβαρη. Ποια δίαιτα να ακολουθήσει;
Η σύζυγος μου είναι υπέρβαρη. Ποια δίαιτα να ακολουθήσει; thumbnail

Σάκης, 39 ετών

Η σύζυγος μου είναι υπέρβαρη. Ποια δίαιτα να ακολουθήσει;

Ρωτά ο αναγνώστης μας Σάκης Λ.


Η γυναίκα μου μου είπε ότι θέλει να κάνει δίαιτα. Είναι τουλάχιστον 120 κιλά. τι δίαιτα να ακολουθήσει; Ευχαριστώ πολύ


Απαντάει η Φιλίππου Αμαλία, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 
Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου ΠανεπιστημίουΑγαπητέ αναγνώστη, δυστυχώς τα στοιχεία που μας δίνεται είναι πολύ περιορισμένα για να μπορέσω να σας δώσω μια πιο συγκεκριμένη απάντηση. Ωστόσο, επειδή αντιλαμβάνομαι από το κείμενό σας πως πρόκειται για περίπτωση που απαιτείται μεγάλη απώλεια βάρους αυτό που νομίζω είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη είναι πως μια προσπάθεια απώλειας βάρους, και ειδικά αν μιλάμε για απώλεια πολλών κιλών, απαιτεί υπομονή, χρόνο, προσπάθεια και κυρίως θέληση, κίνητρο και στήριξη. Το γεγονός ότι απευθυνθήκατε στη στήλη μας για ένα θέμα που αφορά τη γυναίκα σας είναι από μόνο του μια ένδειξη στήριξης πολύ θετική και πολύ ενθαρρυντική. 
Πέρα από αυτό, είναι πολύ σημαντικό η ίδια η σύζυγος να δείξει αποφασιστικότητα  και θέληση και να ξεκινήσει με υπομονή και σταθερότητα ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής χωρίς ακρότητες και υπερβολές. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία διαιτολόγο που θα σας κατευθύνει σωστά και υπεύθυνα και θα σχεδιάσει μαζί σας ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο που θα ακουμπά πάνω στις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες της συζύγου έτσι ώστε να είναι για εκείνη εύκολο να το ενσωματώσει στην καθημερινότητά της. Εάν το διαιτολόγιο που θα ακολουθήσει είναι ακραίο ή πολύ μακριά από τις δικές της καθημερινές συνήθειες, είναι δεδομένο ότι πολύ γρήγορα θα την κουράσει και θα το εγκαταλείψει και τα κιλά θα επανέλθουν άμεσα και με το παραπάνω. Για αυτό, είναι πολύ μεγάλης σημασίας οι αλλαγές που γίνονται να είναι ήπιες και εύκολα εφαρμόσιμες έτσι ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα μπορούν να διατηρηθούν σε βάθος χρόνου για να είναι και τα αποτελέσματα μόνιμα. Σταθερά και καλά σχεδιασμένα βήματα, προδικάζουν την επιτυχία σε κάθε προσπάθεια απώλειας βάρους. Καλή σας αρχή!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X