Αρχική / Διατροφή / Τι πρέπει να κάνω για να χάσω την κοιλιά;
Τι πρέπει να κάνω για να χάσω την κοιλιά; thumbnail

Νίκος, 14 ετών

Τι πρέπει να κάνω για να χάσω την κοιλιά;

Ρωτά ο αναγνώστης μας Νίκος Ξ.


Είμαι 14 χρονών και το βάρος μου είναι 56 κιλά και έχω ύψος 1,54 Το πρόβλημα που με απασχολεί είναι η κοιλιά που έχω και θέλω να την χάσω αρκεί να μην πάω σε διαιτολόγο. Να κάνω ότι άλλο χρειάζεται
Απαντάει η Φιλίππου Αμαλία, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 


Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου


Αγαπητέ αναγνώστη, με βάση τα στοιχεία που μας δίνεις υπολογίζεται ότι βάρος για το ύψος σου είναι ελαφρώς αυξημένο. Για μια πιο ακριβή εκτίμηση ασφαλώς απαιτούνται κι άλλα στοιχεία καθώς και κλινική εξέταση. Ωστόσο, διαβάζοντας το ερώτημά σου αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν κάποια περιττά κιλά που θα ήθελες να χάσεις, όπως επίσης και το ότι σε ενοχλεί η κατανομή του λίπους στο σώμα σου. Η συμβουλή ενός πτυχιούχου διαιτολόγου θα σου φαινόταν ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς θα μπορούσε να σε βοηθήσει να σχεδιάσετε μαζί ένα πρόγραμμα διατροφής εξατομικευμένο το οποίο θα βασιζόταν πάνω στις δικές σου προσωπικές ανάγκες αλλά και συνήθειες. Ωστόσο, αν δεν επιθυμείς κάτι τέτοιο, η συμβουλή που θα σου έδινα θα ήταν να είσαι πολύ προσεκτικός στις μεθόδους που θα ακολουθήσεις καθώς διανύεις την περίοδο της εφηβείας όπου οι απαιτήσεις του οργανισμού σου σε θρεπτικά συστατικά είναι αυξημένες έτσι ώστε να εξασφαλίσεις την ομαλή πορεία της ανάπτυξής σου. Χρειάζεσαι λοιπόν, ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο πλήρες σε θρεπτικά συστατικά αλλά χαμηλό σε θερμίδες χωρίς ακρότητες και υπερβολές. Βασικά χαρακτηριστικά του: Πέντε με έξι γεύματα την ημέρα, άφθονα φρούτα και λαχανικά, μικρές μερίδες φαγητού, γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών, φειδώ στο λάδι, καθόλου τηγάνισμα και αποφυγή έτοιμων φαγητών τύπου junk food είναι μια καλή αρχή. Παράλληλα, τα αποτελέσματα της προσπάθειάς σου θα γίνουν πιο θεαματικά –κυρίως όσον αφορά την τοπική συσσώρευση λίπους- αν εισαγάγεις στην καθημερινότητά σου κάποιας μορφής σωματική άσκηση. Βρες μια δραστηριότητα που να σε ευχαριστεί (κάποιο άθλημα, γυμναστήριο, κολύμπι, πολεμικές τέχνες, τρέξιμο κτλ) και βάλε την στην καθημερινή σου ρουτίνα. 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X