Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Oνειροκρίτης: Τι σημαίνουν οι 10 πιο συχνοί εφιάλτες;
Oνειροκρίτης: Τι σημαίνουν οι 10 πιο συχνοί εφιάλτες; thumbnail

Oνειροκρίτης: Τι σημαίνουν οι 10 πιο συχνοί εφιάλτες;

Έχετε ονειρευτεί πως σας κυνηγούν; Είδατε νεκρό στον ύπνο σας; Τα επαναλαμβανόμενα όνειρα είναι ίσως και τα πιο σημαντικά. Είναι αυτά που θέλουν όλη την προσοχή μας και χρειάζονται ανάλυση του θέματος για το οποίο μας "μιλούν". Τα όνειρα, όσο πιο έντονα ή όσο πιο "εφιαλτικά" είναι, τόσο πιο πολύ χρειάζονται την προσοχή μας.


Το να ονειρευόμαστε είναι κάτι το φυσιολογικό, συχνά όμως τα όνειρα δεν είναι και τόσο "ονειρικά". Μπορεί να ξεκινήσουν έτσι και να καταλήξουν ένας Εφιάλτης. Αυτές οι ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας την νύχτα έχουν μία σημαντική και χρήσιμη λειτουργία. Τα όνειρα που βλέπουμε είτε είναι ευχάριστα ή δυσάρεστα, μας βάζουν στην διαδικασία να σκεφτούμε όλα αυτά που γίνονται στην ζωή μας όταν είμαστε ξύπνιοι και να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα. 

Αυτό που βλέπουμε στον ύπνο μας, μπορεί να μας δώσει κάποια σημάδια για πράγματα που είναι σημαντικά στη ζωή μας. Υπάρχουν κάποια όνειρα που μας βοηθάνε να επεξεργαστούμε καλύτερα αυτό που υπάρχει κρυμμένο στο υποσυνείδητό μας. Μπορούν ακόμα να μας δώσουν νέες και σημαντικές πληροφορίες για το πώς θα λύσουμε ένα πρόβλημα που μας απασχολεί ή πως θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην καθημερινότητά μας. Παρόλο που κάποιες φορές τα όνειρα φαίνονται περίεργα και ασυνήθιστα, υπάρχουν κάποια πολύ συνηθισμένα, που μερικοί τα βλέπουν ξανά και ξανά.  

Παρακάτω θα ανακαλύψουμε μαζί μερικούς από τους πιο συχνούς εφιάλτες και θα τους αναλύσουμε. 

1. Όταν κάποιος ή κάτι μας κυνηγάει
Κατά έναν μεγάλο βαθμό το να μας κυνηγάει κάποιος ή κάτι είναι ο πιο συνηθισμένος εφιάλτης που λίγο πολύ όλοι μας έχουμε βιώσει. Άλλοι βλέπουν ότι τους κυνηγάει κάποιο ζώο, άλλοι κάποιος άνθρωπος, ή ακόμα και σκοτεινές δυνάμεις. Οτιδήποτε όμως κι αν μας κυνηγάει, συμβολίζει κάποιο κομμάτι της ζωής μας το οποίο δεν μπορούμε ή απλά δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Μήπως νοιώθετε ανήμποροι και αβοήθητοι για να αντιμετωπίσετε μια δύσκολη κατάσταση; Μήπως έχετε αναλάβει πολλές υποχρεώσεις, στις οποίες είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθετε; Αυτός ο εφιάλτης είναι πάντα το εγερτήριο κάλεσμα για να πάρουμε τον έλεγχο της ίδιας μας της ζωής. Αυτό βέβαια κάποιες φορές θα πρέπει να γίνει μέσα από δύσκολες αποφάσεις. 

2. Αν εσείς ή κάποιος αγαπημένος σας έχει ατύχημα ή είναι άρρωστος ή πεθαίνει. 
Επειδή βλέπουμε κάποιο ατύχημα, αρρώστια ή και θάνατο, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι το όνειρο προμηνύει ένα τέτοιο γεγονός. Το πιθανότερο είναι πως πλησιάζει η ώρα μιας μεγάλης και ουσιαστικής αλλαγής για εσάς. Αυτό το όνειρο έρχεται να μας προετοιμάσει για τη μετάβαση σε μια νέα κατάσταση. Οι αλλαγές και οι εξελίξεις συνήθως γίνονται για καλό, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μας δημιουργούν ένα συναίσθημα απώλειας όταν συμβαίνουν. Από την άλλη, καλό θα ήταν αν δούμε ένα τέτοιο όνειρο, να κάνουμε κι ένα μικρό τσεκ-απ ή να δώσουμε περισσότερη σημασία στην υγεία και τη διατροφή μας. Λίγη προσοχή σε αυτά δεν βλάπτει! 

3. Επισκέψεις από τον …άλλο κόσμο! Είδατε νεκρό!
Το να βλέπει κάποιος κάποιον αγαπημένο του που έχει χαθεί είναι ένα συνηθισμένο και κοινό όνειρο. Είναι πιθανόν κάποιες από αυτές τις επισκέψεις να είναι πραγματικές αστρικές επαφές. Συνήθως, αυτού του είδους η επαφή περιλαμβάνει μια μη λεκτική, τηλεπαθητική επικοινωνία. Συχνά αυτά τα όνειρα προσφέρουν παρηγοριά σε αυτόν που τα βλέπει και δεν προκαλούν φόβο ή άγχος. Υποδεικνύουν ότι η αγάπη αντέχει πέρα από την δική μας αντίληψη του χώρου ή του χρόνου. Αν ο αποθανών μιλάει δυνατά, είναι πολύ πιθανό τα λόγια του να εκφράζουν αυτά που απλά νοιώθετε στον βαθύτερο εσωτερικό σας κόσμο. 

4. Δόντια: όμορφα και καθαρά ή σπασμένα και απεριποίητα.
Τα δόντια αντιπροσωπεύουν τη σταθερότητα και την ωριμότητα που διακατέχει τη ζωή μας με το πέρασμα του χρόνου. Τα δόντια αποτελούν ένα κομμάτι του σώματός μας τα οποία μας βοηθούν να μιλήσουμε, να φάμε, να έχουμε μια καλή εμφάνιση, και πιθανόν να γίνουν και όπλο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Η κατάστασή τους μας δείχνει σημαντικά στοιχεία για τους τομείς που σχετίζονται με τις αξίες, τις σχέσεις και τα συναισθήματά μας. Αν τα δόντια μας είναι καθαρά και όμορφα, περνάμε μια περίοδο εσωτερικής γαλήνης. Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ονειρεύεται ότι χάνει κάποιο δόντι. Το να σπάσουμε ή χάσουμε τα δόντια μας στο όνειρο μπορεί να υποδεικνύει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και για το οποίο θα πρέπει να βρούμε μια λύση. Ίσως επίσης, τις συγκεκριμένες μέρες να αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να εξωτερικεύσουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα, να αφιβάλουμε για την ικανότητά μας να προστατέψουμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας, ή απλά φοβόμαστε να έλθουμε σε αντιπαράθεση ή σε συζήτηση δημοσίως. Σε κάθε περίπτωση, τα σπασμένα ή χαμένα δόντια, μας προτρέπουν να αναθεωρήσουμε κάποιες καταστάσεις που θεωρούμε δεδομένες.

5. Χαλασμένα τηλέφωνα ή αυτοκίνητα και αγωνιώδης αναζήτηση αγαπημένου προσώπου.
Αυτό το όνειρο προσπαθεί να επικεντρώσει την προσοχή σας σε κάποιους τομείς της ζωής σας που χρειάζονται βελτίωση. Ίσως να πρέπει να χαλαρώσετε λίγο το ρυθμό που έχετε αυτή την περίοδο στη ζωή σας και να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στον τομέα στον οποίο σας παραπέμπει το όνειρο. Δηλαδή, αν δείτε ότι χάθηκε κάποιο δικό σας άτομο και το αναζητάτε, μήπως πρέπει να αποκτήσετε περισσότερη επικοινωνία μαζί του; Αν δείτε ότι το τηλέφωνό σας δεν δουλεύει, σκεφτείτε λίγο το πώς επικοινωνείτε με τους γύρω σας αυτές τις μέρες. Αν δείτε ότι χάλασε το αυτοκίνητο σας, εξετάστε αν η επικοινωνία σας στο εργασιακό ή κοινωνικό περιβάλλον είναι αυτή που πρέπει. Μήπως αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία στο να καταλάβετε τους άλλους ή μήπως οι άλλοι δεν σας καταλαβαίνουν; Προσέξτε περισσότερο αυτές τις μέρες τις σχέσεις σας με τους άλλους. 

6. Όταν χάνουμε πλοίο, αεροπλάνο, λεωφορείο, κτλ.
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς συμβολίζουν γενικά την ικανότητά μας να προχωρήσουμε παρακάτω και να ξεπεράσουμε τυχόν αντιξοότητες. Αντιπροσωπεύουν την επιθυμία και τη θέληση που έχουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αν όμως δούμε ότι χάνουμε το μέσο, τότε ίσως δυσκολευόμαστε να βρούμε το κατάλληλο κίνητρο και ώθηση για να ενεργήσουμε και να προχωρήσουμε έτσι όπως θα θέλαμε. Ίσως είναι καιρός να ψάξουμε βαθιά μέσα μας και να επαναπροσδιορίσουμε τα θέλω μας, αφού ίσως κάπου να έχουμε απομακρυνθεί από αυτά. 
 
7. Κερδίσατε το Λόττο, ή χάσατε όλα σας τα λεφτά σε τυχερά παιχνίδια. 
Τα χρήματα σε ένα όνειρο συμβολίζουν τις αξίες που έχετε στη ζωή ή τις προτεραιότητες που βάζετε. Αν δείτε ότι κερδίσατε ξαφνικά πολλά λεφτά, αυτό δείχνει ότι αυτή την περίοδο βρίσκεστε σε ένα σημείο που οι αξίες και τα ιδανικά σας είναι ξεκάθαρα. Αν πάλι δείτε ότι χάσατε λεφτά, ίσως στην πραγματικότητα αισθάνεστε αποκομμένοι από αυτό που εσείς θεωρείτε σημαντικό στη ζωή σας. Προσπαθήστε να επανεξετάσετε τη ζωή σας και να δείτε ποια ήταν τα πιστεύω σας και οι επιδιώξεις σας στο παρελθόν και κατά πόσο αυτά έχουν πια αλλάξει. 
 
8. Πίσω στα θρανία ή αποτυχία σε εξετάσεις. 
Αυτό το όνειρο προσπαθεί να δώσει έμφαση σε μια πρόκληση που έχει εμφανιστεί στη ζωή σας και στο άγχος που μπορεί να έχετε ότι δε θα ανταπεξέλθετε. Ίσως να έχετε αναλάβει μία εργασία ή κάποια υποχρέωση κι αυτό σας δημιουργεί τόση πίεση, που νοιώθετε ότι πρέπει να εγκαταλείψετε. Μια άλλη ερμηνεία μπορεί να είναι ο φόβος για την κριτική που ενδέχεται να σας ασκήσει κάποιος ανώτερός σας ή κάποιος που αυτήν την περίοδο κατά κάποιο τρόπο ελέγχει έναν τομέα της ζωής σας. 
 
9. Όταν κυκλοφορούμε γυμνοί. 
Όταν δούμε κάποιο όνειρο στο οποίο είτε εμείς είτε άλλοι εμφανίζονται χωρίς κανένα ρούχο, εκδηλώνουμε υποσυνείδητα το φόβο μας ότι θα εκτεθούμε στους άλλους ή θα θεωρηθούμε κατά κάποιο τρόπο αδύναμοι και ευάλωτοι. Ίσως διανύουμε μια περίοδο που η προσωπική μας ζωή είναι ανοιχτή σε όλους τους φίλους και τους γνωστούς ή ότι έχουμε εκτεθεί στο κοινωνικό περιβάλλον. Όταν όλοι γνωρίζουν τα προβλήματά μας και τα θέματα που μας απασχολούν, ίσως να δυσκολευόμαστε αρκετά να προχωρήσουμε στην επίλυσή τους με τον τρόπο που θα θέλαμε και αυτό μας προκαλεί άγχος. 
 
10. Όταν πέφτουμε, βουλιάζουμε ή πετάμε.
Ένα όνειρο  στο οποίο νοιώθουμε ότι αλλάζουμε ξαφνικά κατεύθυνση, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, υποδεικνύει αυτό που εμείς προσέχουμε στην καθημερινότητά μας. Δηλαδή όταν βλέπουμε ότι πέφτουμε ή βουλιάζουμε, διανύουμε μια περίοδο στη ζωή μας κατά την οποία έχουμε επίγνωση του υποσυνείδητου μας και των πιο κρυφών σκέψεων, συναισθημάτων και αναμνήσεών μας. Αν δούμε ότι πετάμε, σημαίνει ότι προσπαθούμε να εξερευνήσουμε το συνειδητό νου μας ή απλά νοιώθουμε τη βαθύτερη ανάγκη να εξερευνήσουμε βαθύτερα τον εαυτό μας. 

Από το www.myastro.gr 


Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X