Είδαν Σίτι ενόψει του φιλικού

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για το σπουδαίο φιλικό του προσεχούς Σαββάτου με την πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι στη Μινεάπολη και στελέχη των ερυθρολεύκων είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το ματς της προσεχούς αντιπάλου της με την Λίβερπουλ .
 
Η Σίτι ηττηθηκε στα πέναλτι, κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός για να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και να πάει στον τελικό του ICC στο Μαϊάμι, θα πρέπει να νικήσει στο ματς του Σαββάτου και παράλληλα να χάσει η Λίβερπολυλ από την Μίλαν. 
 
Μιλώντας στη NOVA ο Σουηδός επιθετικός της Σίτι Γιον Γκουιντέτι – που φέρεται μάλισταν ως στόχος των ερυθρόλευκων – αναφέρθηκε με τα καλύτερα στον Ολυμπιακός, όπως και Αμερικανός δημοσιογράφος που επίσης έκανε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι. 
 
Οι δηλώσεις του Γκουιντέτι:
 
«Δεν ξέρω πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό. Απλά ξέρω πως έχει καλούς οπαδούς. Είμαι από τη Σουηδία και ξέρω πως στην ομάδα έχουν αγωνιστεί ορισμένοι Σουηδοί παίκτες. Έχω ένα από τους καλύτερους φίλους μου στον Ολυμπιακό, τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου και μιλάμε καθημερινά μαζί. Είμαι χαρούμενος για τη μετεγγραφή του και ελπίζω να είναι μια καλή μετεγγραφή για αυτόν.
 
Το φιλικό με τον Ολυμπιακό θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς οι ελληνικές ομάδες είναι καλές και ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα η καλύτερη ελληνική ομάδα. Έχουν καλούς οπαδούς, με ωραία ατμόσφαιρα και είναι συνηθισμένοι να παίζουν στη ζέστη. Θα είναι ένα καλό φιλικό, αυτό είναι σίγουρα».
 
Οι δηλώσεις του Αμερικανού δημοσιογράφου του NBC Μίκαελ Πρινβιντίλ:
 
 «Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μεγάλη εντύπωση στην Αμερική την περσινή σεζόν με τις εμφανίσεις του στο Champions League και ειδικά στα ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εδώ στη Νέα Υόρκη υπάρχουν πολλοί Έλληνες και πλέον όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ, γνωρίζουν το όνομα του Ολυμπιακού.
 
Η συμμετοχή σε αυτό το τουρνουά είναι κάτι πολύ καλό για τον Ολυμπιακό. Ομάδες σαν τον Ολυμπιακό που προέρχονται από χώρες, όπως η Ελλάδα, έχουν την ευκαιρία να έρθουν στις ΗΠΑ και να κάνουν γνωστότερο το όνομά τους. Τυπικά, έχουν πολλές ομάδες από την Ισπανία, την Αγγλία και τη Γερμανία, αλλά είναι θετικό που έχουμε και ομάδες από την Ελλάδα, γιατί έχουμε πολλούς Έλληνες εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο όνομα.
 
Όπως είπαμε υπάρχουν πολλοί Έλληνες φίλαθλοι στη Νέα Υόρκη και γιατί όχι να μην ξαναπαίξει του χρόνου ο Ολυμπιακός στο τουρνουά. Αν αποφασίσει η ελληνική ομάδα να επιστρέψει τη νέα σεζόν, οι Αμερικάνοι θα υποστηρίξουν αυτή την απόφαση και κάθε μεγάλο σύλλογο σαν τον Ολυμπιακό, τον θέλουμε εδώ κάθε χρόνο».

Σχετικά άρθρα