Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πάτρα Αθήνα σε 2 ώρες με προαστιακό!
Πάτρα Αθήνα σε 2 ώρες με προαστιακό!  thumbnail

Πάτρα Αθήνα σε 2 ώρες με προαστιακό!

Σε δύο ώρες Αθήνα – Πάτρα με προαστιακό 


Σε δύο ώρες θα καλύπτεται σιδηροδρομικά η απόσταση μεταξύ Αθήνας και Πάτρας το 2017, καθώς πρόκειται να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση για την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών στο τμήμα Κιάτο – Ροδοδάφνη του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.


Το έργο "κατασκευή υπολειπόμενων έργων υποδομής, επιδομής, σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σηράγγων για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Ροδοδάφνη" κατακυρώθηκε στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ ΑΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 17,24% και θα υπογράψει τη σύμβαση με την ΕΡΓΟΣΕ.


Με τη σύμβαση αυτή ολοκληρώνεται ένα σημαντικό τμήμα της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων μεταξύ Κιάτου και Πάτρας, συνδέοντας ουσιαστικά την Πάτρα με την Αθήνα.


Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 273 εκατ. ευρώ (με την έκπτωση 227,043 εκατ. ευρώ χωρίς το ΦΠΑ). Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας" του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, με προθεσμία περάτωσης 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης τις επόμενες ημέρες.


www.enikos.gr


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X