Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Πώς θα συγχρονίσετε τα κανάλια για να μην βλέπετε μαύρο σε Αττική
Πώς θα συγχρονίσετε τα κανάλια για να μην βλέπετε μαύρο σε Αττική thumbnail

Πώς θα συγχρονίσετε τα κανάλια για να μην βλέπετε μαύρο σε Αττική

Την 1η Αυγούστου 2014 τα ξημερώματα πραγματοποιείται στην Αττική το δεύτερο «περιοχικό» switch – off του αναλογικού σήματος όπου 11 κέντρα εκπομπής, μεταξύ των οποίων και η «Πάρνηθα», που εκπέμπουν αναλογικά στην Αττική και την Εύβοια περνούν οριστικά στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, τα κέντρα εκπομπής «Υμηττός» και η «Αίγινα», που μεταδίδουν ήδη ψηφιακά τηλεοπτικό πρόγραμμα, θα εκπέμπουν σε νέες συχνότητες.


Ποιοι τηλεθεατές θα έχουν σε αυτό το «περιοχικό» switch – off πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα;


Το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα θα πάψει να εκπέμπεται στις τηλεοράσεις του νομού Αττικής, του Αργοσαρωνικού, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας και των βορειοδυτικών ακτών των Κυκλάδων.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τους τηλεθεατές που λαμβάνουν σήμα από τα κέντρα εκπομπής: • Υμηττός,

 • Πάρνηθα,

 • Αίγινα,

 • Ανάβυσσος,

 • Οχθωνία,

 • Πράσινο,

 • Χαλκίδα,

 • Αυλώνας,

 • Βάρη,

 • Στύρα,

 • Λαύριο,

 • Σούνιο,

 • Νέα Μάκρη.


Συντονίζουμε και πάλι την τηλεόραση σήμερα, ύστερα από οδηγίες της Digea για το ψηφιακό σήμαΠάλι θα πρέπει να συντονίσουν σήμερα τις τηλεοράσεις του ή τους ψηφιακούς αποκωδικοποιητές όλοι οι κάτοικοι της Αττικής αλλά και των γύρω περιοχών για να μην βλέπουν μαύρο…


Όπως είχε ανακοινωθεί και πριν αρκετούς μήνες, σήμερα 1η Αυγούστου ολοκληρώνεται η μετάβαση στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης για όλες τις περιοχές της Αττικής, του Αργοσαρωνικού, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας αλλά και των δυτικών ακτών των Κυκλάδων. Μάλιστα, στις συγκεκριμένες περιοχές βρίσκονται περισσότερα από 4 εκατ. τηλεθεατές.


Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν άπαντες οι κάτοικοι αυτών των περιοχών είναι ότι ακόμη και αυτοί που λαμβάνουν ήδη επίγειο ψηφιακό σήμα από τα κέντρα εκπομπής στον Υμηττό και στην Αίγινα θα πρέπει να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους!


Οι κάτοικοι που μέχρι τώρα συνεχίζουν να παρακολουθούν τηλεόραση λαμβάνοντας αναλογικό τηλεοπτικό σήμα από την Πάρνηθα θα πρέπει να μεταβούν άμεσα στην ψηφιακή εποχή, πολύ απλά επειδή η εκπομπή του αναλογικού σήματος διακόπτεται οριστικά.


Το σημερινό switch off, όμως, επηρεάζει και όσους βλέπουν ήδη ψηφιακά. Ο λόγος είναι ότι τα τηλεοπτικά κανάλια από την Digea και τη ΝΕΡΙΤ μετακινούνται στις οριστικές συχνότητες τους.


Για το συντονισμό των καναλιών ο τηλεθεατής χρειάζεται να κάνει τα εξής βήματα:


1. Να μεταβεί στο μενού του δέκτη του.


2. Να επιλέξει «Εγκατάσταση» αν διαθέτει αποκωδικοποιητή ή «Ρυθμίσεις» αν διαθέτει τηλεόραση (ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και διαφορετικές διατυπώσεις ανάλογα τον δέκτη).


3α. Να πραγματοποιήσει αυτόματο συντονισμό, όπου ο δέκτης σκανάρει όλες τις διαθέσιμες συχνότητες και τις αποθηκεύει στη μνήμη.


3β. Είτε να πραγματοποιήσει χειροκίνητο συντονισμό, όπου αποθηκεύει στη μνήμη το κανάλι και τη συχνότητα.


4. Στο τέλος της αναζήτησης πατάει ΟΚ/ΝΑΙ


5. Exit ώστε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα που επιθυμεί.


Αν επιθυμεί να πραγματοποιήσει χειροκίνητο συντονισμό τότε ακολουθεί την ίδια διαδικασία, επιλέγοντας όμως και αποθηκεύοντας μεμονωμένα μία – μία τις συχνότητες. Σημειωτέον πως στην περίπτωση των καναλιών της Digea, οι συχνότητες που χρησιμοποιούνται είναι οι 22 και 27 για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας και οι 38, 45, 49, 50, 52 και 54 για τους περιφερειακούς σταθμούς.


 http://news.in.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X