Αρχική / Σεξ / Άνδρας / 7 σημάδια ότι δημιουργείς στη σχέση σου πρόβλημα…
7 σημάδια ότι δημιουργείς στη σχέση σου πρόβλημα...  thumbnail

7 σημάδια ότι δημιουργείς στη σχέση σου πρόβλημα…

Το πρόβλημα των αντρών είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται πώς χάνουν το ενδιαφέρον τους. Παραδέχονται μόνον ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για τη δουλειά ή για το παιχνίδι τους παρά για τη σχέση τους. Αλήθεια άνδρες έχετε μάθει να ακούτε; 


Aναλύει ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Dr John Gray


Ακολουθούν μερικές προειδοποιητικές ενδείξεις που θα βοηθήσουν τους άντρες ν’ αναγνωρίσουν ότι στη σχέση τους προμηνύεται πρόβλημα:


1.     Eίστε τόσο συγκεντρωμένος στη δουλειά σας που συνεχώς ξεχνάτε ν’ αγοράσετε πράγματα που υποσχεθήκατε στη γυ­ναίκα σας.


2.      Υποσχεθήκατε στη σύντροφό σας ότι θα διορθώσετε μερικά πράγματα του σπιτιού και συνεχώς ξεχνιέστε με άλλες, εντελώς δικές σας ασχολίες.


3.      Δεν καταλαβαίνετε τα συναισθήματα της γυναίκας σας και διαρκώς της λέτε πώς πρέπει και πώς δεν πρέπει να αι­σθάνεται.


4.     Απορείτε γιατί η σύντροφός σας αναστατώνεται με το πα­ραμικρό


5.    Συχνά συλλαμβάνετε τον εαυτό σας να μη δίνει μεγάλη ση­μασία σ’ αυτά που λέει η σύντροφός σας ή τα παιδιά, γιατί είστε απασχολημένος μ’ ένα επαγγελματικό σας πρόβλημα ή είστε αφηρημένος βλέποντας τηλεόραση.


6.     Κλείνεστε στον εαυτό σας ή γίνεστε ανυπόμονος κάθε φο­ρά που η σύντροφός σας αρχίσει να μιλάει


7.     Δεν έχετε πια τον ίδιο πόθο για τη σύντροφό σας όταν κά­νετε έρωτα.


Σίγουρα δεν υπάρχει κανένας άντρας σ’ αυτόν τον πλανή­τη που να μην έχει βιώσει αρκετές φορές κάποια απ’ αυτά τα συναισθήματα. Το καθένα είναι ένα παράδειγμα της συγκεντρω­τικής οπτικής, η οποία, εδώ που τα λέμε, δεν είναι καθόλου κακή. Χωρίς συγκέντρωση, δεν γίνεται τίποτα, κάθε μια όμως από τις παραπάνω περιπτώσεις είναι παράδειγμα υπερβολικής συγκέντρωσης – μιας συγκέντρωσης που εμποδίζει τον άντρα να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των άλλων. Η συγκέντρωση γί­νεται αρνητική όταν δεν εξισορροπείται με ανοίγματα.


Αναγνωρίζοντας τα συμπτώματα της υπερβολικής συγκέ­ντρωσης, ο άντρας μπορεί ν’ αρχίσει να διευρύνει την αντίλη­ψή του ακούγοντας τη σύντροφό του. Ορισμένοι άντρες, αν εί­ναι πολύ συγκεντρωμένοι, θεωρούν τρομερή και μόνο την ιδέα ότι θα αφιερώσουν χρόνο για ν’ ακούσουν συναισθήματα. Το άγχος τού «πρέπει να ακούσω» αποφεύγεται αν ο άντρας εν­θαρρύνει τη σύντροφό του να γράψει τα συναισθήματά της και μετά να προγραμματίσει κάποιο χρόνο για να τ’ ακούσει ο ίδιος.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X