Σε διάκριση στοχεύουν οι Γυναίκες

Η Ελληνική απόστολή θα μεταβεί στην Ζυρίχη την προσεχή Κυριακή 10 Αυγούστου για να λάβει μέρος στο 22ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών-Γυναικών το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως και 17 Αυγούστου στην πανέμορφη Ελβετική πόλη.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες το εν λόγω αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα περιλαμβάνει πλέον των είκοσι αθλητών-τριών και θα ανακοινωθεί οσονούπω.
Ωστόσο υπάρχουν δεδομένα τα οποία συνιστούν θέσφατο, ένα εξ’ αυτών είναι η σύμπνοια και η ύπαρξη εξαίρετου κλίματος η οποία διέπει την ομάδα Σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. Γυναικών η οποία θα επιδιώξει έναν χρόνο καλύτερο από το 44.24 που αποτελεί την φετεινή καλύτερη επίδοση της ομάδας.
Η ομάδα 4χ100μ. γυναικών αποτελούμενη από τις: Γεωργία Κοκλώνη, Μαρία Μπελιμπασάκη, Μαρία Γάτου, Ανδριάνα Φέρρα και Ελισάβετ Πεσιρίδου θα επιδιώξει με καλές αλλαγές να πετύχει επίδοση κοντά στα 44 δευτερόλεπτα και να αναρριχηθεί το δυνατόν υψηλότερα.
Το επίπεδο του αγωνίσματος (4χ100μ. Γυναικών) αναμένεται ιδιαιτέρως ανεβασμένο στην κορυφή όπου αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν οι εξής έξι χώρες : Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Γαλλία, Βρετανία και Ολλανδία.
Η Ελληνική Γυναικεία ομάδα 4χ100μ. έχει με 44.24 τον δέκατο χρόνο στην Ευρώπη , όμως με συνέπεια, σύμπνοια , σκληρή προπόνηση και αποφυγή λαθών έχει την δυνατότητα να φθάσει ακόμα και στον τελικό, με βασική προϋπόθεση να σημειώσει χρόνο κάτω από τα 44 δευτερόλεπτα. 
Στην Ζυρίχη θα λάβουν μέρος οι ακόλουθες 16 ομάδες στην μικρή σκυταλοδρομία (4χ100μ.) : Γερμανία, Ουκρανία, Ολλανδία, Μ. Βετανία, Γαλλία, Ρωσία, Ελβετία, Πολωνία, Ιταλία, Τσεχία, Ελλάδα, Φινλανδία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Σλοβενία.
Υπό το βλέμμα του εθνικού προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλου, αλλά και των προπονητών τους, που βρίσκονται δίπλα σε κάθε προπόνηση της ομάδας, τα πέντε κορίτσια βρίσκονται ήδη με τη σκέψη στη Ζυρίχη. Στο σύνολο τους έχουν αντιληφθεί την ανάγκη να δουλέψουν ομαδικά, αλλά και τη σημασία που έχει για όλες τους αυτή η ομάδα.
Τα κορίτσια το απόγευμα της Παρασκευής έκαναν αλλαγές στο Ολυμπιακό στάδιο, ενώ την Δευτέρα αναμένεται να κάνουν και το πρώτο τους τεστ, τρέχοντας μια ολόκληρη κούρσα.
Το γεγονός ότι η Ελληνική αποστολή θα είναι στην Ζυρίχη δυο μέρες πριν την έναρξη των Αγώνων είναι θετικό για να εγκλιματιστούν οι αθλητές στις συνθήκες των Αγώνων, στις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες.

Σχετικά άρθρα