Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τα χαρακτηριστικά των πραγματικά μονογαμικών ανθρώπων
Τα χαρακτηριστικά των πραγματικά μονογαμικών ανθρώπων  thumbnail

Τα χαρακτηριστικά των πραγματικά μονογαμικών ανθρώπων


Μονογαμικοί – πολυγαμικοί άνθρωποι


Υπάρχουν μονογαμικοί και πολυγαμικοί και στα δύο φύλα. Αν θέ­λεις να βιώνεις μια μονογαμική σχέση, τότε αναζητάς συνειδητά και βρίσκεις σύντροφο που είναι μονογαμικός.


 


Οι μονογαμικοί άνθρωποι έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηρι­στικά. Μερικά από αυτά είναι ότι δεν μπορούν να έχουν σχέσεις της μιας νύχτας, επειδή γι' αυτούς ο έρωτας είναι μια διαδικασία που ο ένας κοιτάζει πώς θα ευχαριοτήσει τον άλλον.


 


Δεν είναι μονότονοι. Η φαντασία τους οδηγεί κάθε φορά να κά­νουν διαφορετικά πράγματα για να ανανεώνουν τη σχέση τους και τον έρωτα.


 


Μονογαμικός σημαίνει συγκεντρώνομαι ερωτικά μόνο σ' αυτό το πρόσωπο που το θεωρώ σύντροφο της ζωής μου και το αγαπώ και μ' αρέσει να κάνω πράγματα για να το βλέπω ευχαριστημένο και ευτυχι­σμένο.


 


Υπάρχουν μονογαμικοί άνθρωποι στις μέρες μας;


 


Απάντηση; Μονογαμικοί άνθρωποι υπάρχουν. Το θέμα είναι αν υπάρχουν σύντροφοι ή σύζυγοι να τους εκτιμήσουν.


 


Πολλές φορές ένας άνδρας ή μια γυναίκα αντίστοιχα, που ζει με μονογαμικό σύντροφο ή σύζυγο τον/ την θεωρεί δεδομένο/ δεδομέ­νη και δεν κάνει συνειδητές προσπάθειες για να περνούν ευχάριστα και να ανανεώνει τη σχέση τους.


 


Γνωρίζω την περίπτωση ενός ζευγαριού που ο άντρας ήταν μονο­γαμικός. Η γυναίκα αντί να εκτιμά ότι έχει ένα σύντροφο που είναι μο­νογαμικός και αφοοιωμένος και να προσπαθεί να τον κάνει ευτυχισμέ­νο με λόγια και με πράξεις, δημιουργούσε σκηνές, ή χρησιμοποιούσε λεκτική βία και γκρίνιαζε, γκρίνιαζε, γκρίνιαζε.


 


Σε ρωτάω, λοιπόν, πιστεύεις ότι στην προκειμένη περίπτωση αυτή η γυναίκα εκτιμούσε τη μονογαμικότητα του άντρα της;


 


Αναρωτύσου αν αυτή η κυρία είχε αποφασίσει συνειδητά ότι θέλει να έχει ένα σύντροφο για να περνάνε καλά μαζί ή ήθελε να έχει ένα σκουπιδοτενεκέ για να αδειάζει τις βρωμιές του μυαλού και ένα σάκο του μποξ για να δίνει διέξοδο στο καζάνι της ζήλιας και της κακίας που βράζει μέσα της;


 


Αυτό φυσικά συμβαίνει και με άντρα που βασανίζει μια μονογαμική γυναίκα με τη ζήλεια του.


 


Έχουμε μάθει πολλά. Δεν έχουμε μάθει, όμως, ότι για να απολαμ­βάνουμε τις σχέσεις μας προσωπικές, ερωτικές, επαγγελματικές, χρει­άζεται να βάζουμε μικρούς και μεγάλους στόχους γι’ αυτές.


 


Επίσης να έχουμε συνειδητό στόχο να ρέει αυτή η μεγάλη λυτρω­τική δύναμη που έχουμε μέσα μας.


 


Αυτή η δύναμη, όπως λένε οι γραφές, μπορεί να μετακινήσει και βουνά.


 


Αυτή η δύναμη είναι αυτό που όλοι ζητάμε σε μια σχέση. Συνήθως άλλοι τη "δείχνουν" λίγο στην αρχή και μετά την ξεχνούν, ενώ άλλοι δεν την εμφανίζουν καθόλου.


 


Ο καθένας από μας περιμένει να μας τη δώσει πρώτα ο άλλος. Όταν μας τη προσφέρει, γκρινιάζουμε ότι δεν μας φτάνει. Θέλουμε περισσότερο. Αντιληφθήκατε για ποια δύναμη μιλάμε. Καλύτερα να μην την πούμε με λόγια και χάση την αξία της. Ας την προσφέρουμε ο ένας στον άλλον. 


 


Κείμενο του Σάββα Σιδέρη. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο βιβλίο Δυναμικός τρόπος ζωής


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X