Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Πράγματα που θυμώνουν τον άνδρα όταν οδηγεί
Πράγματα που θυμώνουν τον άνδρα όταν οδηγεί thumbnail

Πράγματα που θυμώνουν τον άνδρα όταν οδηγεί

Ταξίδι και…πράγματα που θυμώνουν τον άνδρα όταν οδηγεί: Μη τα κάνεις!


Κείμενο του ψυχοθεραπευτή John Gray. PhD


Είναι γενικά δύσκολο για τη γυναίκα να κα­ταλάβει γιατί θυμώνει κι εκνευρίζεται τόσο πολύ ένας άνδρας χωρίς να υπάρχει σημαντικός λόγος.. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι για κείνον είναι δύσκολο να παρακο­λουθεί ταυτόχρονα δύο πράγματα μαζί.


Η αντρική ενέργεια έχει ανάγκη να συγκεντρώνεται σ’ ένα πράγμα κάθε φορά. Η διακοπή διασπάει τη συγκέντρωσή του. Αντίθετα, η γυναίκα μπορεί να μιλάει στο τηλέφωνο, να προσέχει το φαγητό στη φωτιά, να παρηγορεί το παιδί της και να καταλαβαίνει συγχρόνως τι της λέει ο άντρας της. Η πλατιά γυναικεία αντίληψη τής επιτρέπει να παρακολουθεί συγχρόνως πολλά πράγματα. Σίγουρα κι ένας άντρας θα μπορούσε ν’ αφήσει την αντίληψή του ν’ απλωθεί και να κάνει συγχρόνως πολλά πράγματα, γενικά όμως το ένστικτό του τον παροτρύνει να συγκεντρώνεται σ’ ένα πράγμα κάθε φορά.


Η οδήγηση του αυτοκινήτου φανερώνει επίσης τις διαφορές αυτές. Μην προσπαθήσετε ποτέ να συζητήσετε κάτι σοβαρό μ’ έναν άντρα την ώρα που οδηγεί. '€χει τόσο πολύ στραμμένο το ενδιαφέρον του στο να φτάσει στον τελικό στόχο όσο καλύτερα και αποτελεσματικότερα γίνεται, που είναι δύσκολο να του αποσπάσετε την προσοχή. €πειδή η σύντροφός του δεν συνδέεται απ’ ευθείας με το αντικείμενο της συγκέντρωσής του, παρερμηνεύει το γεγονός ότι δεν την ακούει και νομίζει ότι δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτήν. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται η οδήγηση μια πολύ έντονη εμπειρία για πολλά ζευγάρια. Η παρεξήγηση προξενεί πικρία που μεταβάλλει τη συζήτηση σε φιλονικία και πολλές φορές η εκδρομή καταλήγει σε ναυάγιο.


Όλ’ αυτά είναι μικρά καθημερινά δείγματα της αντρικής τάσης για επικεντρωμένη αντίληψη του κόσμου και της γυναικείας για πλατιά αντίληψη. Όσο απλά κι αν φαίνονται τα παραδείγματα αυτά, μπορούν να χρησιμεύσουν σαν βάση για την εξεύρεση λύσης σε πολλές δυσκολίες στην επικοινωνία αντρών και γυναικών.


Eυχαριστούμε τις εκδόσεις Θυμάρι για την ευγενική παραχώρηση του υλικού. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X