Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Προβλήματα στο γάμο: Τι φταίει και ξαφνικά γίναμε δυο ξένοι;
Προβλήματα στο γάμο: Τι φταίει και ξαφνικά γίναμε δυο ξένοι; thumbnail

Προβλήματα στο γάμο: Τι φταίει και ξαφνικά γίναμε δυο ξένοι;

Προβλήματα στον γάμο Τι φταίει και ξαφνικά γίναμε δυο ξένοι;


 


Οι άνδρες προσβλέπουν ασυνείδητα στο γάμο για την ολο­κλήρωση των οιδιπόδειων επιθυμιών τους. Είναι δεδομένο ότι θα απογοητευθούν, γιατί ο ή η σύζυγος είναι μόνο ένα ατελές υποκατάστατο του γονιού. Αυτή είναι μια μεγάλη απογοήτευση στη σχέση των δύο συντρόφων, στην οποία ο καθένας επιζητά να λατρευτεί, να κανακευτεί, να ανέλθει κοινωνικά, να θαυμαστεί από τον κόσμο και να ζήσουν οι δύο μαζί ευτυχισμένοι εις τον αιώνα των αιώνων. Αν αυτό δε συμβεί, οι σύντροφοι απογοητεύονται, δυσανασχετούν ή απι­στούν ή τσακώνονται και κάνουν τη ζωή τους μαρτύριο.


 


Από ψυχολογική άποψη, το καθήκον να διατηρεί κανείς έναν ισόβιο δεσμό πιστότητας και σεξουαλικής συμμετοχής φορτώνει το γάμο με ένα τεράστιο βάρος, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη σχέση, στην οποία μπορεί εύκολα κά­ποιος να αποφύγει τις δυσάρεστες απαιτήσεις ή τα ελαττώ­ματα του συντρόφου.


 


Συνήθως ο γάμος δε χτίζεται βήμα βήμα, η προετοιμασία είναι μηδαμινή και οι ατέλειες του κάθε χαρακτήρα αμετά­βλητες.


 


Γιατί άραγε οι καλοί γάμοι, που δεν πνίγουν τις δυνατό­τητες ανάπτυξης των δύο συντρόφων, είναι τόσο σπάνιοι;


Μήπως ο θεσμός του γάμου δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης;


Γιατί ο γάμος είναι τόσο συχνά ο θάνατος του έρωτα; Πρέπει άραγε να υποκύψουμε σε αυτόν σαν να βιώνουμε ένα νόμο που μας παγιδεύει και που προκαλεί πανωλεθρία μέσα μας;


Η ρουτίνα μιας μακροχρόνιας ζωής με το ίδιο πρόσωπο έχει ως αποτέλεσμα κουραστικές, χωρίς νόημα σχέσεις και ιδιαίτερα χωρίς ενθουσιασμό για τη ζωή και κυριότερα για το σεξ. Έτσι, το σταδιακό σβήσιμο και πάγωμα των συναισθη­μάτων είναι αναπόφευκτο. 0 γάμος χάνει την ψυχή του και τη λάμψη του εξαιτίας της βαριάς μονοτονίας των χρόνων


.


Πώς γεννιέται αυτή η αποστροφή προς την ή τον σύζυγο; 1. Όταν και οι δύο σύντροφοι δεν έχουν κάνει σωστή πρό­γνωση για τις ανάγκες τις δικές τους ή και του άλλου.

 2. Όταν η έλξη έγκειται στη διεκδίκηση του συντρόφου από κάποιον άλλο.

 3. Όταν οι σύντροφοι δεν έχουν ανατραφεί με τις ίδιες αξίες και δεν τρέφουν σεβασμό προς τον άλλο.

 4. Όταν ο γάμος υπόσχεται μόνο ικανοποίηση σε οικονομικό ή και κοινωνικό επίπεδο.

 5. Όταν η επιλογή του συντρόφου καθορίζεται από παιδικές επιθυμίες που εξακολουθούν να είναι ισχυρές, γιατί δεν είχαν τη φροντίδα και την αποδοχή κάποιου γονιού.

 6. Όταν ο ένας δεν έχει πειθαρχήσει τα ένστικτά του και με­τά την τύφλωση του έρωτα αισθάνεται οργή για τον σύ­ντροφο που εμποδίζει την ικανοποίηση των ζωτικών του επιθυμιών.

 7. Όταν είναι στενά συνδεδεμένος ή συνδεδεμένη με τη γο­νική οικογένεια και η επιλογή του συντρόφου γίνεται από ένα εκ διαμέτρου αντίθετο περιβάλλον, σε ό,τι αφορά την εμφάνιση, τα ενδιαφέροντα, την κοινωνική θέση και τη συμπεριφορά.

 8.  


Όταν ένας άνδρας είναι ασυνείδητα προσκολλημένος στη μητέρα του μπορεί να παντρεύεται μια γυναίκα που εν­σαρκώνει τον μητρικό τύπο, ωστόσο να ελκύεται από μια σεξουαλική παρουΐσία. Επιθυμίες αντιφατικές συμβαί­νουν στους άνδρες (συχνά. 1. Όταν υπάρχει ανταγωνισμός επαγγελματικός και οι σύ­ντροφοι φοβούνται, να μην επισκιάσει ο ένας τον άλλο.

 2. Όταν μια γυναίκα είναι φιλόδοξη και περιμένει από τον σύντροφό της να της εκπληρώσει τα φιλόδοξά της όνειρα.

 3. Όταν επιλέ-' ει έναν αδύναμο σύντροφο, ενώ ταυτόχρονα κρύβει την ε πιθυμία για ένα δυνατό και ενεργητικό άτο­μο, τότε ο Λί άμος θα καταλήξει σε περιφρόνηση για την αδυναμία τ( υ άλλου συντρόφου.

 4. Όταν καταλογίζει ο ένας στον άλλο ανικανότητα στην πραγματοποίηση των αναγκών του και έτσι ακόμη και τα πραγματικά χαρίσματα υποβιβάζονται σε ασήμαντα και προκαλούν συγκρούσεις και απέχθεια μεταξύ των συ­ντρόφων.          ’

 5. Όταν η γυναίκα εξαιτίας του παιδιού αισθάνεται δυνατή και ο σύζυγος γίνεται περιττός ακόμη και ενοχλητικός. Έτσι, το παιδί μπορεί να γίνει πηγή αποξένωσης,

 6. Όταν ένας από τους δύο συντρόφους περνά τα ηλικιακά στάδια χωρίς πραγματικά να αναπτύσσεται και να ολο­κληρώνεται ως άτομο.

 7. Όταν η ψυχρότητα της γυναίκας, που συχνά δεν είναι εμ­φανής στη θηλυκή της συμπεριφορά, κρύβει στο βάθος μια ανικανότητα για πραγματικό έρωτα.

 8. Όταν μια λανθάνουσα ομοφυλοφιλία μπορεί να γεννηθεί μέσα από την ανία, τις απαιτήσεις και τις συνεχείς παρε­νοχλήσεις του/της συντρόφου. Αυτό μπορεί να προκαλέ- σει μια μεγάλη σύγκρουση.

 9. Όταν ένα τρίτο πρύσωπο χρησιμοποιείται για να διατη­ρηθεί η βολή και των δύο σε αυτό το γάμο.


Οι πιθανότητες επιτυχίας ενός γάμου εξαρτώνται από το βαθμό της συναισθηματικής ωρίμανσης του κάθε συντρόφου

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X