Μόνο ήττες η Εθνική Γυναικών στην Κίνα

Η Εθνική Γυναικών επιστρέφει από την Κίνα με τρεις ήττες σε ισάριθμους φιλικούς αγώνες με αντίπαλο την Εθνική ομάδα της χώρας (86-67).

Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε ανταγωνιστική για ένα ημίχρονο (36-35), αλλά στο δεύτερο η Κίνα, που είχε 13/28 τρίποντα ξέφυγε στο σκορ και έφτασε εύκολα στην νίκη. Η Εθνική Γυναικών δεν κατάφερε να σταματήσει την ευστοχία έξω από τα 6,75 μέτρα της Κίνας και να περιορίσει τα λάθη, που έφτασαν τα 15. Οι Ζωή Δημητράκου, Άρτεμις Σπανού προσπάθησαν περισσότερο για την ελληνική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 36-35, 62-52, 86-67.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Σταμολάμπρου 6, Μουλή 2, Δημητράκου 20, Χατζηγιακουμή 3, Τάρλα, Σπαθάρου 3, Λύμουρα 6, Σωτηρίου 2, Κοσμά 6, Σκιαδοπούλου, Σπανού 19.

«Χρήσιμη χρονιά»

«Αυτή η χρονιά ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για εμάς», σχολίασε ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος, προπονητής της Εθνικής Γυναικών μετά την ολοκλήρωση για φέτος των φιλικών αγώνων της ομάδας.

«Μέσα από τα φιλικά που δώσαμε βγάλαμε συμπεράσματα για το τι πρέπει να κάνουμε, αλλά και το τι δεν πρέπει να κάνουμε στο δικό μας μεγάλο ραντεβού, που είναι το Ευρωμπάσκετ 2015», εξήγησε ο κόουτς της ελληνικής ομάδας και επισήμανε: «Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, που προετοιμαζόμασταν για επίσημους αγώνες, φέτος θέλαμε να δούμε τις αδυναμίες μας, να κάνουμε λάθη, για να δούμε πως μπορούμε να τα καλύπτουμε στο παρκέ, να βρίσκουμε λύσεις. Δεν είμαστε έτοιμοι σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστούμε ομάδες που προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά αυτοί οι αγώνες έτσι κι αλλιώς δεν έγιναν και με αυτό το σκοπό. Κάποιες φορές καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, παλέψαμε, είδαμε πράγματα που θέλαμε και συνεχίζουμε».

«Κλείνοντας αυτό τον κύκλο των φιλικών αγώνων, μιλήσαμε με τα κορίτσια, τους είπαμε κάποια πράγματα που θα πρέπει να κάνουν όλη τη χρονιά, όντας και στο σύλλογό της η καθεμία, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμες και όπως πρέπει για το Ευρωμπάσκετ του 2015», τόνισε ο Δικαιουλάκος.

Σχετικά άρθρα