Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Πρέπει ή όχι να βάζουμε πρόγραμμα στο σεξ;
Πρέπει ή όχι να βάζουμε πρόγραμμα στο σεξ;  thumbnail

Κατερίνα 35 ετών

Πρέπει ή όχι να βάζουμε πρόγραμμα στο σεξ;

Αναγνώστριά μας ρωτά.


Ακούω από πολλές φίλες μου ότι πρέπει να βάζουμε πρόγραμμα στο σεξ από την άλλη όμως αυτό δε στερεί τον αυθορμητισμό;


Κατερίνα


Αγαπητή Κατερίνα ανατρέξαμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο της ψυχοθεραπεύτριας


Πέγκι Βον. Αξίζει να το διαβάσεις και εσύ.  


Για όσους θεωρούν το οεξ σημαντικό και προτίθενται να κάνουν ό,π περνά από το χέρι τους για να βελπώσουν την ερωπκή τους ζωή, μια απλούστατη και αποτελεσμαπκή λύση είναι να κλείσουν την τηλεόραση και να πέσουν στο κρεβάτι -μαζί. Ή, ακόμη καλύτερα, να καθιερώσουν δια­στήματα κατά τα οποία η τηλεόραση δεν θα ανοίγει καθό­λου. Δεν φαντάζεστε πόσοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν χρόνο για να κάνουν έρωτα, ενώ σπαταλούν αμέ­τρητες ώρες μπροστά στο χαζοκούτι.


Μολονότι υπάρχει η ρομαντική ψευδαίσθηση ότι η ερω­τική πράξη πρέπει απλώς να «προκύπτει», αξίζει να την εντάξουμε σε πρόγραμμα όπως συμβαίνει με όλες πς άλ­λες σημαντικές δραστηριότητες της ζωής μας. Όσοι εμπλέ­κονται σε περιπέτειες προγραμματίζουν το σεξ. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για εκείνους που επιλέγουν την οδό της μονογαμίας. Η προσήλωση στον προγραμματισμό δεν αποκλείει τον αυθορμηπσμό.Ένας τρόπος για να αυξήσει κανείς το ενδεχόμενο των αυθόρμητων ερωτικών συνευρέ­σεων είναι να εστιάσει την προσοχή σε διαδικασίες που γεννούν αισδήματα εγγύτητας: να ακούει το ταίρι του, να το βοηδά στην επίλυση των προβλημάτων του, να του μιλά με τρυφερότητα και ευγένεια αποφεύγοντας την εκδήλω­ση δυσφορίας ή εκνευρισμού, και γενικώς να δημιουργεί ένα κλίμα στοργής.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X