«Καρφιά» Παπαθεοδώρου στην επιστροφή

Στη βάση της επέστρεψε η Εθνική Εφήβων μετά από την κατάκτηση της 4ης θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Παπαθεοδώρου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της “γαλανόλευκης” στη διοργάνωση ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο περιστατικό που του ίδιου με τον Αντώνη Κόνιαρη, χαρακτηρίζοντας κατευθυνόμενη την έκταση που πήρε.
«Η πορεία μας αφήνει ικανοποιημένους. Μας κάνει περήφανους το γεγονός ότι ήμασταν ομάδα με κεφαλαία γράμματα από την αρχή ως το τέλος, στις καλές και τις δύσκολες στιγμές, τις οποίες ξέρουμε καλά πώς διαχειριστήκαμε. Φτάσαμε στα ημιτελικά, είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες, αν και μπορούσαμε να πάρουμε μετάλλιο. Τα παιδιά έκαναν υπερπροσπάθεια, είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δυνατούς αντιπάλους και πολύ καλούς παίκτες. Αυτό που μας μένει στο τέλος είναι μια γλυκιά γεύση από την περιπέτεια που ζήσαμε και τη συνεργασία μας. Θέλαμε ένα μετάλλιο, πιστεύω πως μπορούσαμε να το κατακτήσουμε. Το μετάλλιο δίνει μια εφήμερη χαρά, αλλά νομίζω πως τα παιδιά έχουν κερδίσει πολλά περισσότερα πράγματα από αυτή την ιστορία. Όλο αυτό είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια της πορείας τους».
Για το περιστατικό του ιδίου με τον Αντώνη Κόνιαρη: «Δεν μας στοίχισε καθόλου το περιστατικό με τον Κόνιαρη. Ίσα-ίσα, δεν πήρε τόση έκταση για μας όση στην Ελλάδα. Ήταν κάτι που δεν μας επηρέασε καθόλου. Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ζούμε στην Ελλάδα και δίνουμε βάση σε πράγματα που δεν μας αφορούν και δεύτερον γιατί ήταν κατευθυνόμενο από συγκεκριμένους ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Δεν το έκαναν ούτε για την Εθνική ομάδα, ούτε για το παιδί, αλλά για προσωπικούς λόγους. Επαναλαμβάνω επειδή δεν συνέβη κάτι σημαντικό, δεν επηρέασε καθόλου την καθημερινότητά μας ούτε τη σχέση με τα παιδιά, ούτε την πορεία μας. Ίσα-ίσα, αυτό το περιστατικό μάς έδωσε να καταλάβουμε, και πιο πολύ στα παιδιά, πόσο δύσκολος είναι ο πρωταθλητισμός. Πλέον πρέπει να ξεχάσουν τα χρόνια της αθωότητας και να καταλάβουν πως θα βρεθούν σε ένα περιβάλλον πολύ πιο δύσκολο, εκεί που ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και δεν έχει καμία σχέση με το πώς παίζουν. Πρέπει να δείξουν κι άλλα πράγματα, στα οποία εξωτερικοί παράγοντες βάζουν προβλήματα, δεν κοιτάζουν την ουσία και κοιτάζουν να επωφεληθούν από καταστάσεις».
Οι δηλώσεις των παικτών:
Δημήτρης Σταμάτης: «Είμαστε ικανοποιημένοι που πήραμε την τέταρτη θέση. Θέλαμε κάτι παραπάνω αλλά δεν τα καταφέραμε. Κρατάμε την προσπάθεια. Η Σερβία δεν ήταν ανίκητη, αλλά δεν ήμασταν σε καλή μέρα στον ημιτελικό. Έχουμε μέλλον σαν ομάδα, έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του χρόνου, δεν θα επιτρέψουμε να χάσουμε ξανά το μετάλλιο κι ελπίζω να τα καταφέρουμε».
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Θα άλλαζα τη συμμετοχή μου στην καλύτερη πεντάδα με ένα μετάλλιο. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, σίγουρα θα θέλαμε μια θέση στο βάθρο, όποια κι αν ήταν αυτή. Δώσαμε ό,τι είχαμε και είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθειά μας. Υπάρχει λίγη στενοχώρια που δεν πήραμε μετάλλιο. Θέλαμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούσαμε κι από τη στιγμή που φτάσαμε στην τετράδα θέλαμε το μετάλλιο. Δεν τα καταφέραμε, οπότε είμαστε λίγο πικραμένοι. Όλα τα παιδιά είναι ταλαντούχα, υπάρχει πολύ ταλέντο στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν περισσότερες επιτυχίες».
Γιώργος Παπαγιάννης: «Υπήρχαν διαστήματα που ήμασταν πολύ κουρασμένοι, όπως στον ημιτελικό με τη Σερβία. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Η προσπάθεια που κάναμε ήταν μεγάλη κι όλα τα παιδιά έδωσαν τα πάντα. Ελπίζω του χρόνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων να είμαστε οι ίδιοι. Μας πείραξε που δεν φτάσαμε στον τελικό και δεν πήραμε ένα μετάλλιο. Ελπίζω του χρόνου να τα πάμε καλύτερα».

Σχετικά άρθρα