Λουζόν: «Ώρα να παίξει η Σταντάρ στο Τσ. Λιγκ»

Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια συγκρότησης της ενδεκάδας, ο τεχνικός της Σταντάρ Λιέγης, Γκάι Λουζόν υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο γήπεδο της Λεωφόρου ότι ίσως ήρθε η ώρα η ομάδα του να αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αφορμή για να το πει αυτό στάθηκε μια ερώτηση που δέχθηκε από Βέλγο δημοσιογράφο σχετικά με μια συνέντευξή του στο περιοδικό της UEFA . «Ήρθε η ώρα για σας να παίξετε στο Τσάμπιονς Λιγκ;», ρωτήθηκε. «Ώρα για μένα; Όχι. Είναι ώρα για την ομάδα. Ήρθαμε για την πρόκριση.

Έχουμε αρκετά προβλήματα και απουσίες αλλά είμαι σίγουρος ότι όποιος βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο αύριο θα δώσει το 100% των δυνατοτήτων του», τόνισε.

Στη συνέχεια οι ερωτήσεις αφορούσαν παίκτες. Για τον Μαρκέ που έμεινε στο Βέλγιο άρρωστος, επεσήμανε: «Δεν έχουμε μαζί μας έναν παίκτη που μπορεί να παίξει 90 λεπτά στα χαφ. Αυτή είναι η κατάσταση. Είναι στενάχωρο για μας που δεν είναι μαζί μας. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες τραυματίες και το έχουμε λάβει υπόψη μας. Έχουμε αρκετές επιλογές για να τον αντικαταστήσουμε».

Στην αναζήτηση του επιθετικού που θα αντικαταστήσει τον Εζεκίελ, ο Λουζόν ρωτήθηκε για τον Εμποκού («Θα δούμε κατά πόσο αυτό είναι εφικτό μετά την προπόνηση») και τον νεοφερμένο Γουάτ («Ίσως να ξεκινήσει αλλά δεν είναι έτοιμος. Δεν έχει τη δυνατότητα και τη φυσική κατάσταση να παίξει 90 λεπτά. Αρκετοί παίκτες είναι τραυματίες αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»).

Βρετανικές ιστοσελίδες έγραψαν ότι η Νόριτς ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Σιμάν: «Και εγώ από το Ίντερνετ το έμαθα. Κανείς δεν μου έχει πει τίποτα», είπε χαμογελώντας ο Λουζόν.

Ο τεχνικός της Σταντάρ μίλησε και για το πρώτο ματς: «Βγάλαμε συμπεράσματα από το πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να βελτιωθούμε σε άμυνα και επίθεση. Έχουμε μάθει πράγματα αλλά δεν θα τα δημοσιοποιήσω», επεσήμανε.

Ο Λουζόν περιμένει πίεση αλλά: «σκεφτόμαστε θετικά όχι όμως ότι θα δεχθούμε πίεση σαν καταιγίδα. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό αγώνα».

Αρκετή συζήτηση γίνεται στο Βέλγιο για τη συζήτηση που είχε ο πρόεδρος της Σταντάρ με τον Λουζόν σχετικά με το αυριανό ματς: «Δεν αισθάνομαι καμία πίεση γιατί όταν δίνεις το 100% σου μπορείς να αισθάνεσαι καλά. Έχουμε φιλοδοξίες», υπογράμμισε ο Ισραηλινός τεχνικός.

Ενδιαφέρουσα απάντηση έδωσε σχετικά με το εάν προπόνησε τους παίκτες του για το ενδεχόμενο να κριθεί η πρόκριση στα πέναλτι: «Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις προπόνηση στα πέναλτι. Είναι μια διαδικασία που θέλει χαρακτήρα. Εάν έχεις χαρακτήρα, κερδίζεις. Δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα χτύπημα πέναλτι σε προπόνηση με έναν του αγώνα. Και εσείς μπορείτε να σκοράρετε πέναλτι στην προπόνηση αλλά στον αγώνα να πάθετε σοκ», απάντησε.

Τέλος, για την εικόνα που του άφησε ο Παναθηναϊκός είπε: «Έχει πολύ ποιότητα και παίκτες με μεγάλη εμπειρία. Έχει πλεονέκτημα γιατί παίζει εντός έδρας. Δεν είδα κάτι που να με εξέπληξε γιατί ήξερα τι θα αντιμετωπίσουμε».

Τους παίκτες της Σταντάρ εκπροσώπησε ο αρχηγός της ομάδας, Γέλε Βαν Νταμ. «Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50 αν και ξέρουμε ότι ήρθαμε για την πρόκριση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην δεχθούμε γκολ και αυτό θα προσπαθήσουμε. Θα κοιτάξουμε να πετύχουμε ένα γκολ και να είμαστε περισσότερο επιθετικοί», είπε.

Όσο για τον Παναθηναϊκό επεσήμανε: «Νομίζω ότι πρόκειται για μια αρκετά ισορροπημένη ομάδα και από ταλέντα και από καλούς παίκτες. Απαιτούν το σεβασμό μας. Είναι μια καλή ομάδα. Η αντίπαλη ομάδα θα παίξει υποστηριζόμενη από τους φιλάθλους της. Θα είναι έντονος αγώνας. Μου αρέσουν αυτοί οι αγώνες».

Σχετικά άρθρα