ΠΑΕ ΑΕΛΚ: «Υπάρχει πικρία για την αντιμετώπιση στο θέμα του γηπέδου»

Ανακοίνωση για το θέμα του γηπέδου της ομάδας στη Λέσβο εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής, υπογραμμίοζντας ότι υπάρχει πικρία για την αντιμετώπιση που τύγχανε ο σύλλογος από τον Δήμος της περιοχής. Τονίζεται χαρακτηριστικά πως αυτή η αντιμετώπιση δεν αρμόζει σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας, ενώ η ΑΕΛΚ αναφέρει και τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το παραχωρητήριο του γηπέδου στον Αιολικό…
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ενώ το ανακαινισμένο γήπεδο της Μυτιλήνης φθάνει στην ολοκλήρωση των εργασιών του με τις προδιαγραφές του επιπέδου Super League, εμφανίζονται απόψεις και θέσεις που σκιάζουν τη δικαιολογημένη χαρά που έχει ο φίλαθλος κόσμος του τόπου μας για το αθλητικό αυτό επίτευγμα.
Πράγματι δεν έχουν ακόμα όλοι συνειδητοποιήσει την ώθηση που θα δώσει το γήπεδο στο λεσβιακό αθλητισμό και την προβολή του νησιού μας ιδιαίτερα με την συμμετοχή της ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗΣ για πρώτη φορά στην έδρα της στα πλαίσια της Super League και τη συνεχή προβολή του τόπου μας. Εμφανίσθηκαν έτσι απίστευτες παρερμηνείες και ακατανόητες τοποθετήσεις για τη χρήση του γηπέδου από τη ΚΑΛΛΟΝΗ και τη σύγχρηση του από τον ΑΙΟΛΙΚΟ με αποκορύφωμα την άδικη για την ομάδα μας θέση του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης. Προς άρση λοιπόν κάθε παρεξηγήσεως γνωρίζουμε τα εξής .
1) Είναι γεγονός ότι παρ’ όλη την οικονομική αιμορραγία της ομάδας μας που πέρυσι έδωσε 34 αγώνες ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ και διατηρήθηκε στη κατηγορία -καίτοι νεοφώτιστη -και παρ’ όλη την έλλειψη ηθικής συμπαράστασης της από τους φιλάθλους του νησιού που δεν είχαν τη χαρά να δουν την ομάδα τους ούτε σε ένα ματς, εν τούτοις το πρωτοφανές επίτευγμα της ομάδας μας δίνει την ευκαιρία για πρώτη φορά να ζήσει ο φίλαθλος κόσμος του τόπου μας, τις συγκινήσεις ως Super League και να γευθεί ο τόπος μας πολλά οφέλη από την έλευση τόσων ομάδων και οπαδών πέραν της τηλεοπτικής προβολής του τόπου μας.
Η νέα χρονιά με την αβάντα της έδρας ευελπιστούμε ότι θα είναι καλύτερη και θα δώσει μεγάλες στιγμές στο φίλαθλο κόσμο της Λέσβου.
Όμως για την ομάδα μας υπάρχει η πικρία ότι η αντιμετώπισή της από τα όργανα του Δήμου Μυτιλήνης δεν είναι ανάλογη με μια ομάδα Α Εθνικής .
Συγκεκριμένα
Α) Η ΚΑΛΛΟΝΗ έχει από το 2012 παραχωρητήριο για μία δεκαετία για την αποκλειστική χρήση του Δημοτικού Σταδίου της Μυτιλήνης, αφού αυτό απαιτεί ο κανονισμός της Super League που έχει ισχύ νόμου.
Παρέκκλιση από την αποκλειστικότητα της χρήσης γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και με τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων που απαρτίσουν τη Super League στο συνεταιρισμό, της οποίας ανήκει βέβαια η ομάδα μας, γι’ αυτό και από τις ομάδες που χρησιμοποιούν γήπεδα που ανήκουν σε Δήμους ή το Κράτος απαιτεί την προκαταβολική είσπραξη των εξόδων συντήρησης των γηπέδων , έχοντας για την εφετινή περίοδο παρακρατήσει ήδη από μας ένα μεγάλο ποσό για το λόγο αυτό .
Όπου υπήρξε ανάλογο θέμα σε άλλες πόλεις υπερίσχυσε ο κανονισμός της Super League.
Β) Παρ’ όλα αυτά εμείς ουδέποτε θελήσαμε να αποκλείσουμε τον ΑΙΟΛΙΚΟ από το να δίνει και εκείνος αγώνες στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης, γιατί δεν θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά και γιατί η σύγχρηση του γηπέδου απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη των Πρόεδρων των ομάδων της Super League.
Γνωρίζοντας τις αντιδράσεις των άλλων ομάδων της Α’ Εθνικής που επικαλούνται ζημιές στα γήπεδα, όπου αγωνίστηκαν ομάδες άλλων κατηγοριών θελήσαμε να κάνουμε ότι ήταν δυνατόν για να αγωνισθεί και ο ΑΙΟΛΙΚΟΣ σε ένα γήπεδο που την ευθύνη της συντήρησης του την έχουμε εμείς και για τη χρήση του θα καταβάλλουμε στο ΔΗΜΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 15% επί των εισπράξεων και προτείναμε ένα αριθμό αγώνων να δώσει και ο ΑΙΟΛΙΚΟΣ.
Όμως το ΝΠΔΔ Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, δια του κ. Αστυρακάκη μας αντιμετώπισε σκαιότατα λαμβάνοντας θέση για την ομάδα μας, σαφώς εχθρική καθώς στο προ διετίας παραχωρητήριο του Δημοτικού Σταδίου της Μυτιλήνης, ήλθε σήμερα να προσθέσει όρους που δεν υπήρχαν και ως εμείς να τιμωρούμαστε γιατί παίζουμε στη Α’ Εθνική, όταν μάλιστα επικαλεσθήκαμε το νόμο και όχι κάποιες αυθαίρετες απόψεις.
Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα όταν έχοντας ήδη κλείσει φιλικό αγώνα με την ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ ο Δήμος Μυτιλήνης μας κάλεσε σε σύνταξη ιδιωτικού συμφωνητικού με δυσβάστακτους όρους που υπονομεύουν την τέλεσή του και ενώ θα καταβάλαμε μεγάλα κόστη για να έρθει στη Μυτιλήνη μια τέτοια ομάδα.
Εμείς δεν θέλουμε προνομιακή μεταχείριση αλλά την επιβαλλόμενη από τους νόμους του κράτους.
Κάνουμε λοιπόν έκκληση στη νέα δημοτική αρχή αλλά και στους αθλητικούς παράγοντες του τόπου να υπάρξει πνεύμα κατανοήσεως και συνεργασίας που θα προάγει τον λεσβιακό αθλητισμό και δεν θα εμποδίζει την πρόοδό του.

Σχετικά άρθρα