Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Άνεργη κέρδισε 27 εκατ. λίρες και τα μοίρασε σε φτωχούς!
Άνεργη κέρδισε 27 εκατ. λίρες και τα μοίρασε σε φτωχούς! thumbnail

Άνεργη κέρδισε 27 εκατ. λίρες και τα μοίρασε σε φτωχούς!

Με το στόμα ανοιχτό άφησε τους πάντες η 48χρονη Μάργκαρετ Λάφρεϊ από τη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία κέρδισε τον πρώτο λαχνό του λαχείου που χάριζε 27 εκατ. λίρες και αντί να πάρει τα λεφτά και να φύγει, αποφάσισε να κρατήσει για τον εαυτό της μόνο ένα εκατομμύριο και τα υπόλοιπα να τα χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει τον κόσμο που έχει ανάγκη.
Η Μάργκαρετ ήταν άνεργη για αρκετό καιρό και ζούσε με 58 λίρες την εβδομάδα που έπαιρνε από το Ταμείο Ανεργίας.

Όπως είπε η ίδια, τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς επέστρεφε από το «Κέντρο Εργασίας» αγόρασε ένα λαχείο και χωρίς να το καταλάβει κέρδισε τον πρώτο λαχνό.

Ξεκαθάρισε όμως στην οικογένειά της ότι στην ίδια φτάνει μόνο το ένα εκατομμύριο, ενώ με τα υπόλοιπα θα δημιουργήσει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας για ανθρώπους που έχουν ανάγκη από δουλειά.

«Έχω περάσει τη μισή ενήλικη ζωή μου παίρνοντας επίδομα από το Ταμείο Ανεργίας και την υπόλοιπη μισή με το να εργάζομαι με πολύ χαμηλό ημερομίσθιο. Γνωρίζω λοιπόν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να περνά κανείς δύσκολα», είπε.
Από τον Δεκέμβριο μέχρι τώρα έχει δημιουργήσει εννιά επιχειρήσεις και έχει προσφέρει εργασία σε αρκετούς συμπατριώτες της. Μάλιστα έδωσε ένα εκατομμύριο λίρες για να δημιουργηθεί στην πόλη της ένα τουριστικό χωριό και να δώσει δουλειά σε ακόμα περισσότερους.
«Όλοι έχουν δικαίωμα να εργαστούν για να ζήσουν, να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους, να αγοράσουν το δικό τους σπίτι, να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους ανθρώπους», είπε η Μάργκαρετ και το σίγουρο είναι ότι εκείνη κάτι ξέρει παραπάνω.


Madata.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X