Αρχική / Ειδικοί / Ψυχολόγοι / Όλγα Κωνσταντίνου
 Όλγα Κωνσταντίνου  thumbnail

Όλγα Κωνσταντίνου

Η Όλγα Κωνσταντίνου είναι ψυχολόγος, ειδικεύεται στη συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία ενηλίκων και εφήβων. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές της σπουδές στα παιδαγωγικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια έκανε δεύτερο πτυχίο στην ψυχολογία (Bsc) στο Λονδίνο (Middlesex University).


 


Αμέσως μετά ολοκλήρωσε το πρόγραμμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης (Msc) στην Ψυχολογία της Υγείας. Ο κύκλος σπουδών του μεταπτυχιακού επικεντρώθηκε στην ψυχολογική αλληλεπίδραση ατόμου και κοινωνίας ως καθοριστικού παράγοντα για τη διαμόρφωση της ανθρώπινης υγείας όπως επίσης και σε τρόπους που η εφαρμοσμένη ψυχολογία μπορεί να οδηγήσει στην προώθηση της ανθρώπινης υγείας.


 


Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα και απέκτησε Διδακτορικό τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία  από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόγραμμα Ψυχολογίας. Ο τίτλος της διδακτορικής διατριβής της ήταν : "Προβλήματα ψυχικής υγείας ανήλικων παραβατών εγκλείστων σε Σωφρονιστικά Καταστήματα". Βαθμός Πτυχίου: 10, Άριστα.


Κατά την τελευταία 15ετία βρίσκεται σε συνεχή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση και εποπτεία ενώ συμμετέχει σε βιωματικές διαδικασίες αυτογνωσίας γνωσιακής, συστημικής κατεύθυνσης και ψυχοδράματος.


Έχει κάνει μετεκπαίδευση στη γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (Ι.Ε.Θ.Σ) και στη συστημική ψυχοθεραπεία από το Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Σ.Ι.Θ).


Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε άτομα με αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, διαταραχές διατροφής, εξαρτημένα από ουσίες άτομα, παιδιά και εφήβους με προβληματικές συμπεριφορές.


Επιπλέον έχει εργασθεί ψυχοθεραπευτικά με ζευγάρια και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις.


Έχει εργασθεί ως καθηγήτρια ψυχολογίας στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικών και Τεχνολογικών Εφαρμογών, έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις για την παραβατικότητα ανηλίκων στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, σε φοιτητές του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και σε εργαζόμενους των Κέντρων πρόληψης του ΟΚΑΝΑ.


Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει εκδόσεις άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και δημοσιεύσεις σε συνέδρια.


Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια από το 2001.


Περισσότερες πληροφορίες:    http://arodo-psychotherapy.net/


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X