Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Σχέσεις: "Μωρό μου χάθηκε ο έρωτάς σου " (μέρος 1)
Σχέσεις: "Μωρό μου χάθηκε ο έρωτάς σου " (μέρος 1) thumbnail

Σχέσεις: "Μωρό μου χάθηκε ο έρωτάς σου " (μέρος 1)

Από τους θεραπευτές Νick Duffell και Helena Lovendal


Μωρό μου, χάθηκε ο έρωτάς σου


Σε πολλές σχέσεις, τα πρώτα σημάδια ανησυχίας φαίνονται συ-νήθως μετά από κάμποσο καιρό. Τα περισσότερα ζευγάρια αρ-χίζουν να συνειδητοποιούν την πραγματικότητα αφού αρχίσουν να συζούν. Τότε η ζωή τους γίνεται πιο ρουτινιάρικη, κάτι που στο παρελθόν εκδηλωνόταν όταν τέλειωνε το φλερτ της πολιορ-κίας κι άρχιζε η γαμήλια συμβίωση. Με λίγα λόγια, ο έρως είναι πράγματι τυφλός, αλλά φαίνεται ότι ο γάμος έχει διαπεραστική όραση. Γιατί τάχα να είναι έτσι;


Ίσως όταν αναλαμβάνουμε τους ρόλους μας στο σπίτι, ανα-καλύπτουμε ότι αρχίζουμε να μιμούμαστε τους γονείς μας και δεν μοιάζουμε πλέον με τα ελεύθερα και χωρίς υποχρεώσεις παιδιά που ήμαστε όταν πρωτοερωτευθήκαμε. Συνήθως, ο ένας σύντροφος μεταφέρει αυτό το μεταμορφωμένο κομμάτι αγάπης στη δουλειά του κι ο άλλος στα παιδιά. Είναι πάντα ερωτευμέ-νοι, όχι όμως μεταξύ τους. Ίσως πάλι αυτό που συμβαίνει είναι ότι στην αρχή δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας γιατί τα παίζουμε όλα για όλα για να τα κερδίσουμε όλα. Κι όλα είναι πράγματι υπέροχα. "Υστερα όμως κάτι συμβαίνει. Μήπως αρχίζουμε να αισθανόμαστε ασφαλείς και σταματάμε την προσπάθεια; Μή¬πως επειδή όταν βρισκόμαστε εκ νέου σε οικογενειακό περιβάλ¬λον, πισωγυρίζουμε στο στάδιο της παιδικής ηλικίας; Μήπως κρατάμε κακία στον άλλον, επειδή μας έκλεψε την ελευθερία μας και στρεφόμαστε εναντίον του;


Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η φάση της μαγείας τελειώνει και μια αμερικανίδα γιατρός το ερμηνεύει ως εξής:


Ο έρωτας είναι η μαγική αρχή μιας σχέσης, κατά την οποία οι καρ¬διές μας μένουν σχεδόν συνέχεια ανοιχτές. Για λίγο υπάρχουμε στην έκσταση του έρωτα που νιώθουμε, κι αυτό το χρεώνουμε στο αγαπημένο μας πρόσωπο. Σταδιακά όμως, αναβιώνουν τα μοντέλα σκέψης, αισθημάτων και συμπεριφοράς από το παρελθόν και οι καρδιές μας κλείνουν, γεγονός που επίσης χρεώνουμε στο αγαπη-μένο μας πρόσωπο.


Πρόκειται για ένα σημαντικό σημείο. Αν ο/η αγαπημένος/η είναι η αιτία της μαγείας, τότε αυτομάτως θα κατηγορηθεί και για την απουσία της. Οι επικρίσεις κι ο εκνευρισμός με τον άλλον αρχί-ζουν. Δεν φταίει το γεγονός ότι ο άλλος φανερώνει τις μικρές εκνευριστικές του συνήθειες, που έτσι κι αλλιώς είχατε προσέ-ξει, ή ίσως να φταίει κι αυτό. Όχι, συνήθως αυτό που δεν πάει καλά είναι ότι τώρα σας κακοφαίνονται τα στοιχεία που συνέθε-ταν τη γοητεία του άλλου – στην αρχή!


Οι απέξω μπορούν εύκολα να εντοπίσουν την ακριβή στιγμή που φεύγει ο έρωτας από ένα ζευγάρι. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι όμως είναι μπερδεμένοι κι αισθάνονται μεγάλη μοναξιά. Και οι δύο πιστεύουν ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ανθίσει ο έρωτας κα


ι η σχέση τους. Και οι δύο απελπίζονται, επειδή απέτυχαν και ο άλλος δεν τους καταλαβαίνει, παρόλο που είναι ο πιο κοντινός τους άνθρωπος. Ακριβώς τότε, θα χρειαστείτε τους φίλους σας. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να τους παραπονεθείτε για τον σύντροφό σας. Αν είστε γυναίκα, οι φίλες σας θα σας καταλάβουν. Προφανώς και αυτές πέρασαν κάποτε τα ίδια με σας κι έτσι η συμπαράστασή τους θα είναι πολύτιμη. Αν είστε άντρας, θα βρείτε κατανόηση από τους φίλους σας, παρότι με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι οι γυναίκες.


 


Προσοχή όμως! Ο καλός φίλος πρέπει να κάνει κι άλλα πράγματα εκτός από το ν’ ακούει. Δεν βοηθάει πάντα να είναι το γεμάτο κατανόηση κοινό που θα πιστέψει όλα αυτά που του λέτε για τον σύντροφό σας χωρίς να τα σχολιάσει. Το καλύτερο θα ήταν να σας στηρίξει αλλά και να σας προκαλέσει λίγο. Ο λόγος είναι ότι συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο.


Ο έρωτας είναι ένα εισιτήριο για τα απίστευτα σκαμπανεβά-σματα της ψυχής. Το τέλος του έρωτα όμως είναι κι αυτό ένα πλήρες κομμάτι του ταξιδιού, αν θέλετε να γευθείτε την εμπειρία ολοκληρωμένη.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X