Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Το προφυλακτικό και ένα πρόβλημα σε άνδρες που αυνανίζονται συχνά
Το προφυλακτικό και ένα πρόβλημα σε άνδρες που αυνανίζονται συχνά thumbnail

Το προφυλακτικό και ένα πρόβλημα σε άνδρες που αυνανίζονται συχνά

Aπό την επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ιστιτούτου Αθηνών www.andrologia.gr


Τα συχνά προβλήματα στη στυτική λειτουργία, περιορίζουν την απόλαυση που αντλεί το άτομο από τη σεξουαλική του ζωή και θέτουν σε κίνδυνο τη σεξουαλική του υγεία.


Ένα πολύ συχνό πρόβλημα είναι η δυσκολία του άνδρα να διατηρήσει τη στύση του,  όταν χρησιμοποιεί προφυλακτικό. Πολλοί άνδρες νιώθουν ότι το προφυλακτικό μειώνει πολύ την αίσθηση της επαφής ή σφίγγει πολύ το πέος. Τις περισσότερες φορές μάλιστα που ο άνδρας συνδέει την απώλεια της στύσης του με την τοποθέτηση του προφυλακτικού, σταματά και τη συστηματική χρησιμοποίηση του. Η επιλογή αύτη βέβαια αυξάνει τον κίνδυνο για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, καθώς και για τη μόλυνση από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, συμπεριλαμβανομένου και του HIV.


Συχνά οι ειδικοί συστήνουν τη χρησιμοποίηση του προφυλακτικού κατά τον αυνανισμό, έτσι ώστε να συνηθίσει ο άνδρας την αίσθηση και να εντοπίσει τους χειρισμούς που χρειάζονται αναφορικά με τα σημεία που πρέπει να ερεθιστούν και το βαθμό στον οποίο πρέπει να ερεθιστούν ώστε να διατηρηθεί η στύση.


Παράλληλα καλύτερη αίσθηση εγγυώνται τα πολύ λεπτά προφυλακτικά, τα οποία όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρωκτική επαφή. Η αίσθηση μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, αν τοποθετηθεί μια μικρή ποσότητα λιπαντικής ουσίας με βάση το νερό στην άκρη του προφυλακτικού πριν από την εφαρμογή του.


Άλλο ένα συχνό πρόβλημα είναι η μείωση της σκληρότητας της στύσης κατά την επαφή με τη σεξουαλική σύντροφο σε άνδρες που αυνανίζονται συχνά.


Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι πιο πιθανό το στυτικό πρόβλημα να σχετίζεται με το άγχος επίδοσης και όχι με τον αυνανισμό. Κατά τον αυνανισμό ο άνδρας δεν ανησυχεί για την απόδοσή του, ή την ικανοποίηση της συντρόφου και κατά συνέπεια δε βιώνει το άγχος επίδοσης. Παράλληλα ο αυτοερεθισμός  και η ελεγχόμενα αυξανόμενη τριβή μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα στις φαντασιακές εικόνες που χρησιμοποιούνται κατά τον αυνανισμό.  Στην περίπτωση αυτή, ο άνδρας είναι καλό να ζητήσει ιατρική βοήθεια, καθώς πλέον το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί πολύ εύκολα με φαρμακευτική αγωγή. Κάποιες φορές μάλιστα ίσως χρειαστεί να συμβουλευτεί επίσης κι έναν θεραπευτή σεξουαλικών διαταραχών.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X