Αρχική / Διάφορα (old articles) / Σουβενίρ εμπνευσμένα από την Ελλάδα, πρωτότυπες δημιουργίες!
Σουβενίρ εμπνευσμένα από την Ελλάδα, πρωτότυπες δημιουργίες! thumbnail

Σουβενίρ εμπνευσμένα από την Ελλάδα, πρωτότυπες δημιουργίες!

Ο λόγος για την ομαδική έκθεση "It's all,oh so souvenir to me! Vol.2" η οποία παρουσιάζει τις απόψεις 60 σχεδιαστών γύρω από τον επανασχεδιασμό του Ελληνικού σουβενίρ. Μία πρωτότυπη και ευρηματική ιδέα, η οποία ρίχνει φως στους νέους Έλληνες σχεδιαστές και δημιουργούς οι οποίοι τώρα τελευταία έχοντας κερδίσει τα social media αρχίζουν και επεκτείνονται δυναμικά και στην ελεύθερη αγορά.


Μέσα από το ερώτημα: "Πώς θα ήταν η Ελλάδα εάν ήταν ένα σουβενίρ;" δημιουργοί ππαρουσιάζουν μια σειρά από αντικείμενα με ποικίλες χρηστικές αξίες και ιδιότητες τα οποία ενώ πηγάζουν από πολλά και διαφορετικά θέματα, στο επίκεντρο τους έχουν την ίδια την Ελλάδα."Είναι προτάσεις, δηλαδή, που συνδυάζουν τη χρηστικότητα με την καινοτομία, το εννοιολογικό ντιζάιν με την ποιότητα και δημιουργούν ένα σουβενίρ που είτε έχει ελληνικό χαρακτήρα, είτε προέρχεται από ένα καθαρά ελληνικό υλικό ή συμπεριλάμβανουν στην αρχική τους ιδέα έννοιες ελληνικές."


Η έκθεση φιλοξενείται στο Matalou@home στην Πλάκα έως τις 28 Σεπτεμβρίου και στην Cayenne Art Gallery στην Απολλωνία της Σίφνου έως τις 10 Αυγούστου.Στο ερώτημα απαντούν αρχιτέκτονες, product designers, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, φωτογράφοι, visual artists, κεραμίστες, graphic designers και στιλίστες. Εκθέτουν μια σειρά από αντικείμενα με ποικίλες χρηστικές αξίες και ιδιότητες με κοινό συνεκτικό ιστό, όμως, την ίδια την Ελλάδα.


Σας παρουσιάζουμε κάποια από τα προϊόντα – εκθέματα που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον!


Ο Tassos (Μαριάννα Κελάλη) – το παραδοσιακό τσολιαδάκι που ξεπουλούσε στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα τις δεκαετίες του '60!
H τσάντα Atlas Shopper, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από τον κλασικό καλτ τενεκέ αποθήκευσης λαδιού και φέτας της εποχής περασμένων γενεών που μεταμορφώθηκε σε τσάντα με την προσθήκη δερμάτινων λουριών (StudioLav). To mousepad (ομάδα Idisti) που συνδυάζει το χιούμορ με την παράδοση.
 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X