Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Πρόωρη εκσπερμάτωση: Μήπως ευθύνεται και η γυναίκα;
Πρόωρη εκσπερμάτωση: Μήπως ευθύνεται και η γυναίκα;  thumbnail

Πρόωρη εκσπερμάτωση: Μήπως ευθύνεται και η γυναίκα;

Πρόωρη εκσπερμάτωση: Πρόκειται για μια από εκείνες τις πινακίδες που σπάνια έχουν μεγάλο περιεχόμενο. Έχω ακούσει πολλές κοπέλες που παραπονιούνται ότι οι άντρες τους τελειώνουν πολύ γρήγορα. Αλλά πολύ γρήγορα για ποιον; Είμαι σίγουρη πως πάρα πολλοί άντρες παθαίνουν ψυχικό κλονισμό όταν φτάνουν στο σημείο αυτό. Πριν όμως τα φορτώσουμε όλα στα θηλυκά με τις αργές αντιδράσεις τους, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως οι περισσότεροι άντρες παρουσιάζουν, τουλάχιστον μια φορά κάθε τόσο, δυσκολία στο να συγκροτούνται τόση ώρα, όση θα ήθελαν εκείνοι και οι γυναίκες τους .


Στο θέμα αυτό υπάρχει, καταρχήν, μια ψυχολογική πλευρά, που έχει σχέση με το άγχος. Αν φοβάστε πως θα τε¬λειώσετε πολύ γρήγορα, είναι πιθανό πως θα το πάθετε. Στην πραγματικότητα, αν φοβάστε οτιδήποτε -και μέσα σ’ αυτά πε¬ριλαμβάνεται και η κοπέλα σας- μπορείτε να χάσετε τον έλεγχό σας. Μπορεί μάλιστα να σας δημιουργηθεί ένα είδος φαύ¬λου κύκλου. Σας τυχαίνει, για παράδειγμα, μια από τις περι¬πτώσεις εκείνες όπου δεν μπορείτε να κρατηθείτε αρκετά. Την επόμενη φορά που πάτε να κάνετε σεξ, η ανάμνηση της προη¬γούμενης “ατυχίας” ξεπηδά μέσα στο μυαλό σας:


- "Κι αν συμβεί ξανά;"


Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σας συμβεί κάτι τέτοιο, αν η κοπέλα σας έπαιξε τον εντυπωσιακό ρόλο της απογοη¬τευμένης την προηγούμενη φορά. Εξεγείρεστε με τη σκέψη αυτή και, όπως είναι βέβαιο, σας συμβαίνει και πάλι. Και τό¬τε νιώθετε ξοφλημένος.


Λίγες φορές ακόμα αν συμβεί, θα έχετε αποκτήσει μια συνήθεια ισχυρότερη από το φάγωμα των νυχιών και τον πι¬κρό καφέ.


Αν σας συνέβη στο παρελθόν μια ή δυο φορές και υπο- στήκατε ορισμένα μικροτραύματα του ανδρικού σας εγωισμού, ίσως να είναι καιρός ν’ αφήσετε ένα μέρος από τη σκέψη σας να πάρει καθαρό αέρα και να κάνετε μια πραγματικά προ¬σγειωμένη επανεξέταση των πραγμάτων. Είναι πιθανό να απαγγείλατε εναντίον του εαυτού σας ένα σωρό καταδικαστι- κές λέξεις -σχετικά με την κατάσταση αυτή- όπως: "Αν ξανα-δοκιμάσω, μπορεί ν’ αποτύχω και πάλι. Αυτό θα την κάνει να μείνει και πάλι στη μέση και να σκεφτεί πως δεν αξίζω τίπο¬τα σαν άντρας".


Αν αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτεστε, τότε προετοιμά¬ζετε για τον εαυτό σας μια σειρά από εμπειρίες κάθε άλλο πα¬ρά ευχάριστες. Άλλωστε, η ηττοπάθεια αυτή δεν έχει κανένα νόημα γιατί μεταβάλλει ένα μέρος του σεξ σε ολόκληρη την πράξη. Προσοχή όμως! Μέσα στο σεξ περιλαμβάνονται πολύ περισσότερα πράγματα. Απαιτεί πολύ περισσότερα από τον άντρα, πέρα από τον χρονικό έλεγχο και τη διάρκεια μιας καθαρά αντανακλαστικής αντίδρασης. Το να δεχτείτε όμως ότι μια διαφορά λίγων δευτερολέπτων στο συγχρονισμό αποτελεί μέτρο της επιτυχίας ή της αποτυχίας, αυτό, συγχωρέστε με, αλλά θα το χαρακτηρίσω λίγο τρελό. Γι’ αυτό, αν αναπτύξατε κάποιο είδος σκέψης, σαν το "δεν αξίζω πεντάρα!", ήρθε η ώρα να φανείτε σκληρός με τον εαυτό σας. Βγάλτε από το μυαλό σας όποιες παρόμοιες σκέψεις σας τυραννούν και εξε¬τάστε τες ξανά.


Αν η κοπέλα σας υποδαυλίζει αυτή την αρνητική σας σκέ¬ψη, χρειάζεστε κάποια αναθεώρηση της σχέσης σας και του τρόπου που αντιδρά η σύντροφός σας. Κι ακόμα, ίσως κάποια τροποποίηση της σεξουαλικής τεχνικής σας. Η κοπέλα που φέρεται με τρόπο που έμμεσα δηλώνει ότι "με άφησες στα κρύα του λουτρού", παριστάνοντας τη μικρή απογοητευμένη, είναι ο χειρότερος εχθρός του ίδιου του εαυτού της και θα πρέπει κάποιος να της μιλήσει γι’ αυτό. Άσχετα με το τι σκέ¬φτονται μερικές γυναίκες, κάθε έξυπνη κοπέλα γνωρίζει πως το πιο σημαντικό πράγμα για τον άντρα στην ερωτική πράξη, είναι να φέρει την κοπέλα του στο αποκορύφωμα – εκτός αν έχει πρόβλημα ψυχρότητας. Σ’ αυτή την περίπτωση, η αντιμε¬τώπιση χρειάζεται την ειλικρινή απόφαση του ζευγαριού να εργαστεί. Δεν ανήκει όμως στα θέματα με τα οποία ασχολού-μαστε εδώ. Μπορείτε να αναζητήσετε σχετικά βιβλία . Αν δεν υπάρχει πρόβλημα ψυχρότητας, μπορεί εκείνος να την κάνει να φτάσει στον οργασμό, άσχετα με το πόσο γρήγορα θα τε¬λειώσει ο ίδιος. Υπάρχουν, άλλωστε, πολλοί τρόποι για να φτάσει μια κοπέλα στον οργασμό. Πραγματικά, πάρα πολλοί.


Μου φαίνεται πως πρέπει να υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους η κοπέλα μένει χωρίς οργασμό. Πρώτον, γνωρί¬ζω πως πολλές γυναίκες έχουν την ιδέα ότι ο άντρας μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο απ’ όσο μπορούν συνήθως οι περισσότεροι άντρες. Αν της χρειάζονται δέκα λεπτά, για να φτάσει στον οργασμό αφού εκείνος εισδύσει στον κόλπο της, δεν πρόκειται να βρει πολλούς άντρες που θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις "απαιτήσεις" της. Αν εκείνος τελειώνει σε χρόνο πολύ λιγότερο από δέκα λεπτά, φαντάζομαι πως αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "πρόωρη εκσπερμάτωση".


Αλλά, πρόωρη απέναντι σε τι; Όχι σύμφωνα με το φυσιο¬λογικό χρόνο, αλλά μόνο απέναντι σ’ εκείνη. Όπως είπα στο τελευταίο κεφάλαιο, θα πρέπει εκείνη να δώσει το σήμα, όταν είναι έτοιμη. Αν αναλάβει η ίδια την ευθύνη και δώσει το σήμα τη στιγμή που είναι έτοιμη να φτάσει στο αποκορύφωμα, δεν πρόκειται να απογοητευθεί από τις προσδοκίες της.


Λεύτερο σημείο, πιστεύω πως είναι η επίμονη έμφαση στον "ταυτόχρονο" οργασμό. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, όλα σχεδόν τα σεξουαλικά βιβλία θεωρούσαν τον ταυτόχρονο ορ¬γασμό των δύο συντρόφων, σαν κλειδί της σεξουαλικής ευδαιμονίας. Και σε όλα σχεδόν τα ερωτικά μυθιστορήματα, ο άντρας και η γυναίκα "λιώνουν" μέσα σε μια αμοιβαία έκρηξη των σεξουαλικών πυραύλων τους. Η ανόητη αυτή αντίληψη έσπειρε περισσότερους σπόρους σεξουαλικής δυστυχίας από κάθε άλλη. Έκανε τη σεξουαλική "επιτυχία" να φαίνεται σαν το ταυτόχρονο γύρισμα δυο τροχών της ρουλέτας, περιμένο- ντας πως θα δείξουν και οι δύο τον ίδιο αριθμό.


Δεν θέλω να πω πως ο ταυτόχρονος οργασμός είναι αδύ¬νατος. Πάρα πολλά ζευγάρια τον πετυχαίνουν συχνά, γιατί η αίσθηση πως ο άντρας εκσπερματώνει, εξαπολύει το αποκορύ¬φωμα της κοπέλας. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο ταυτόχρονος οργασμός δεν είναι απαραίτητος για να ικανο¬ποιηθούν και οι δύο σύντροφοι. Αν επιτυγχάνεται, τόσο το καλύτερο. Αν όχι, τι πειράζει;


Αν μπορεί εκείνη να έχει έναν ή περισσότερους οργα¬σμούς πριν από εκείνον (και μπορεί πραγματικά) και έναν ή περισσότερους μετά από εκείνον, γιατί θα είναι τόσο σημαντι¬κό να έχει και έναν ειδικό οργασμό τη στιγμή που εκείνος φτάνει στο αποκορύφωμα; Δημιουργείται όμως πρόβλημα, όταν ο ένας από τους δύο συντρόφους θεωρεί τον οργασμό του άντρα σαν την κατάληξη των πάντων. Αν ο άντρας εγκα¬ταλείψει τον αγώνα, αποτραβηχτεί και της γυρίσει την πλάτη, αφήνοντάς την τρία βήματα πριν από την κορυφή του βουνού, τότε ο συγχρονισμός τους μπορεί να έχει απόλυτη σημασία. Σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει εκείνη ή να προσπαθήσει να φτάσει μόνη της στον οργασμό ή να προσπαθήσει να κοιμη¬θεί, νιώθοντας την ενόχληση εκείνη, που μπορεί να μεταβλη¬θεί σε πόνο βαθιά μέσα της. Κανένας άντρας που σέβεται τον εαυτό του, δεν θα άφηνε ποτέ τη σύντροφό του σ’ αυτή την κατάσταση. Όπως και καμιά γυναίκα δεν θα τον άφηνε σε πα¬ρόμοια κατάσταση. Και δεν πρέπει ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο.


Κάθε γυναίκα γνωρίζει ή θα πρέπει να γνωρίζει, πως οι περισσότεροι άντρες το βρίσκουν πολύ ενοχλητικό να προ¬σπαθήσουν να συνεχίσουν τη συνουσία αφού φτάσουν στον ορ¬γασμό – τουλάχιστον αμέσως μετά απ’ αυτόν. Και καμιά κοπέλα με λογική και κρίση δεν θα ισχυριστεί πως περιμένει κάτι τέτοιο.


Αυτό όμως δεν σημαίνει αναγκαστικά πως εκείνος αδυνα¬τεί να συνεχίσει να της προσφέρει ικανοποίηση, μόλις περά¬σει το σοκ του οργασμού του. Τη στιγμή που ο άντρας φτάνει στο αποκορύφωμά του, με μια αντανακλαστική κίνηση εισδύει στον κόλπο της στο μεγαλύτερο δυνατό μήκος του. Αυτό ικα¬νοποιεί συνήθως βαθιά και τους δύο συντρόφους (και αυτός είναι ο λόγος που κάνει το αποτράβηγμα σαν μέθοδο ελέγχου γεννήσεων τόσο απογοητευτικό και καταστρεπτικό). Σας είναι δυσάρεστη η συνέχιση των ωθήσεων μετά τον οργασμό, έτσι δεν είναι; Δεν σας είναι όμως ερεθιστικό ή δυσάρεστο να μεί¬νετε απλώς μέσα της σε όλο το μήκος σας, χωρίς να αποτρα¬βηχτείτε, παρά μόνο αφού φτάσει και εκείνη στον οργασμό. Το να μείνετε όμως απλώς στη θέση αυτή, είναι άραγε αρκε¬τό για να τη φέρετε στον οργασμό;


Μερικές φορές ναι, αν είχε φτάσει πολύ κοντά σ’ αυτό όταν εκσπερματώνατε, αλλά τις περισσότερες φορές ίσως όχι. 0α της χρειαστεί και άλλη διέγερση. Γι’ αυτό μπορείτε να δο¬κιμάσετε να διεγείρετε την κλειτορίδα της με τα δάχτυλά σας, αν βρίσκεστε σε τέτοια στάση ώστε να μπορείτε να κάνετε κά¬τι τέτοιο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια άλλη τεχνική: Αν μείνετε από πάνω της, σε πλήρη είσδυση και αρχίσετε να ταλαντεύεστε πάνω και κάτω, με τους ώμους σας να ανυψώ¬νονται επάνω από τους δικούς της ή με μια κίνηση από το ένα πλευρό στο άλλο, μπορείτε να της προσφέρετε ικανοποι¬ητική διέγερση, χωρίς να νιώθετε δυσφορία.


Ακόμα κι αν, για κάποιο λόγο, θα πρέπει να αποτραβη¬χτείτε πριν εκείνη φτάσει στο αποκορύφωμά της, θυμηθείτε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φέρετε τη γυναίκα στην κορυφή της σεξουαλικής της απόλαυσης. Μερικοί από αυτούς είναι προτιμότεροι από άλλους, αλλά καμιά γυναίκα δεν πρέ¬πει να μένει χωρίς την ολοκλήρωση του οργασμού της.


 


Κείμενο της συγγραφέως και ψυχοθεςραπεύτριας Λουίζα Μπερντ. Ευχαριστούμε τις ερκδόσεις Θυμάρι για την ευγενική παραχώρηση του υλικού. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X