Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Οι άνδρες θέλουν πολύ σεξ στα 3 στάδια της σχέσης
Οι άνδρες θέλουν πολύ σεξ στα 3 στάδια της σχέσης thumbnail

Οι άνδρες θέλουν πολύ σεξ στα 3 στάδια της σχέσης

Οι ειδικοί λένε ότι οι άνδρες έχουν υψηλότερη λίμπιντο, ενώ οι πηγές της λίμπιντο των γυναικών είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνουν αντιληπτές. Μελέτη δείχνει ότι η σεξουαλική ορμή των ανδρών δεν είναι μόνο πιο ισχυρή αλλά και πολύ πιο απλή, ενώ η σεξουαλική ορμή των γυναικών είναι πιο «ρευστή».


 


Έχουν γίνει αρκετές μελέτες για να αποδείξουν αυτή την διαφορά… Εντοπίσαμε επτά διαφορετικά μοντέλα ανδρικών και γυναικείων σεξουαλικών συμπεριφορών. Σας τα παραθέτουμε, αλλά να θυμίσουμε ότι προσωπικά μπορεί να διαφέρετε από αυτά τα πρότυπα…


 


1.            Οι άνδρες σκέφτονται περισσότερο το σεξ


 


Η πλειοψηφία των ενήλικων ανδρών, κάτω των 60, σκέφτεται το σεξ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, επισημαίνει ο Edward O. Laumann, PhD, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Μόνο περίπου το ένα τέταρτο των γυναικών αναφέρει αυτό το επίπεδο συχνότητας. Όσον αφορά στην ηλικία ανδρών και γυναικών, οι φαντασιώσεις μειώνονται όσο μεγαλώνουμε, αλλά οι άνδρες φαντασιώνονται περίπου δύο φορές πιο συχνά από τις γυναίκες.


 


Σε επισκόπηση των μελετών που συνέκριναν τη σεξουαλική ορμή των ανδρών και των γυναικών φάνηκε ότι οι άνδρες ανέφεραν πιο αυθόρμητη σεξουαλική διέγερση και πιο συχνές και ποικίλες φαντασιώσεις.


 


2. Οι άνδρες αναζητούν το σεξ με μεγαλύτερη απληστία


 


«Οι άντρες θέλουν σεξ πιο συχνά από τις γυναίκες στην αρχή μιας σχέσης, στη μέση της σχέσης, και πολλά χρόνια μετά τη σχέση», επισημαίνει ο Baumeister κοινωνικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, μετά από την επανεξέταση πολλών ερευνών για τους άνδρες και τις γυναίκες. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ετεροφυλόφιλους. οι ομοφυλόφιλοι άνδρες έχουν, επίσης, πιο συχνές σεξουαλικές επαφές από ότι οι λεσβίες σε όλα τα στάδια της σχέσης. Οι άνδρες, επίσης, λένε ότι θέλουν περισσότερες συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους, και ενδιαφέρονται περισσότερο για το περιστασιακό σεξ.


 


Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αναζητούν σεξ ακόμα και όταν είναι παρακινδυνευμένο ή εκτός νόμου:


 


• Περίπου τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι αυνανίζονται, παρόλο που οι μισοί περίπου δηλώνουν ότι αισθάνονται ένοχοι για αυτό. Αντίθετα, περίπου το 40% των γυναικών δηλώνουν ότι αυνανίζονται σε μικρότερη όμως συχνότητα από τους άνδρες.


 


• Η πορνεία εξακολουθεί να είναι, ως επί το πλείστον, φαινόμενο των ανδρών που αναζητούν σεξ με γυναίκες και όχι το αντίστροφο.


 


• Οι μοναχές τηρούν περισσότερο τους όρκους της αγνότητάς τους από ότι οι ιερείς. Σε έρευνα του Sheila Murphy με αρκετές εκατοντάδες κληρικούς, το 62% των ιερέων ομολόγησε ότι είχε σεξουαλική δραστηριότητα, σε σύγκριση με το 49% των καλογριών. Οι άνδρες ανέφεραν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους, κατά μέσο όρο, συγκριτικά με τις γυναίκες.


 


3. Οι σεξουαλικές ορμές των γυναικών είναι πιο περίπλοκες από ό, τι των ανδρών


 


Τι «ξεσηκώνει» τις γυναίκες; Ούτε καν οι γυναίκες φαίνεται να το γνωρίζουν πάντα. Ο ερευνητής Chivers Meredith και οι συνεργάτες του, έδειξαν ερωτικές ταινίες σε ομοφυλόφιλους και ετεροφυλόφιλους άντρες και γυναίκες. Τους ρώτησαν για το επίπεδο της σεξουαλικής τους διέγερσης και επίσης μετρήθηκε ο πραγματικός βαθμός της διέγερσής τους μέσω συσκευών που συνδέθηκαν με τα γεννητικά τους όργανα.


 


Για τους άνδρες, τα αποτελέσματα ήταν προβλέψιμα: Οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες είπαν ότι ήταν πιο ερεθισμένοι όταν έβλεπαν να κάνουν σεξ ετεροφυλόφιλα ζευγάρια και λεσβίες, κάτι που επαλήθευσαν και τα όργανα μέτρησης. Οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες είπαν ότι ήταν πιο ερεθισμένοι όταν έβλεπαν σεξ μεταξύ ανδρών, κάτι που πάλι επαλήθευσαν τα όργανα μέτρησης.


 


Για τις γυναίκες όμως τα αποτελέσματα ήταν πιο εντυπωσιακά! Ενώ οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ήταν πιο ερεθισμένες όταν έβλεπαν να κάνουν σεξ ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, τα όργανα μέτρησης έδειξαν ότι ο ερεθισμός τους ήταν σχεδόν ο ίδιος είτε έβλεπαν ετερόφυλα ζευγάρια, είτε ομοφυλόφιλα!


 


Οι άνδρες είναι πολύ αυστηροί και συγκεκριμένοι σχετικά με το τι τους διεγείρει, με ποιον θέλουν να κάνουν σεξ και ποιον ερωτεύονται, ,αντίθετα οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να ενδιαφερθούν σεξουαλικά και να ερωτευθούν άτομα του ίδιου φύλου. Κι αυτό γίνεται γιατί έχουν λιγότερο προσανατολισμένες ορμές στο σεξ.


 


Οι ισχυρισμοί αυτοί υποστηρίζονται από μελέτες που δείχνουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια πιο ρευστή κατάσταση μεταξύ των γυναικών. Σε μια άλλη ευρεία ανασκόπηση μελετών, φάνηκε ότι οι περισσότερες ομοφυλόφιλες γυναίκες ανέφεραν πρόσφατη σεξουαλική επαφή με άνδρες, σε σχέση με τους ομοφυλόφιλους άνδρες και τις σεξουαλικές τους επαφές με γυναίκες. Οι γυναίκες είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να αποκαλούν τους εαυτούς τους αμφιφυλόφιλους και να χαρακτηρίσουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ως «θέμα επιλογής».


 


4. Η σεξουαλική ορμή των γυναικών επηρεάζεται περισσότερο από κοινωνικούς και πολιτισμικούς παράγοντες


 


Σύμφωνα με μία ανασκόπηση μελετών η σεξουαλική συμπεριφορά , οι πρακτικές και οι επιθυμίες των γυναικών φαίνεται να είναι περισσότερο επηρεασμένες από το περιβάλλον τους, από ότι των ανδρών:


 


• Η στάση των γυναικών και η προθυμία τους να εκτελέσουν διάφορες σεξουαλικές πρακτικές είναι πιο πιθανόν να αλλάξουν στο πέρασμα του χρόνου, σε σχέση με τους άνδρες.


 


• Οι γυναίκες που πηγαίνουν στην εκκλησία τακτικά είναι λιγότερο πιθανό να έχουν ανεκτική στάση στο σεξ. Οι άνδρες δεν δείχνουν αυτή τη σύνδεση μεταξύ του εκκλησιασμού και τις στάσεις του σεξ.


 


• Οι γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από τις στάσεις του περιβάλλοντός τους όσον αφορά την κρίση τους για το σεξ.


 


• Οι γυναίκες με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν μια πιο ευρεία ποικιλία στις σεξουαλικές τους εμπειρίες (όπως το στοματικό σεξ). Η εκπαίδευση έδειξε μικρότερη συσχέτιση στους άνδρες.


 


• Οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες, να πέσουν σε αντιφάσεις σχετικά με το πώς οι ίδιες αξιολογούν τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα το προγαμιαίο σεξ, και τη πραγματική τους συμπεριφορά.


 


Γιατί η γυναικεία σεξουαλική ορμή είναι φαινομενικά πιο αδύναμη και πιο ευάλωτη στην επιρροή; Κάποιοι έχουν υποθέσει ότι σχετίζεται με την μεγαλύτερη δύναμη των ανδρών στην κοινωνία ή τις διαφορετικές σεξουαλικές προσδοκίες των ανδρών σε σύγκριση με τις γυναίκες.


 


Μια εξήγηση πιο στενά συνδεδεμένη με τον κόσμο της κοινωνιοβιολογίας είναι ότι οι άνδρες έχουν ως κίνητρο να κάνουν σεξ για να περάσουν το γενετικό τους υλικό. Αντίθετα, οι γυναίκες πρέπει να επιλέξουν τον σύντροφό τους πιο προσεκτικά, γιατί η γυναίκα είναι τελικά αυτή που θα μείνει έγκυος και θα φροντίζει το μωρό της. Είναι πιο πιθανό να εστιάσουν περισσότερο στην ποιότητα της σχέσης, επειδή θέλουν έναν σύντροφο ο οποίος θα μείνει για να αναλάβει τη φροντίδα του παιδιού. Είναι επίσης πιο πιθανό να επιλέξουν έναν άνδρα με πόρους λόγω της μεγαλύτερης δυνατότητας του να στηρίξει ένα παιδί.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X