Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Γιατί δεν πρέπει να μπλέκεις τα παιδιά στους καβγάδες σας!
Γιατί δεν πρέπει να μπλέκεις τα παιδιά στους καβγάδες σας! thumbnail

Γιατί δεν πρέπει να μπλέκεις τα παιδιά στους καβγάδες σας!

 


Από τους θεραπευτές Νick Duffell και Helena Lovendal


Όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια, τότε σίγουρα θέλουν να μη χωρίσουν οι γονείς τους. Όσοι από μας διαλύσαμε μια οικογέ¬νεια, κάναμε σοβαρά λάθη. Αρκετοί είχαν καλή πρόθεση και πιέζονταν από καταστάσεις που δεν επρόκειτο να βελτιωθούν, ωστόσο ένας χωρισμός σχεδόν πάντα καταστρέφει ζωές.


Συνήθως, θεωρείται άσχημο να παρακολουθούν τα παιδιά τους καβγάδες των γονιών τους. Τώρα όμως όλο και περισσότερο πιστεύουμε ότι αυτό δεν ισχύει. Αυτό που είναι πράγματι άσχημο και κακό είναι όταν τα παιδιά καταλήξουν ότι οι γονείς τους δεν μπορούν να "τα βρουν".


Η χρησιμοποίηση των παιδιών ως μεσολαβητών ή ενδιαμέσων σ’ έναν καβγά είναι ό,τι χειρότερο. Όταν όμως οι γονείς δείχνουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα της σχέσης ΚΑΙ να βγαίνουν νικητές, τότε το πράγμα αλλάζει και γίνεται πλεονέκτημα.


Τα παιδιά θα καταγράψουν στο μυαλό τους τη συμπεριφορά αυτή και θα τη μετατρέψουν σε εργαλείο διαχείρισης των δικών τους κρίσεων. Φανταστείτε ότι στη δική σας οικογένεια, ο πατέρας και η μητέρα σας έδειξαν ανοιχτά ότι οι καβγάδες και οι διαφωνίες είναι μέρος της σχέσης, κάτι φυσιολογικό που συμβαίνει σε όλους, και ότι επίσης είναι κάτι που λύνεται, χωρίς να το αρνηθούμε ή να το αποκρύψουμε. Αντιθέτως, μέσα από αυτή τη διαδικασία, ωριμά¬ζουμε και η σχέση μας γίνεται ισχυρότερη και βαθύτερη. Άραγε η ζωή σας αλλάζει μετά από κάτι τέτοιο ή όχι;


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X