Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Oι μίνι σεξουαλικές διακοπές που θα αλλάξουν τη ζωή σας!
Oι μίνι σεξουαλικές διακοπές που θα αλλάξουν τη ζωή σας! thumbnail

Oι μίνι σεξουαλικές διακοπές που θα αλλάξουν τη ζωή σας!

Κείμενο της θεραπεύτριας Λουίζα Μπερντ


 


Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο άντρας μου κι εγώ είχαμε βρει έναν τρόπο να περνάμε περίφημα. Αφιερώσαμε μια μέρα της εβδομάδας στον έρωτα. Είναι μια μέρα που μπορεί να περιλαμβάνει την ανακάλυψη ενός μικρού εξωτικού εστιατορίου, μια βόλτα στα βιβλιοπωλεία, μια εκδρο­μή με το φέριμποτ, επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο, ένα πικ­νίκ, μια ακατάλληλη κινηματογραφική ταινία ή ένα βράδυ σε κάποια συναυλία τζαζ. Και μπορεί ακόμα να περιλαμβάνει ένα εξαιρετικό απόγευμα στο δωμάτιο κάποιου ξενοδοχείου. Οτιδήποτε κι αν συμβεί, είναι η μέρα μας – μια εντελώς δική μας μέρα. Χωρίς τις μέρες αυτές, θα έλειπαν από τη ζωή μας τα μπαχαρικά που της δίνουν μια υπέροχη γεύση.


 


Θα το πω εγώ, πριν το πείτε εσείς: Ξέρω πως είμαστε τυχεροί. Δεν μπορεί κάθε ζευγάρι να βρει το χρόνο να διαθέτει μια ολόκληρη μέρα την εβδομάδα. Αλλά είμαι βέβαιη, από όσα ακούω από πολλές δυστυχισμένες κοπέλες που έρχονται στο γραφείο μου, πως είναι δυνατό να διαθέσουν οι δυο τους περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους, εκτός από τη ρουτίνα του βραδινού γεύματος έξω από το σπίτι μια φορά το μήνα, που εφαρμόζουν τόσοι άντρες.


 


Ξέρω πως, όταν έχετε παιδιά, αντιμετωπίζετε το δίλημμα: εραστές ή γονείς. Μπορείτε να περνάτε υπεραρκετό χρόνο με τα παιδιά σας, ώστε να κάνετε εργασία πρώτης τάξεως, σαν γονείς, χωρίς ν’ αφήσετε το ρομάντζο σας ν’ ατροφήσει. Ξέρω ζευγάρια, παντρεμένα δέκα και περισσότερα χρόνια, που ποτέ δεν πήγαν διακοπές χωρίς τα παιδιά τους. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μεταβιβάσουμε ένα βαρύ φορτίο ενοχής στα παιδιά, από το να τα κάνουμε να μεγαλώνουν με γονείς που περνούν τον καιρό τους σέρνοντας το σταυρό του μαρτυρίου για το χατήρι τους; Ίσως να μη διαθέτετε παρά μόνο δυο εβδομάδες διακοπών το χρόνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είστε αναγκασμένοι να τις περνάτε ολόκληρες με τα παιδιά. Μπορείτε να κάνετε κάτι μαζί τους για μια εβδομάδα και με­τά να φύγετε και να διασκεδάσετε μόνοι σας τη δεύτερη εβδομάδα.


 


Παρουσιάζονται επίσης ευκαιρίες ολόκληρο το χρόνο για μίνι διακοπές.


 


Βρείτε την ευκαιρία να περνάτε μαζί μια ολόκληρη νύχτατο μήνα. Οι νύχτες αυτές μπορούν να σας δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα κάνουν το ρομάντζο σας ν’ αντέξει σε πολλές θύελλες.


Δυο λόγια ακόμη για τα παιδιά και το τι μπορούν να κά­νουν στην ερωτική ιστορία σας, αν τ’ αφήσετε: Οι υποχωρητικοί γονείς ανοίγουν το δρόμο για το σκάψιμο του μνήματος της ερωτικής ιστορίας τους. Επειδή δεν λένε όχι στα παιδιά τους αρκετά συχνά ή αρκετά σταθερά, σπάνια έχουν το χρόνο ή ακόμα και την ενεργητικότητα που χρειάζονται ο ένας για τον άλλο. Και η μόνη στιγμή που μπορούν να βρεθούν μαζί, σαν ερωτευμένοι, είναι αφού κοιμηθούν τα παιδιά (ύστερα από μια εξαντλητική μάχη πείσματος και παρακλήσεων μεταξύ γο­νέων και παιδιών). Την ώρα εκείνη όμως είναι και οι δυο έτοιμοι να καταρρεύσουν. Δεν σκέφτονται ποτέ να διώξουν τα παιδιά από το δωμάτιο -ώστε ν’ απολαύσουν οι δυο τους μια ήσυχη στιγμή συνομιλίας, πίνοντας κάτι- γιατί αυτό θ’ αποτε­λούσε «απόρριψη» των μικρών τυράννων. Οχι. Αντίθετα, απορ­ρίπτουν το πιο μεγαλειώδες πράγμα που θα μπορούσαν ν’ απολαύσουν μαζί. Ακούμε συνεχώς τόσα πολλά για τα δικαιώματα των παιδιών.


 


Ποιος όμως θα μας μιλήσει για τα δικαιώματα των μεγά­λων; Τα παιδιά, λένε οι ειδικοί, έχουν ανάγκη για μόνωση. Δεν σκοπεύω να πω πως τα παιδιά δεν δικαιούνται κάποια μόνωση, αλλά θέλω να τονίσω -και μάλιστα με έμφαση, γιατί πολλοί το ξεχνούν- πως την ίδια ανάγκη έχουν και οι ερω­τευμένοι γονείς τους! Μπορούν τα παιδιά ν’ απολαμβάνουν όλες τις φροντίδες που απαιτούν από τον άντρα μου, αλλά θα κάνουν καλά να μπουν στη γραμμή – εγώ προηγούμαι!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X