Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Πώς αντιδρούν τα ζώδια όταν νευριάσουν και τι να κάνεις
Πώς αντιδρούν τα ζώδια όταν νευριάσουν και τι να κάνεις thumbnail

Πώς αντιδρούν τα ζώδια όταν νευριάσουν και τι να κάνεις

Τα νεύρα και ο θυμός σε ένα ωροσκόπιο, δεν εξαρτώνται μόνο από τη θέση του Ήλιου, δηλαδή του ζωδίου μας, αλλά σε μεγάλο βαθμό και από τη θέση του Άρη. Αν δηλαδή έχουμε Άρη στον Κριό, τον Ταύρο κ.λπ. Ας το κρατήσουμε αυτό κατά νου, διαβάζοντας τα συμπτώματα και τους τρόπους αντιμετώπισης των 12 θυμωμένων ζωδίων.


 


Εσείς ξέρετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Άρης ο δικός σας ή του συντρόφου σας; Για να το μάθετε, δείτε εδώ.


 


ΚΡΙΟΣ: Οι Κριοί, ως γνήσιοι εκπρόσωποι του Άρη, έχουν τον εκνευρισμό στο αίμα τους, το οποίο όμως όσο γρήγορα τους ανεβαίνει στο κεφάλι, άλλο τόσο εύκολα… κατεβαίνει!


Μπορεί να εκνευριστούν για κάθε πιθανό και απίθανο λόγο, όμως οι πιο «αγαπημένοι τους» είναι η βραδύτητα (των άλλων) ή μια επερχόμενη ήττα σε κάποιο από τα πολυπληθή πεδία μάχης που στήνουν ολημερίς κι ολονυχτίς. Εκτός από τον εγωισμό τους που είναι η πηγή των πάντων, η ανυπομονησία είναι ίδιον του χαρακτήρα τους.


Πάντως, η αντιμετώπιση ενός θυμωμένου Κριού είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, αρκεί βέβαια να τηρήσετε τον βασικό κανόνα Νο 1: Ποτέ μην μπείτε μπροστά του, όταν είναι σε «τούρμπο» φάση, γιατί όλα τα σενάρια είναι… ανοικτά! Θα περιμένετε να περάσει ο θυμός του -εξ άλλου δεν θα αργήσει- αλλά ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείτε να τα προλάβετε όλα, αν τον πιάσετε στο φιλότιμο.


 


ΤΑΥΡΟΣ: Ο εκνευρισμός των Ταύρων είναι ελεγχόμενος μέχρι να φτάσουν στο αμήν. Εάν όμως φτάσουν εκεί, τότε αλλάξτε χώρα. Είναι τα άτομα τα οποία έχουν την υπομονή του Ιώβ αλλά όμως, όταν σπάσουν τα όρια ανοχής και αντοχής τους, τότε γίνονται πραγματικά ταύροι σε υαλοπωλείο. Το αίτιο συνήθως έχει σχέση με κάποιο οικονομικό θέμα ή την απόπειρα να τους πάρεις κάτι που θεωρούν πως τους ανήκει δικαιωματικά (του ερωτικού συντρόφου, βέβαια, συμπεριλαμβανομένου).


Το αρνητικό βέβαια αυτής της συσσώρευσης των εντάσεων είναι ότι οι Ταύροι εκρήγνυνται και δε σβήνουν εύκολα ή γρήγορα, διακινδυνεύοντας να καταστρέψουν ότι έχουν χτίσει για μια σειρά ετών, με ανυπολόγιστες συνέπειες.


Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, δεν έχει νόημα μια απ' ευθείας αντιπαράθεση με έναν αφρισμένο Ταύρο ή -ακόμα χειρότερα- η αντιμετώπιση του θέματος με «εξυπνάδες», που τον φουντώνουν ακόμη περισσότερο. Αν έχετε τη δύναμη, τον δένετε χειροπόδαρα, διαφορετικά, περιμένετε στωικά κάπου που δεν σας πιάνουν τα σκάγια.


 


ΔΙΔΥΜΟΙ: Οι Δίδυμοι είναι γενικά νευρικοί αλλά περισσότερο με την έννοια της ανησυχίας. Εκνευρίζονται με τους νωθρούς ή αργόστροφους ανθρώπους, όπως επίσης και με κάθε τι που τους στερεί την ελευθερία, έχουν όμως τον τρόπο να «πελεκήσουν» τον εχθρό με μια καυστική ομοβροντία επιχειρημάτων ή απλά να τον «λούσουν» στα… μπινελίκια. Εκτός από το λόγο, έχουν επίσης και την κίνηση ως ύστατο αμυντικό ή επιθετικό όπλο. Αν δείτε ποτέ κανέναν να φεύγει με το αυτοκίνητο ή την μηχανή «κομμάτια» (δηλαδή με μεγάλη ταχύτητα), τότε κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι ένας μπαϊλντισμένος Δίδυμος.


Όμως, οι λιγότερο εξελιγμένοι τύποι του ζωδίου δεν το 'χουν και σε τίποτα να σηκώσουν χέρι ή πόδι, όταν χάσουν τον έλεγχο, κάτι που συμβαίνει κυρίως σε συναισθηματικά θέματα. Και είναι αλήθεια πως ο θυμός των συγκεκριμένων Διδύμων είναι μάλλον προϊόν… ψυχικής διαταραχής και γι' αυτό σχετικά επικίνδυνος, αφού εδώ πραγματικά «δεν γνωρίζει η δεξιά, τι ποιεί η αριστερά». Μπορούν δηλαδή να «ξεφύγουν» εύκολα σε πρακτικές που υπερβαίνουν κατά πολύ τις «κόκκινες γραμμές», χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες.


Το πρόβλημα είναι πως οι διανοητικές τους ικανότητες τους επιτρέπουν να διαστρέφουν κάθε λογική, καθιστώντας αδύνατη την όποια ανταλλαγή επιχειρημάτων. Γι' αυτό αν έχετε απέναντι σας ένα Δίδυμο σε κρίση, το καλύτερο είναι να την κάνετε, περιμένοντας απλά την μεταστροφή του από μίστερ Χάιντ σε δόκτορα Τζέκιλ…


 


ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Οι θυμωμένοι Καρκίνοι, όπως εξάλλου και οι κάβουρες, βράζουν στο ζουμί τους. Εξ ορισμού συναισθηματικοί και εσωστρεφείς, μην αποτολμώντας να βγάλουν τα νεύρα τους προς τα έξω σε ένα περιβάλλον που δεν γνωρίζουν καλά, σε πρώτη φάση συνήθως, αμύνονται σφόδρα, λέγοντας με την πρώτη ευκαιρία τον καημό τους σε κάθε ευαίσθητη ψυχή που καταλαβαίνει τον πόνο τους. Το κλάμα είναι η πρώτη και κύρια βαλβίδα διαφυγής αλλά όχι η μόνη. Αφού «μαζεύουν», είναι λογικό πως κάποια στιγμή θα ξεσπάσουν με τρόπο μάλλον υπερβολικό κατά δικαίων και αδίκων.


Αν πάλι βρεθούν να παίζουν «εντός έδρας», με πρόσωπα δηλαδή που είναι εξοικειωμένοι, τότε ο θυμός τους βγαίνει φόρα παρτίδα, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.


Μια αγκαλιά είναι το καλύτερο βάλσαμο για τους Καρκίνους αλλά στον σωστό χρόνο. Επειδή ξέρουν πόσο εύκολα μπορεί κανείς να τους «τουμπάρει», πατώντας πάνω στο συναίσθημά τους, ενδέχεται την ώρα του καυγά να θεωρηθεί ως εχθρική πράξη. Το σοφότερο θα ήταν να έρθει ως πρόταση, αφού πρώτα περατωθεί το «δραματικό δεκάλεπτο του Καρκίνου».


 


ΛΕΩΝ: Ο πιο συνηθισμένος τρόπος αντίδρασης ενός θυμωμένου Λέοντα είναι το… ψήλωμα της μύτης του. Απαξιώντας το να πέσει χαμηλά, αποχωρεί ενδόξως στον θρόνο του, αφήνοντας πίσω του υποτιμητικά σχόλια, που κι αυτά είναι ζήτημα, αν θα τα καταλάβουν οι αδαείς. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, ιδιαίτερα σε «θέματα τιμής», όπου ναι μεν ο Λέων δεν λερώνει τα χέρια του αλλά βάζει άλλους να το πράξουν.


Οι Λέοντες θυμώνουν, όταν προσβάλλονται αλλά το τι ακριβώς συνιστά την «προσβολή» είναι συζητήσιμο και σχετικό. Πολλές φορές θεωρούν πως κάτι που έγινε ή ειπώθηκε αφορά το πρόσωπο τους, χωρίς όμως να είναι έτσι. Το να πειστούν ότι έχουν άδικο -αν έχουν- είναι μάταιος κόπος. Αντίθετα, η αναγνώριση της αξίας τους, συνοδευόμενη από μια συγγνώμη είναι το τέλειο καταπραϋντικό. Ο θυμός θα μετατραπεί αμέσως σε μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία.


Οι Λέοντες επίσης θυμώνουν πολύ -κι εκεί βγάζουν νύχια και δόντια- όταν θίγεται ένα αγαπημένο τους πρόσωπο ή απλά κάποιος από τους «αυλικούς» τους.


 


ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Οι θυμωμένοι Παρθένοι προτιμούν να τρώνε τα νύχια τους ή να απευθύνονται στους εκάστοτε αρμόδιους παρά να χαλάνε την ροή της καθημερινότητας τους με άσκοπες κατ' αυτούς εντάσεις. Έχουν και δουλειές να κάνουν και ο χρόνος είναι χρήμα. Γι αυτό και θυμώνουν πρωτίστως με όποιους δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Η διασάλευση της τάξης, η βρωμιά αλλά και η βάρβαρη συμπεριφορά απέναντι σε ζώα μπορεί να είναι επίσης μερικές από τις βασικές αιτίες του θυμού τους, η απλούστερη όμως εκδοχή έχει να κάνει με μια ασήμαντη -κατ' άλλους- λεπτομέρεια που απλά… δεν κάθεται.


Κι εκεί, απέναντι στο «θηρίο» της ατέλειας κάθε Παρθένος μπορεί να χάσει τον έλεγχο, «κατρακυλώντας» μέχρι και σε υστερικές κρίσεις.


Αντίθετα, απέναντι σε πρόσωπα, οι συνήθως εγκεφαλικοί Παρθένοι δεν θα «ξεφύγουν» πριν εξαντλήσουν όλα τα επιχειρήματα τους, συχνά μάλιστα με ιδιαίτερα καυστικό στυλ. Κι ενώ πιθανότατα εκείνοι θα ηρεμήσουν ικανοποιημένοι από το σφυροκόπημα των επιχειρημάτων τους και τον θρίαμβο της λογικής τους, τα νεύρα του εχθρού θα «κτυπήσουν κόκκινο», από την εξονυχιστική κριτική.


 


Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 


http://www.astrology.gr/ZODIA/ARTHRA/item/54601-zodia-pos-antidroyn-otan-neyriasoyn

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X