Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αναβάλλεται για ένα μήνα η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ
Αναβάλλεται για ένα μήνα η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ  thumbnail

Αναβάλλεται για ένα μήνα η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Τελικά δόθηκε αναβολή στην καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και μετά τα σοβαρά λάθη που έγιναν, θα πληρωθεί τον Σεπτέμβριο.


Την ανακοίνωση έκανε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται κατά  ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.


Από το Γραφείο Τύπου το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται κατά  ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.


Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη πρόταση είχε διατυπώσει εδώ και ημέρες  το ΠΑΣΟΚ.


Ο κ. Βενιζέλος  ανακοίνωσε επίσης ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει συσταθεί με πρότασή του και στο οποίο μετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι παραγωγικοί φορείς με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που  μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και  διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα  μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.


Με την ευκαιρία ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του  γιατί χθες η κυβέρνηση επισημοποίησε τη συνέχιση των μέτρων στήριξης των ανέργων που είχαν  ξεκινήσει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με κορμό τον ΟΑΕΔ και αφετηρία  τις προτάσεις που είχε εισηγηθεί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».


Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε χαλάρωση αναμένεται να στείλει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Την ίδια ώρα θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ μετά και την ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου για παράταση της προθεσμίας στην καταβολή του φόρου.


Υπουργικό Συμβούλιο για ένστολους, ΕΝΦΙΑ και ρωσικό εμπάργκο


εκάθαρο μήνυμα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε χαλάρωση αναμένεται να στείλει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Την ίδια ώρα θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ μετά και την ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου για παράταση της προθεσμίας στην καταβολή του φόρου.


Το κυβερνητικό επιτελείο θα συνεδριάσει στις 18.00  στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσει σειρά «καυτών» προς επίλυση θεμάτων, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου από την τρόικα στο Παρίσι, τη ΔΕΘ και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να αποτελέσει οδηγό για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα ξεκαθαρίσει πως μια λανθασμένη επιλογή ή μια καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή μετάβαση της χώρας από την ύφεση στην πολυπόθητη ανάπτυξη. Ήδη, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να πάρει πάνω του το θέμα με τον ΕΝΦΙΑ και να δώσει εντολή για αποτίμηση των αξιών γης στα επίπεδα του 2013 για περίπου 4.000 οικισμούς, όπως καθορίστηκαν στον ΦΑΠ του 2013.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος θα υπάρξει αναβολή για έναν μήνα στην καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ. Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη είχε κάνει λόγο για ενδεχόμενη παράταση στην καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου αντί για τα τέλη Αυγούστου.

Οι πρόσφατες αντιδράσεις των ενστόλων για την παρέμβαση στο επικουρικό τους καθώς και η ανένδοτη στάση τους για την επιστροφή των αναδρομικών μετά την απόφαση του ΣτΕ θα είναι ένα από τα θέματα που θα τεθούν επίσης επί τάπητος. Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να βγει προς τα έξω ότι υπάρχει οποιαδήποτε προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων και ευελπιστεί ότι το θέμα θα έχει λήξει στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν και θα γίνουν γνωστές οι αποφάσεις της.

Το ρωσικό εμπάργκο, διά χειρός Βλαντίμιρ Πούτιν, σε αγροτικά και διατροφικά προϊόντα από χώρες που επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία είναι το πιο πρόσφατο πρόβλημα που ήρθε να προστεθεί στη σχετική λίστα. Ο αντίκτυπος αυτής της απόφασης για την ελληνική οικονομία είναι άμεσος, καθώς η Ρωσία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των κρατών στα οποία εξάγεται πληθώρα αγροτικών προϊόντων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα αποφασιστεί και η επιλογή των αντιπροέδρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.


 


www.madata.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X