Αρχική / More / Αθλητικά / Απλήρωτοι, λιπόθυμοι, αλλά… Παγκόσμιοι!
Απλήρωτοι, λιπόθυμοι, αλλά... Παγκόσμιοι! thumbnail

Απλήρωτοι, λιπόθυμοι, αλλά… Παγκόσμιοι!

Οι Έλληνες αθλητές είναι ήρωες. Αυτό το γνωρίζουμε. Οι Έλληνες αθλητές ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες και την ανέχεια. Αυτό το αντιλαμβανόμαστε σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Να δεις όμως που κάποτε θα τους πούνε και μ….ς.

 

Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Έτος 2014, μήνας Αύγουστος, ημέρα 7η. Λιγότερο από δυο μήνες πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης. Οι Έλληνες γυμναστές είναι παντελώς απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες και το δούλεμα συνεχίζεται. 25 Μαϊου επέστρεψαν από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με το μετάλλιο του Λευτέρη Κοσμίδη στις αποσκευές. Ο πρόεδρος τον διαβεβαίωσε ότι θα του κατατεθεί (όπως και στους υπόλοιπους) άμεσα μια προκαταβολή. Τίποτα. Αυτές τις ημέρες πάλι ΘΑ έμπαιναν κάποια χρήματα. Τους είπαν μετά τις 20 Αυγούστου.

 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι Έλληνες γυμναστές θα μεταβούν στην Θεσσαλονίκη για προετοιμασία τριων ημερών!!! Που ακούστηκε προετοιμασία τριών ημερών; Στον Άγιο Κοσμά οι συνθήκες που επικρατούν είναι απάνθρωπες. Δεν φτάνει που τα απαραίτητα όργανα (πχ ένα απαραίτητο έδαφος που όλο έρχεται κι όλο δεν φτάνει) δεν υπάρχουν, οι αθλητές αντιμετωπίζουν θερμοκρασίες φούρνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγες ημέρες μια αθλήτρια της ρυθμικής λιποθύμησε. Δεν το μάθαμε ποτέ. Φυσικά δεν το έμαθε κι ο υφυπουργός αθλητισμού που πριν λίγες ημέρες ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης του Αγίου Κοσμά για το καταδυτήριο. Και τι έγινε; Τίποτα. Σε λίγες ημέρες επίσης ο Άγιος Κοσμάς θα κλείσει. Που θα πάνε; Άγνωστο. Φήμες λένε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Φήμες. Ενημέρωση καμία.

 

Δεν φτάνει που η Ομοσπονδία δεν τους πληρώνει (γιατί πρέπει πρώτα να τακτοποιήσει διορισμένους από αμνημονεύτων κομματικούς στρατούς), που δεν φροντίζει να έχουν τα βασικά για την προπόνησή τους, που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα…

 

… Αδυνατεί ακόμα και να τους εξασφαλίσει μια (μικρή έστω) χορηγία. Τον Κοσμίδη ,λόγου χάριν, τον έχουν μάλλον ξεχασμένο. Τον θυμούνται μόνο όταν φέρνει μετάλλια . Έτσι δεν είναι πρόεδρε μου; Κάνουμε λάθος υφυπουργέ μου;

 

Απλήρωτοι, λιπόθυμοι, απροετοίμαστοι, αλλά παγκόσμιοι.

 

Εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο ελληνικός αθλητισμός. Κατά τ’ άλλα ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την προπόνηση της εθνικής μπάσκετ. Μήπως να πάει μια βόλτα κι από τον Άγιο Κοσμά; Εκεί βέβαια δεν έχει λάμψη και προβολή. Εκεί έχει μόνο προβλήματα. Κύριε Ανδριανέ μήπως ήρθε η ώρα να ενημερωθείτε και να ενημερώσετε; Ή πρέπει να έχουμε παρ’ ολίγον σοβαρά τραυματία ή νεκρό για να ενδιαφερθείτε;

 

3 Οκτωβρίου αρχίζει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης. Εντάξει, δεν είναι το Παγκόσμιο του μπάσκετ , ούτε το Μουντιάλ που σας προσφέρουν προβολή. Μπορείτε όμως να βάλετε κάποια ολίγα καύσιμα στην μηχανή των παιδιών που θα σπεύσετε να συγχαρείτε γιατί… «σας έκαναν υπερήφανους».

 

Υποκριτές και… λίγοι!

 

Αθλητική και πολιτική ηγεσία της θλιβερής επόμενης ημέρας της μεγάλης βιομηχανίας αθλητικών θριάμβων…

 

Υ.Γ: Οι καταγγελίες έγιναν στο pamesports.gr από τους ίδιους τους αθλητές…

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X