Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Bρήκαν την πηγή για 6000 απολύσεις ποια είναι ;
Bρήκαν  την πηγή για 6000 απολύσεις ποια είναι ; thumbnail

Bρήκαν την πηγή για 6000 απολύσεις ποια είναι ;

Η αξιολόγηση θα είναι συγκριτική γιατί πρέπει να υπάρχουν κίνητρα, δεν συνδέεται με απολύσεις, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ενώ ξεκαθάρισε ότι έχουν βρεθεί οι δεξαμενές από όπου θα βρεθούν οι 6.000 υπάλληλοι που θα απολυθούν το 2014.


 


Ο Κυριακός Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπάρχει ήδη προγραμματισμός για τις απολύσεις.


 


Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι κατηγορίες υπαλλήλων υπό απόλυση είναι:


 


- Περί τους 2.000 είναι περιπτώσεις υπαλλήλων οι οποίοι απομακρύνθηκαν επειδή προσέφυγαν σε δικαστήρια και δεν κέρδισαν, με προσωρινές διαταγές.


 


- Περί τους 2.000 θα έρθουν από την κατάληξη της διαδικασίας της διαθεσιμότητας, είναι αυτοί που δεν θα επανατοποθετηθούν.


 


- Περί τους 2.000 θα έρθουν από πειθαρχικά, πλαστά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.


 


«Η αξιολόγηση θα είναι συγκριτική γιατί πρέπει να υπάρχουν κίνητρα, δεν συνδέεται με απολύσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «όσοι επικαλούνται σύνδεση του 15% με απολύσεις, απλά ψεύδονται».


 


«Χρειαζόμαστε ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στους προϊστάμενους να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους τους. Υπάρχουν κάποιοι στους οποίους πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους», δήλωσε.


 


Σχετικά με το έργο του στο υπουργείο, είπε ότι υπάρχει μεγάλο κομμάτι σιωπηλής πλειοψηφίας που υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες. «Είναι επιτυχία για τη χώρα το γεγονός ότι όλοι λένε ότι για πρώτη φορά γίνονται πράγματα στη Δημόσια Διοίκηση.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X