Βεργέτης: «Θα γίνει μάχη»

“ZΖήσαμε μαγικές στιγμές στα αποδυτήρια“, δήλωσε ο Στάικος Βεργέτης στον “Αρκαδία 93.8” μία ημέρα μετά την ιστορική πρόκριση του Αστέρα. Ο προπονητής της ομάδας της Τρίπολης μίλησε και για την Μακάμπι Τελ Αβιβ που θα είναι η επόμενη αντίπαλος του Αστέρα στην μάχη για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στάικος Βεργέτης στον “Αρκαδία 93.8”:

Για την κλήρωση:Γλιτώσαμε την Τότεναμ και τώρα θα γίνει μάχη. Θα προετοιμάσουμε την ομάδα και θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε ανταγωνιστική. Ο Αστέρας θα πρέπει να δίνει σε κάθε αγώνα το 100%. Στον αγώνα με την Μάιντς περπατήσαμε σε ένα τεντωμένο σχοινί και δεν πέσαμε. Θέλει όμως συγκέντρωση για να μην πέσουμε την επόμενη φορά. Παραδοσιακά ο Αστέρα διεκδικεί την πρόκριση στην Τρίπολη, αυτήν την φορά όμως ο πρώτος αγώνας είναι στην έδρα μας. Οι παραδόσεις είναι για σπάνε και ελπίζω να πετύχουμε τον στόχο μας. Υπάρχει και η περίπτωση λόγω της ελληνικότητας στην Κύπρο να ζητήσει η Μακάμπι να γίνει αλλού το παιχνίδι”.

Για την λήξη του αγώνα:Όταν μπήκα στα αποδυτήρια είδα μια μαγική σκηνή. Είδα όλους τους παίκτες να είναι αγκαλιά και να τραγουδούν. Ήταν μαγικό. Το πρώτο τηλέφωνο το έκανα εγώ και ήταν στην γυναίκα μου. Έχουμε δύο μικρά παιδιά και εγώ λείπω από το σπίτι από την προηγούμενη μέρα, οπότε αυτό είναι το πρώτο τηλέφωνο που κάνω πάντα”.

Για τα δύο παιχνίδια με την Μάιντς: “Θα παίζαμε ένα παιχνίδι τυπικής διαδικασίας αν είχα ρισκάρει στην Γερμανία. Προτίμησα να κρατήσω το 1-0 γιατί ήμασταν κουρασμένοι και δεν υπήρχε λόγος να το ρισκάρουμε. Δεν νομίζω ότι υποτίμησε τον Αστέρα η Μάιντς. Οι Γερμανοί έχουν το ίδιο στιλ σε κάθε παιχνίδι. Είτε έχουν νικήσει 3-0 είτε έχουν χάσει 3-0 θα κατέβουν να παίξουν επιθετικά. Αυτό δεν το έχει μόνο η Μάιντς αλλά όλες οι γερμανικές απέναντι σε ομάδες άλλων χωρών”.

Για το ρόστερ του Αστέρα: “Η ομάδα μας είναι ένα παζλ που πρέπει να συμπληρωθεί και να έχει χημεία. Αν έχεις μόνο ένα κομμάτι μπορεί να το χάσεις. Εμείς θέλουμε να έχουμε δύο παίκτες στην κάθε θέση γιατί με έναν δεν βγαίνει η χρονιά. Υπάρχουν πολλοί παίκτες στον χώρο του κέντρου γιατί πρέπει να υπάρχουν αρκετοί εκεί. Δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί και βασικοί. Τα παιδιά οφείλουν σε κάθε προπόνηση να τα δίνουν όλα, όπως οφείλουμε και εμείς να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό”.

Για την επιλογή του Θεοδορόπουλου:Ήταν ένας τερματοφύλακας που τον παρακολουθούσαμε καιρό, όμως εγώ στην προετοιμασία της Αυστρίας δεν ήμουν εκεί στα πρώτα δύο παιχνίδια και δεν μπορούσε να παίξει λόγω ενός προβλήματος που είχε. Στο τρίτο παιχνίδι που θα έπαιζε ακυρώθηκε και έτσι δεν καταφέραμε να τον δούμε. Στα παιχνίδια με την Μάιντς, ο Θεοδωρόπουλος μας τρόμαξε λίγο με τις ντρίμπλες που έκανε και στα δύο παιχνίδια, όμως πιστεύω πως στην Τρίπολη το τράβηξε λίγο παραπάνω. Μπορώ να πω ότι τρόμαξα αρκετά. Τους είπα και στο ημίχρονο να μην κάνουν κάτι το τραβηγμένο στην άμυνα. Είδαμε πως η Μάιντς κάποιες φορές έδιωχνε για να μην κάνει λάθος στην άμυνα και μιλάμε για ομάδα της Μπουντεσλίγκα”.

Για τον κόσμο: “Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, αλλά και αυτούς που το είδαν από την τηλεόραση και βοήθησαν ψυχικά την ομάδα. Θέλουμε όλο τον και εμείς οι προπονητές και οι παίκτες γιατί μας δίνουν τεράστια ψυχική δύναμη”.

Σχετικά άρθρα