Ανακοινώθηκε ο Τιε Μπι

Μία ημέρα μετά την ιστορική πρόκριση εις βάρος της Γερμανικής Μάιντς, στα πλέι οφ του EUROPA LEAGUE, ο Αστέρας Τρίπολης απέκτησε για τα επόμενα τρία χρόνια τον Ερίκ Τιε Μπι, που θα φοράει το Νο4 στην φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο αμυντικός χαφ από την Ακτή Ελεφαντοστού, κάτοχος Γαλλικού διαβατηρίου γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1990 και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Λιόν.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Τιε Μπι αγωνιζόταν στην Εβιάν (Α’ κατηγορία Γαλλίας) με την οποία είχε 74 συμμετοχές, έχοντας μάλιστα ως καλύτερη στιγμή τη συμμετοχή στον τελικό του Γαλλικού κυπέλλου το 2013 με αντίπαλο την Μπορντό.

Ο Τιε Μπι έχει αγωνιστεί πέντε φορές και με την εθνική Κ-20 της χώρας του και αποτελεί την δωδέκατη μεταγραφή του Αστέρα στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα τόνισε: «Ήρθα στον Αστέρα για να μεταφέρω την εμπειρία μου από το Γαλλικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που ο Αστέρας θα αγωνιστεί και στον επόμενο γύρο του EUROPA LEAGUE. Θέλω να παλέψω μαζί με τους συμπαίκτες μου στο γήπεδο, για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Οι φίλαθλοι του Αστέρα θα δουν έναν παίκτη που δουλεύει και δίνει το 100% στις προπονήσεις και στο γήπεδο για την επιτυχία και το καλύτερο της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της διοίκησης που με εμπιστεύτηκαν και με έφεραν στον Αστέρα, αλλά και εκείνη την αυτοπεποίθηση που έδειξαν όλοι στο πρόσωπο μου. Θα προσπαθήσω να την ανταποδώσω στους ανθρώπους του Αστέρα, με την καλή μου απόδοση στο γήπεδο»

Σχετικά άρθρα