Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τσίπρας: Εντυπωσιασμένος επιστρέφει από το Άγιο όρος (φωτό)
Τσίπρας: Εντυπωσιασμένος επιστρέφει από το Άγιο όρος (φωτό) thumbnail

Τσίπρας: Εντυπωσιασμένος επιστρέφει από το Άγιο όρος (φωτό)

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχωρεί σήμερα από την Αθωνική πολιτεία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργάτες του. 

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως μία πρωτόγνωρη εμπειρία την διήμερη επίσκεψη του στο Άγιο Όρος και δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τα ιερά κειμήλια της ορθοδοξίας που φυλάσσονται στις μονές. 

Εντυπωσιασμένος κοιτούσε με δέος την θέα από τον εξώστη της Ι.Μ Σίμωνος Πέτρας, όπου το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας μοιάζει να «αγκαλιάζει» την αθωνική γη. 


 φωτό amen.grΟ Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος για το υψηλό επίπεδο μόρφωσης που έχουν οι μοναχοί που βρίσκονται στην συγκεκριμένο μοναστήρι κάτι που τόνισε στην συνάντηση που είχε με τον Καθηγούμενο της Σίμωνος Πέτρας. 


 φωτό amen.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτησε δια χειραψίας έναν προς έναν μοναχούς και προσκυνητές που συναντούσε στην ανοδική του πορεία προς τον χώρο υποδοχής και δοκίμασε γλυκό του κουταλιού αλλά και τσίπουρο.  φωτό amen.gr

Ο Καθηγούμενος Ελισαίος ενημέρωσε τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης φιλοξενούμενό του για την ιστορία της Μονής και τον ξενάγησε στην βιβλιοθήκη της μονής εκεί όπου φυλάσσονται σπάνια έγγραφα και βιβλία αλλά και ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα.


 φωτό amen.gr

Τελευταίος σταθμός της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μονή Ξενοφώντος η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο ναό στο Άγιο Όρος ενώ στην βιβλιοθήκη υπάρχουν περισσότερα από 7000 βιβλία και σπάνια κειμήλια όπως τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, πολύτιμες λειψανοθήκες με τεμάχια από λείψανα πολλών αγίων, ιερά άμφια και εκκλησιαστικά σκεύη.

Στην Ξενοφώντος διανυκτέρευσε ο Αλέξης Τσίπρας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους μοναχούς του μοναστηριού. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X