Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το πρώτο 15νθήμερο Σεπτεμβρίου τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
Το πρώτο 15νθήμερο Σεπτεμβρίου τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ thumbnail

Το πρώτο 15νθήμερο Σεπτεμβρίου τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ


Περίπου έναν μήνα θα χρειαστούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να εντοπίσουν τα λάθη που έγιναν σε 4.000 οικισμούς εκτός αντικειμενικού συστήματος και να επανεκκαθαρίσουν τον ΕΝΦΙΑ. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια ακόμα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, αφού μετά από το μπάχαλο κι αφού κάηκαν στο… χυλό, φυσάνε πλέον και το… γιαούρτι, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι θα περάσουν από ψιλό κόσκινο όλες τις… ύποπτες περιπτώσεις, προκειμένου να μην δημιουργηθούν νέα προβλήματα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αναβολή καταβολής της πρώτης δόσης έως το τέλος Σεπτεμβρίου ισχύει για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων και όχι μόνο για όσους θα επανεκκαθαριστεί ο ΕΝΦΙΑ, ενώ όσον αφορά στην εξόφληση του φόρου, εκτός απροόπτου θα γίνει έως το τέλος Ιανουαρίου, αν και εξετάζεται η δυνατότητα έξι δόσεων δηλαδή έως το τέλος Φεβρουαρίου. Το… απρόοπτο αφορά σε ενδεχόμενες αυξημένες ταμειακές ανάγκες τον Σεπτέμβριο, που θα επέβαλαν "διπλή" δόση και όχι "μονή", αν και μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η… πρεμιέρα του ΕΝΦΙΑ ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαντάζει μάλλον μακρινό.

Αμέσως μετά από την επανεκκαθάριση του φόρου για τους 4.000 οικισμούς, δηλαδή στο δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, θα ανοίξει η εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 και όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, καλούνται να κάνουν διορθώσεις ΜΟΝΟΙ τους, όσοι δεν δήλωσαν σωστά ημιτελή κτίσματα, με αποτέλεσμα να τους καταλογίζεται ΕΝΦΙΑ χωρίς την προβλεπόμενη έκπτωση του 60%. 


 


Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X